מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

‏תביעה בגין הפרת הסכם פיצוי בגין ליקויי בנייה

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

להלן העובדות הרלוואנטיות: בתאריך 26.8.2021 הגישו המבקשים תביעה כספית חוזית נזיקית כנגד המשיבה בה עתרו לתשלום פיצויים בגין הפרת הסכם ופצוי בגין נזקים שנגרמו להם מעבודות רשלניות שביצעה המשיבה, לטענתם, וגרמו לליקויי בנייה בנכס.
...
לגוף העניין טען ב"כ המבקשים כי דין הבקשה לביטול פסק דין להידחות, משום שאין למשיבה טיעוני הגנה של ממש בתביעה.
החלטה לאחר שעיינתי בכל החומר הרלוונטי, מצאתי כי דין הבקשה להידחות, וכך אני מורה.
מאחר וסוגיה זו תלויה ועומדת בפני בית משפט קמא, וראוי כי זה יכריע בה לגופה, לא מצאתי לנכון לדון בה בשלב זה. סיכום לאור כל האמור לעיל, דין הבקשה להידחות, וכך אני מורה.
מאחר והתבקשה תגובה ישלמו המבקשים למשיבה הוצאות בסך 3,000 ₪, אשר ישולמו מהכספים שהופקדו, והכול באמצעות ב"כ המשיבה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

מעבר לפצוי לפי סעיף 5א לחוק המכר (דירות) בגין האיחור במסירה, דורשת גם פיצוי בגין עוגמת נפש בגין הפרה זו של ההסכם.
בנוסף תבעה פיצוי בגין ליקויי בניה, דרשה כי יימסרו לה מחסן וחניה, ולחילופין עתרה לפצוי בסך 65,000 ₪ בגין אי מסירת מחסן ובסך של 200,000 ₪ בגין העמדת חניה בנגוד לתנאי ההסכם.
התובעת לא הוכיחה כי נוספו מחסנים והופרה ההבטחה למכור לה מחסן, ולא ניתן לקבל גירסתה כי זכאית לפצוי בגין מחסן שלא היה בנוי בעת חתימת ההסכם , שלא קיים כלל בבניין, וזכרו לא בא בהסכם.
...
על כן זכאית התובעת לסעדים הבאים: בגין איחור במסירה אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת סך של 179,950 ₪.
בנוסף תשלם הנתבעת לתובעת פיצוי בסך 10,000 ₪ בגין נזק לא ממוני.
בגין ליקויי בנייה תשלם הנתבעת לתובעת סך של 24,137 ₪, סכום זה יישא הפרשי הצמדה וריבית ממועד פרסום מדד יולי 2019.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

ככלל, עילת תביעה חוזית נולדת עם שכלול הפרת החוזה, קרי, ביום הפרת החוזה, זאת להוציא מקרים שבהם נתבע פיצוי בגין נזק שניגרם בעקבות ההפרה, שאז עילת התביעה קמה עם הווצרות הנזק [רע"א 6774/19 אפרידר החברה לשיכון ופיתוח לישראל בע"מ נ' עריית ראש העין (25.05.2021), פסקות 19-17; ע"א 6623/11 אברהם אלבו נ' זמיר פלדמן (02.01.2014), פסקה 8; רע"א 6734/09 סלון ירושלים מוצרי חשמל בע"מ ואח' נ' כלליר תפעול ואחזקה בע"מ (26.08.2012), פסקה 7].
נתבע פיצוי בגין ליקויי הבנייה ותיקונם, וכן פיצוי בגין העיכוב במסירה, זאת לפי תאריך המסירה שעליו הוסכם במסגרת סעיף 4 להסכם הניהול (סעיף 39).
...
לסילוק מלא וסופי, ישלמו הנתבעים לתובעים סכום כולל (כולל ש"ט, הוצאות וכיוצ"ב) בסך 800,000 ₪.
התוצאה אשר על כן, אני מקבל את בקשת הסילוק ומורה על דחיית התביעה מחמת התיישנותה, ולגבי מרכיבי התביעה שעניינם אובדן הרווחים בשל המכירה המוקדמת וכן השבת חלק יחסי של התמורה בשל מסירת בתים בשטח יותר קטן, גם מחמת השתק עילה.
אני מחייב את התובעים, ביחד ולחוד, לשלם לנתבעים הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של- 10,000 ₪, אשר ישולם בתוך 30 יום מהיום, שאם לא כן – הוא יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כללי וטענות הצדדים זו תביעה כספית, במקורה , ע"ס 422,421 ₪, בגין הפרת הסכם, פיצוי בגין ליקויי בניה, איחור במסירה ועגמת נפש .
...
בהתחשב בטענות שני הצדדים בדיון, והסיכומים, אני מחליט לקבוע, על דרך האומדנא, גובה שכירות חודשית, בשיעור של 9,200 ₪ לחודש, ולפיה יקבע הפיצוי המתאים.
מהאסמכתאות שהוצגו והדיון, שוכנעתי כי חלק מן הליקויים שנמצאו בדירה, תוקנו רק לאחר הגשת התביעה.
ת.א (ת"א) 103072/98 רותי רם און ואח' נ' סנאורה ואח' [פורסם בנבו]: "... הפערים בין הסכומים שדרשו התובעים, בחוות הדעת שהוגשו מטעמם, לבין הסכומים שמצא מומחה בית המשפט, מדבר בעד עצמו ומעקר במידה רבה את דרישת הפיצוי בגין עוגמת נפש..." התרשמותי מכלל החומר והטענות, שלתובעים נגרמה עגמת נפש בשל סבבי התיקונים שנדרשו , לפני ואחרי התביעה, ואני מחליט לחייב הנתבעים לשלם לתובעים בגין עגמת נפש סך של 6,000 ₪ סוף דבר נוכח כל האמור , ביהמ"ש מחייב את הנתבעת לשלם לתובעים כלהלן: בגין ליקויי בניה 12,741 ₪ ,הסכום יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום הגשת חוו"ד המומחה ( 5.11.18 ) ועד לתשלום בפועל .

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

משכך, תביעת המערערות עניינה בעבודות הבנייה אותן ביצעה המשיבה, ולכן גם הפצוי בגין הפרת ההסכם במישור ליקויי הבנייה, בתביעה מעין זו, עניינו בעבודות הבנייה שבוצעו ובהן בלבד.
...
סבורני כי, לעניין ההצמדה, הדין עם המשיבים.
יצוין כי בניגוד לחישוב אותו הציגו המשיבים בערעורם, על מנת לקבוע את מדרגת תשלום התמורה הנוספת, יש להצמיד את תקבולי המכירות למדד תשומות הבנייה, בדרך שקבע בית המשפט המחוזי בפסקה 44(ב)9 לפסק הדין המשלים: "כל פעם שייחתם הסכם מכר לאחת מדירות הנתבעים, יש לשערך את שווי התקבולים שנקבעו בו, לערכם ביום חתימת ההסכם ובאופן זה הסכום הנקוב בטבלה בנוגע ל'סך תקבולי המכירות' יהיה בערך הריאלי של מועד חתימת כל הסכם מכר שייחתם למכירת דירות הנתבעים". פרשנות בית המשפט המחוזי לעניין זה מקובלת עליי.
התשלום יהא בתוספת מע"מ. סוף דבר הנני ממליץ לחבריי לקבוע כי דין ע"א 6927/20 להידחות לפי תקנה 148(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, כי דין ע"א 3964/22 להידחות אף הוא בהתאם לתקנה 148(ב) הנ"ל, למעט טענת המערערות ביחס לסעיף 71 להסכם הקומבינציה ולפיצוי בגין המחסן (כמפורט בפסקאות 13-12 לעיל), וכי דין ע"א 3988/22 להתקבל, הכל כמפורט לעיל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו