מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תשלום שכר על שעות נסיעה ללקוחות

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

אמנם, התובע טוען כי דוחות הנוכחות מעידים על שעות הנוכחות שהוא ביצע בפועל, אך, כפי שנפרט להלן, איננו מקבלים טענה זו. שוכנענו כי הנתבעת לא היתעניינה בשעות שדיווח התובע עצמו, ידנית, בדוחות הנוכחות, שכן ממילא שילמה שכר שכלל תמורת שעות נוספות.
לא הגיוני לייחס לנתבעת הסכמה מסוג זה. זאת, שכן, כפי שמצאנו, הנתבעת הסכימה עם התובע על שכר כולל חודשי, ולשיטתה, במיוחד בזמן אמת, לא היתה כל חשיבות לקביעה אם שעות הנסיעה למקום העבודה ייחשבו כשעת עבודה.
אנו קובעים, איפוא, כי יש להפחית זמן נסיעה של שעתיים וחצי לכל אחד מ-4 ימי העבודה בשבוע בהם עבד התובע בחצריהן של לקוחות הנתבעת, ובמילים אחרות – יש להפחית 10 שעות שבועיות על חשבון נסיעות לעבודה וממנה (או, לשם הנוחות, כ-40 שעות לחודש עבודה מלא).
...
אנו דוחים את תביעת התובע ברכיב זה וקובעים כי לא הנתבעת לא הפרה חובה חקוקה מהחובות המנויות בחוק שעות עבודה ומנוחה, תשי"א – 1951.
דוחות הנוכחות, כאמור, אינם יכולים לשמש ראיה לעניין זה. סיכום: הנתבעת תשלם לתובע גמול שעות נוספות בסך כולל של 76,969.75 ₪.
כמו כן תשלם הנתבעת הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 5,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

יצוין, כי לאחר החתימה על ההסכם, התובעת כבר לא פנתה למנהליה בתלונות על השכר ובדרישה לתשלום שעות נוספות.
טענת התובעת נתמכה בחלקה בעדותו של מר יהודה עמאר (עמ' 22 ש' 31 עד עמ' 23 ש' 4): "לשאלת בית הדין – כמה פעמים בשבוע הייתה אורית יוצאת מחוץ למיתחם החברה, אני משיב שמתוקף תפקידה כסדרנית הייתה יוצאת בין 3-4 פעמים בחודש לעבודה מחוץ למתחמי שלח. הממשק בנתניה הצריך יותר פגישות ולשם היא נסעה קצת יותר, בערך פעם בשבוע. לא זוכר בדיוק, אבל היא יצאה מחוץ למשרד. היא התלוותה אלי הרבה פעמים ללקוחות. 4 פעמים בחודש בממוצע סה"כ." ואולם, שעות החסר שבדו"ח דשנים עולות על הקף העבודה המוערך ע"י מר עמאר לו נדרשה התובעת מחוץ למשרד.
...
הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים : הפרשי שכר (שעות נוספות) בסך 110,528 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1/1/12 ועד התשלום המלא בפועל.
התביעה שכנגד נדחית.
משנתקבלה התביעה באופן חלקי בלבד, תשלם הנתבעת לתובעת שכ"ט עו"ד בסך 8,000 ₪ שישולמו תוך 30 יום שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית מיום מתן פסק הדין ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

האם התובע קיבל את מלוא המגיע לו בגין מכירת אביזרים (בית הדין ימליץ כי בנקודה זו יבדקו שוב את המסמכים וככל שיש סכומים המגיעים לו בגין רכיב זה ישולמו לו. זכאות התובע לתשלום שכר נוסף בגין מבצע "הנעה לעובד" והאם נכונה טענת הנתבעת כי התובע לא זכאי לכך משום שלא היה זכאי ליצבור זכויות מחודש לחודש בהתאם לתנאי המבצע? האם נכונה טענת התובע כי פוטר שלא כדין ובנגוד לחוק שויון זכויות לאנשים עם מוגבלות.
לדבריו, התובע דיווח בבוקר באופן ידני, כאשר הגיע לעבודה, וכי מאחר שנסע ללקוחות ולא חזר לעבודה בסיום יום העבודה, ניתן ללמוד באופן מדוייק על שעת סיום העבודה מעיון בנתוני האיתוראן שהומצאו.
...
ואכן שוכנענו כי לא היה לה מקום חלופי פנוי, המתאים לו. לאור כל האמור לעיל – לא מצאנו כי הנתבעת פעלה בניגוד לחוק שוויון לאנשים עם מוגבלות, וכי השימוע שנערך לתובע נערך כדין.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל - התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבעת סך של 3,500 ₪ הוצאות ושכ"ט. על פסק דין זה ניתן להגיש לבית הדין הארצי תוך 30 יום מיום המצאת פסק הדין ליד הצד המבקש לערער.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כאמור, לא ניתן להתייחס לעדותו של התובע כמוכיחה את הטענה שכן אין לטעמנו סתירה בין תשובתו של התובע בחקירתו הנגדית לבין טענתו הבסיסית בדבר הסיכום שנערך עמו בנוגע לדווח על שעות הנסיעה ללקוחות כשעות עבודה, על כל המשתמע מכך והכרוך בסיכום מסוג זה. יתרה מכך, מבחינה מדוקדקת של חומר הראיות המונח בפנינו עולה כי המעסיקה אף שילמה שכר ולו בעד חלק מזמני הנסיעה בזמן אמת.
...
בהקשר זה אך נחתום דברינו תוך הפניה לע"ע (ארצי) 533/09 אילן ו - 24 אח' - שירותי בריאות כללית (15.6.11), שם צוטטו בהסכמה הדברים הבאים, אשר יפים לטעמנו גם לנסיבות שבפנינו: "נקיטת הליך משפטי או העלאת טענה משפטית אינם דבר של מה בכך. מדובר בצעד משמעותי הגורר את הצד שכנגד להתדיינות, להוצאות כספיות ולטרחה. אדם הנוקט הליך משפטי נגד רעהו חייב לנהוג בדרך מקובלת ובהגינות. עליו לנקוט בהליכים הנחוצים לצורך מימוש זכותו אך לא מעבר לכך. עליו לנהוג גישה מרוסנת בהעלאת טענות, להימנע מהעלאת טענות סרק או טענות קנטרניות ופוגעניות ובכלל לנהוג ביריבו מידה של איפוק וכבוד. נקיטת הליך משפטי אינה הסתערות פרשים בערבה. לא כל טענה אפשרית אמנם נחוצה ולא כל טענה נחוצה ראויה היא. בתי המשפט רשאים לבקר התנהגותו של בעל דין במסגרת טענה אפשרית של שימוש לרעה או שימוש לא ראוי בהליכי בית המשפט. טענה זו יכולה להבחן, בין השאר, על ידי עקרונות של תום לב החלים על יחסי צדדים להתדיינות משפטית מכח סעיפים 39 ו-61 לחוק החוזים (חלק כללי). דין זה חל ביחסים שבין צדדים רגילים להליך משפטי, והוא יחול – בקפדנות וביתר שאת – בין צדדים המקיימים ביניהם יחסי עבודה." (ור' בהקשר זה גם החלטתו של בית המשפט העליון בבש"א 6479/06 בנק דיסקונט נ' שנפ (15.1.07)) בהתחשב בכלל נסיבות הענין, לרבות העובדה שתביעת התובע התקבלה כולה ואילו התביעה שכנגד נדחתה במלואה ובשים לב לאופן ניהול ההליך תישא המעסיקה בהוצאות התובע בסך 5,000 ₪ ובהשתתפות בשכ"ט עו"ד בסך 20,000 ₪ (על השיקולים השונים בפסיקת הוצאות ר' ע"ע (ארצי) 35727-11-12 ביטחון לאומי 1992 ע.נ בע״מ - פודולסקי (25.1.15) בפסקה 48, ע"ע (ארצי) 34088-08-14 מרנין - כהן (19.1.17), בפסקה 29, ע"ע (ארצי) 573/09 זיידמן - אי סי איי טלקום בע"מ (16.12.10), בפסקה 25).
אלא שלא מצאנו כי יש בכך לשנות מאומה הן לגופן של הטענות שנדונו בתביעה ובתביעה שכנגד והן לעניין פסיקת ההוצאות (ור' מקל וחומר הכלל הקבוע בתקנה 116 לתקנות סדרי הדין).
סוף דבר מהטעמים שפורטו לעיל, תביעת התובע מתקבלת במלואה והתביעה שכנגד נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

התובע היפנה לכינויים כמו "מפגר", "בכיין", "בכיין, אולי תרד 100 גרם", "הומו", "ילד קקה", "חרא על הפרצוף שלך") ולהתבטאויות תוקפניות ומאיימות ("אני ארצח אותך", "אני אהרוג אותך", "אני שובר לך את העצמות)". דרך נוספת שבה התבטאה ההתעמרות לה טוען התובע, הייתה בשליחתו של התובע על ידי מר חולי למקומות עבודה שונים ורבים המרוחקים מביתו בכפר אדומים, תוך ניודו ממקום למקום ככלי נטול זכויות, ותוך זילזול בזכויותיו ובאינטרסים שלו, לחלקי משמרות שבעדן שולם לו שכר אך עבור השעות המעטות שבהן הועסק.
התובע טען שבמקרים מסוימים הוא הוקפץ תוך כדי משמרות שאותן כבר החל כדי "ליסתום חורים" שנוצרו לנתבעת באתר אחר, מבלי שהנתבעת שילמה לו על שעות הנסיעה לאותם מקומות מרוחקים כשעות עבודה, ובמקרים רבים, תוך אי רישום שעות עבודה במשמרת שהתובע החל בה ביום מסוים, עד ש"נקטף" ממנה והוזעק לאתר אחר (לרבות אתרים מרוחקים מן האתר הראשון).
" ובהמשך, התובע הופנה להודעה ששלח למר חולי ביום 1.12.20, שבה הסביר למר חולי ש"פה מדובר במשמרת ארוכה ואני מחפש כאלו ועד שמגיע מתנה כזאת לא לקחת?". ההקשר של ההודעה הנו הודעה של התובע למר חולי שמנב"טית של לקוחה של הנתבעת שיבצה אותו למשמרת לילה ארוכה במודיעין. מר חולי הודיע שאינו מאשר זאת, והתובע שאל "למה אחי מה יש?". מר חולי השיב שהוא אמור לעבוד בבוקר במודיעין עלית, כי התובע ביקש ממנו חופש על מנת לנוח קצת ו"אני לא סתם מחפש מישהו להחליף אותך.
...
סיכומו של דבר הינו, ששלוש הדרכים שבהן באו לידי ביטוי ההתעמרות התעסוקתית לה טען התובע – השימוש בביטויים קשים, פוגעניים, אלימים לכאורה, כמו גם השיבוצים של התובע – מיקומם ואורך המשמרות להן שובץ, וכן השימוש הכוחני בסמכויות הניהול כמודגם בזימון לשימוע – לא היוו התנהגויות חוזרות שמטרתן הייתה ערעור בטחונו של התובע בקיומה של סביבת עבודה הוגנת, ובית הדין אינו מקבל את טענת התובע כי הוא חווה חוויה סובייקטיבית של ערעור בטחונו בסביבת עבודה הוגנת, או שהוא חש מאוים על ידי מר חולי, או שהוא חש שלא יכל לעמוד מול מר חולי ולהציג בקשות ודרישות, ולשים גבולות לבקשות שסבר שהן בלתי ראויות.
התוצאה התוצאה היא שהתביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות ושכר טרחת עורכת דין בסך 8,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו