עתה עותר התובע לקבל 80% מהגמלאות ששילם לנפגעת, זאת לפי הסכם מיום 4.07.79 שנכרת בינו לבין הנתבעת (להלן: "ההסכם").
התובע טען גם לקבלת תשלומי הריבית עליה הוסכם במסגרת ההסכם נוכח האיחור בתשלום.
כך, למשל, נקבע כי: "משקיימת פוליסת ביטוח תקפה ומשניתן (ההדגשה אינה במקור – א.ס.) לייחס לתאונה את הגימלאות, שהמוסד משלם לנפגע, קמה חובת הפצוי של החברות, ואחת היא עם הפצוי הנו מכוח החלטתה של ועדה רפואית מענף נפגעי עבודה או מענף נכות כללית" (ע"א (מחוזי-חי') 14951-01-09 מנורה חברה לביטוח בע"מ נ' המוסד לביטוח לאומי (פורסם בנבו, 3.08.10)).
אין מדובר ברף גבוה של הוכחת קשר סיבתי, זאת משום שכל תכליתו של ההסכם בין התובע לנתבעת הוא כדי שלא יהיה צריך כל פעם מחדש להוכיח קשר סיבתי בראיות מוכחות ומוצקות.
לאמור, כאשר הוכח קשר סיבתי בין קביעת ענף נכות כללית לתאונה, גם ברמה הנדרשת לכך, שאינה רמה גבוהה, כאמור, אין מקום להעדפת קביעת ענף נפגעי עבודה, וגם , קביעת הוועדות הרפואיות בענף נכות כללית מחייבת את חברות הביטוח (ראו: ע"א (מחוזי-י-ם) 2053/08 בעיניין מגדל חברה לביטוח).
...
הנתבעת טענה, כי יש לדחות את התביעה בשל התיישנותה ולחילופין בשל השיהוי בהגשתה.
אדרבה, ההכלה היא כאמור, כי אין בתביעות המתנהלות לפי ההסכם, אין מקום להיכנס לדיונים מעין אלו, ומשמסמכי מי מהוועדות מכילים תשתית מספקת לגזירת מסקנה בדבר קיומו של קשר סיבתי, נהנים הם, מעדיפות.
סופו של יום אפוא, אני סבור כי התובע זכאי לקבלת התגמולים ששילם לנפגעת, הן בתחום האורתופדי והן בתחום הנפשי, לפי קביעת וועדותיו בענף נפגעי עבודה וענף נכות כללית, ובתוספת ריבית הסכמית כמוסכם.
אשר על כן, הנתבעת תשלם לתובע סך של 476,175 ₪ וכן הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 20,000 ₪.