מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

8 חודשי מאסר בפועל לעורך דין מתחזה

בהליך רע"פ (רע"פ) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

מנגד, נשקלה לחוּמרא העובדה כי המבקש לא החל לעבור הליך טפולי, ונשקלה היתרשמותו של בית המשפט לפיה רצונו של המבקש להישתלב בעתיד בהליך טפול אינו "רצון אמתי". על כן, בית משפט השלום גזר על המבקש עונשים של 8 חודשי מאסר בפועל; 6 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים, לבל יעבור על אחת או יותר מהעברות המנויות בסימן ו' לפרק י"א ובסימן א' לפרק ט' בחוק העונשין, וכן על עבירה של היתחזות לעורך דין; וכן פיצוי בסך 4,000 ש"ח למתלוננת.
...
לפניי בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי מרכז בלוד (השופטים ד' מרשק מרום, ע' קובו ו-נ' בכור) בעפ"ג 20548-05-18 מיום 25.2.2019 במסגרתו נדחה ערעורו של המבקש על גזר דינו של בית משפט השלום בראשון לציון (השופט ע' מיכלס) בת"פ 13556-03-16 מיום 26.3.2018.
דין הבקשה להידחות.
הבקשה נדחית אפוא.
ממילא נדחית גם הבקשה לעיכוב ביצוע.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

ברע"פ 2163/19 מרכוס נ' מ"י (מיום 3.4.2019) אושר מיתחם שבין מספר חודשי מאסר ועד 12 חודשי מאסר, ועונש של 8 חודשי מאסר בפועל, בנסיבות של היתחזות הנאשם לעורך דין, נטילת כספים מלקוחה ושימוש במסמך רפואי מזויף.
...
בגין אישומים אלה אני קובע מתחם שבין 8 ל-24 חודשי מאסר.
אשר לאישום החמישי, אני קובע מתחם שבין חודשיים ועד 12 חודשי מאסר.
גזירת הדין לפיכך, אני מחליט לגזור על הנאשם את העונשים הבאים: 9 חודשי מאסר, אשר ירוצו בעבודות שירות, החל מיום 27.6.2021 , ב"מפעל חיים" ברח' הצבי בירושלים, וזאת על פי חוות דעת הממונה על עבודות השירות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בהתאם ל-28 אישומים הראשונים, הנאשמת ביצעה עבירות של קבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות, היתחזות לעורכת דין, ההתחזות לרואת חשבון, היתחזות ליועץ מס, זיוף, שימוש במסמך מזויף ואיומים.
ע"פ 4908/16 פלוני נגד מדינת ישראל (פורסם בנבו) – ערעור על גזר דינו של בית המשפט המחוזי, שגזר על המערער, שהוא חירש ואילם, 8 חודשי מאסר בפועל, 22 חודשי מאסר על תנאי ותשלום פיצוי בסך 10,000 בגין ביצוע מעשה מגונה בקטינה בת 7.
...
בהתחשב במצבם הרפואי של הנאשמת ובנה, החלטתי לא רק להסתפק ברף התחתון של מתחם הענישה שנקבע על ידי, אלא אף לסטות ממנו לקולא בשיעור של 25%, דהיינו הפחתה של 10 חודשים מאותו רף תחתון.
מאותם טעמים החלטתי גם להסתפק ברף התחתון של מתחם הקנס שקבעתי, ולהתחשב בגובה הפיצוי, אם כי אין בקביעת גובה הפיצוי כדי לאמוד את נזקיהם של המתלוננים, או לקבוע את כל זהות המתלוננים, וזכותם למצות את זכויותיהם בהליכים המשפטיים העומדים לרשותם.
סוף דבר, ולאחר ששקלתי את מכלול השיקולים, אני דן את הנאשמת לעונשים הבאים: מאסר בפועל למשך 30 חודשים, ולשם תחילת ריצוי מאסרה עליה להתייצב ביום 3/4/2022 שעה 09:00 בבית מעצר קישון, או בכל מקום אליו תשובץ ע"י ועדת המיון של שב"ס. 9 חודשי מאסר על תנאי, אשר יופעלו אם תעבור הנאשמת תוך 3 שנים מיום שחרורה, אחת או יותר מהעבירות שבביצוען הורשעה בתיק זה, ושהן מסוג פשע.

בהליך ערעור פלילי גזר דין (עפ"ג) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ההתחזות כעורכת-דין, מיקצוע ייחודי שבבסיסו יחסי אמון, מהוה נסיבה לחומרה מרכזית במסגרת שקולי הענישה: "מי שביודעין מתחזה לעורך דין פוגע פגיעה קשה באנטרס הצבורי ובמערכת המשפט, ובצד היתנהגות שכזו יש תג מחיר כבד." (רע"פ 4025/10 אגבריה נגד מדינת ישראל (27.5.10)).
הנאשמת במקרה זה היתה אם לארבעה ילדים, ביניהם ילד בן 8 הסובל מנכות קשה, והוטל עליה עונש מאסר בפועל בן 39 חודשים – עונש חמור הרבה יותר מזה שהוטל על המשיבים, חרף העובדה שתיק זה נעדר חלק מהנסיבות לחומרה שקיימות בעיניינם של המשיבים.
אלא, שבעניינינו, במצב שבו המשיבים פגעו באופן ממשי במספר ערכים מוגנים וביצעו מעשים פליליים הראויים לכל גינוי, כאשר הם לא חמלו על אחרים החלשים מהם, פגעו בחופש שלהם וזייפו מסמכים רישמיים של המדינה – והמשיבה, בנוסף, אף פגעה בתדמית מיקצוע עריכת הדין, הרי שהאינטרס הצבורי יינזק באופן משמעותי אם נמנע מהשתת עונש מאסר בפועל לתקופה משמעותית על המשיבים, ובכל זאת מבלי למצות עמם את הדין.
...
על כן, יש לדחות את ערעורה של המשיבה.
סוף דבר: באשר למשיב – חלף עונש של 9 חודשי עבודות שירות, ישא הוא עונש מאסר בן 16 חודשים מאחורי סורג ובריח, יבוטל צו המבחן, ושאר רכיבי הענישה המנויים בגזר-הדין יוותרו על כנם; באשר למשיבה – תישא היא עונש מאסר בן 24 חודשים מאחורי סורג ובריח, ושאר רכיבי הענישה המנויים בגזר-הדין יוותרו על כנם.
דרור ארד-אילון, שופט סוף דבר: הוחלט כאמור בחוות-דעתה של השופטת מרשק-מרום.

בהליך ערעור פלילי גזר דין (עפ"ג) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

המערער שכנגד ביקש להפנותו לקבלת תסקיר עדכני להמחשת הליכי השקום והטיפול בהם הוא נוטל חלק, הדגיש כי העבירות בוצעו לפני 8 ו-13 שנים.
ראו לעניין זה החלטת כב' השופט אלרון ברע"פ 2163/19 מרכוס נגד מדינת ישראל (3.4.2019), באותו מקרה בגין שני מקרים של היתחזות לעורך דין וקבלת כספים במירמה, נדון המערער ל-8 חודשי מאסר בפועל ונקבע כי מדובר בגזר דין מתון ומאוזן ובקשתו לערער נדחתה.
...
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים אני סבור כי טעה בית משפט קמא והקל בצורה בלתי סבירה בעונשו של המערער שכנגד.
גם אני סבור שאין צורך בקבלת תסקיר משלים, ולו מהטעם שיש להניח לטובת המערער שכנגד, כי התסקיר האחרון אכן מלמד על סיכוי ממשי לשיקום כפי דרישת סעיף 40 ד(א) לחוק העונשין, זאת גם אם מדובר בתחילתו של ההליך הטיפולי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו