כמו כן, נכתב בכתב הקובלנה, כי בנגוד להסכם ובנגוד לחובותיו כנאמן, מחזיק המשיב 360,000 ₪ המגיעים לגרושתו של כספי, וזאת לא בחשבון נאמנות נפרד, אלא מעורבב בין נכסיו של המשיב, וזאת, כדי למנוע אפשרות של הטלת עיקול (סעיפים 27-26 לאישום הראשון).
פעולה זו תוארה על ידי החב"ד עו"ד ניר יסלוביץ', במילים אלה (עמ' 11):
"כפי שהתברר בתיק זה, היתנהגותו של הנקבל בלתי ראויה לחלוטין. הנקבל משך לעצמו כספי שכר טירחה, מתוך חשבון נאמנות, מבלי שהתקבלה בידו הרשאה חוקית של הנהנים לעשות כן, ומבלי שהיה לנקבל כל בסיס חוקי לעשות כן.
מכאן, מסקנתה של האב"ד, עו"ד שרון גרשוני (סעיף 16, עמ' 19):
"לדידי עצם אחזקת כספי נאמנות בחשבון פרטי כאשר על פי הדין מחוייבת הפרדה מוחלטת של הכספים ובכלל זה העובדה כי הנקבל קיזז שכ"ט בנגוד להסכם שכר הטירחה מבלי שקבל את הסכמת הנהנים מראש ובכתב מהוה שליחת יד עפ"י כלל 40 לכללי לישכת עורכי הדין (אתיקה מקצועית), תשמ"ו-1986, ביחד עם סעיף 61(2) לחוק לישכת עורכי הדין, תשכ"א-1961, ובנוסף להיות המעשים עבירה על אי החזקת כספי פקדונות בחשבון פקדון, על פי סעיף 39 לכללי לישכת עורכי הדין (אתיקה מקצועית), תשמ"ו-1986, ועבירה של אי שמירת ערכו של הפקדון, לפי סעיף 41 לכללי לישכת עורכי הדין (אתיקה מקצועית), התשמ"ו-1986".
לעניין נטל הראיה ונטל ההוכחה והשכנוע, מזכירה האב"ד פסיקה ידועה בתחום הפלילי, ע"פ 28/49 סעיד חוסיין זרקא נ' היועץ המשפטי לממשלה פ"ד ד, 504 בעמ' 527-522 (1950), מפי כב' השופט (לימים הנשיא), ד"ר שמעון אגרנט, בדבר חובת ההוכחה המוטלת תמיד על התביעה (שהיא חובת הראיה מס' 1), אך כאשר מובאות ראיות מטעם התביעה בכמות מספקת, עוברת חובת ההוכחה מס' 2 על הנאשם (ראה הציטוטים וההסברים בסעיף 20, עמ' 20-19 לחוות הדעת).
על פי נתונים אלה, כותב הוא, בסעיף 10 לחוות דעתו, כדלקמן: "אומר כבר עתה כי לדידי ניתן היה לעצור כאן, על מנת להרשיע את הנקבל בעבירה של שליחת יד בכספי פקדונות, ראה פירוט המחשבה הפלילית המתוארת בהכרעת הדין של חברתי אב"ד".
החב"ד, עו"ד באשי, מוסיף, כי בנוסף לנתונים האמורים, הוכח כי המשיב עשה שימוש בכספים בנגוד להסכם, וכי גם לאחר תשלומי המיסים על ידו, לא העביר המשיב את יתרת הסכום לחשבון הנאמנות המשותף.
...
ט. לפני נעילה
ישאל השואל: אם המסקנה היא סילוק על הסף, למה היה צריך לפרט את כל ההליכים, פסקי הדין , גזרי הדין והערעור?
תשובתי היא זו: אין בפניי מקרה פשוט.
י. התוצאה
מהנימוקים שפורטו לעיל, הגעתי למסקנה כי יש לקבל את טענת המשיב, ואני מורה על מחיקת הערעור.
בשל העובדה כי אנו ערב ראש השנה, החלטתי להעביר על מידותיי, ולא לחייב את הלשכה בהוצאות משפט לטובת אוצר המדינה
בערב יום הכיפורים תשע"ז (9.10.16), נקבעה זכאותו של המשיב מעבירות שליחת היד, והרשעתו בעבירות האחרות שפורטו בפסק דינו של בית הדין הארצי של לשכת עורכי הדין, והענשתו בהשעיה ט. לפני נעילה
זה בדיוק מצבו של המשיב כיום, ערב ראש השנה תשע"ח, כאשר החרב המתהפכת של ערעור הלשכה הוסרה, והערעור נדחה.