מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תשלום פיצויי פיטורים ופדיון חופשה למאמן במכון כושר

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

(נספח ב' לכתב התביעה) אשת התובע, גב' ריטה לובושיץ (להלן: גב' לובושיץ או אשת התובע), בעלת תעודת מאמנת אישית בגישה רוחנית, הועסקה אף היא כמרצה במכללה בין החודשים 11/2009- 2/2010, וקיבלה שכר של 5,000 ₪ עבור כל הרצאה; כשבוע לאחר החתימה על ההסכם (24.5.2010), הוזמן התובע לפגישה במסעדה עם הנתבע ועם רו"ח צחי אידלסון (להלן: רו"ח אידלסון), במהלכה הודיע לו הנתבע כי הוא מסיים את ההיתקשרות עמו לאלתר, וזאת לאור אי שביעות רצון מתפקודו וחשדות שונים שהתעוררו לגבי היתנהלותו (להלן: שיחת סיום ההיתקשרות).
ממועד שיחה זו הסתיימה ההיתקשרות בין הצדדים והתובע התבקש שלא להגיע עוד למכללה (למעט ביקור שאושר מראש לצורך איסוף חפציו); לאחר סיום ההיתקשרות בין הצדדים הוסיף התובע לפעול במסגרת עסקו העצמאי במסגרתו הוא מעביר טפולי סו-ג'וק, מלמד קורסים ברפואה משלימה, מוכר צמחי מרפא ועוד; מלבד התקשרותם לניהול המכללה היו לצדדים התקשרויות עסקיות נוספות, ובכלל זה, היתקשרות למכירת מכשירי איבחון המכונים "טסט באלאנס", וקשורים לשיטת הריפוי בה עסקה המכללה (להלן: מכשירי האיבחון).
לאור האמור, זכאי התובע לזכויות הכספיות הנובעות מקיום יחסי עבודה בין הצדדים, ובכלל זה – פצויי פיטורים, פדיון ימי חופשה, דמי הבראה, הפרשות פנסיוניות; לעניין שכר התובע – שכרו המוסכם של התובע עמד על החזר הוצאות בסכום חודשי קבוע בסך של 2,500 ₪ (ביום 1.1.2009 עודכן הסכום ל- 3,000 ₪), בתוספת בונוס שנתי בשיעור של 2% מהמחזור השנתי של העסק, ולא מהגידול במחזור כטענת הנתבעים, וכן ל- 35% מהרווחים, אשר מתוכם שולמה לתובע כל חודש מקדמה בסך 5,000 ₪; התובע פוטר שלא כדין, לאלתר ובהעדר שימוע.
...
לאור כל האמור התביעה נדחית על כל רכיביה.
בהתאם, נדחית גם התביעה שכנגד שעניינה כאמור, בקיזוז והשבה כנגד סכומים שהיו נפסקים לזכות התובע.
חרף התוצאה, ולאור העובדה כי מדובר במקרה גבולי ומורכב להכרעה בשאלת קיומם של יחסי עובד ומעביד, סבורים אנו כי על כל צד לשאת בהוצאותיו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

הנתבעת מודה בסיכומיה כי לא הופרשו בעבור התובע כספים לקרן פנסיה, אך היא חולקת על הסכום הנתבע בגין רכיב זה. המחלוקת בין הצדדים נגעה לסוגיות הבאות: נסיבות סיום העסקתו של התובע - האם פוטר, כטענת התובע, או שמא נטש את עבודתו, כטענת הנתבעת? כפועל יוצא מכך, חולקים הצדדים בשאלות הבאות: האם זכאי התובע לפצויי פיטורים מהמועדון גם בעבור תקופת עבודתו בעמותה? והאם שילמה העמותה פיצויים אלה? זכאות התובע לתשלום פדיון חופשה, דמי נסיעות, ושיעור הפצוי בגין אי ביצוע הפרשות לפנסיה.
בתום כל עונה כל מאמן יודע שזה סוג של חידוש יהיה חידוש או לא. שאין חידוש והיו עשרות מקרים שלא חודשה העסקתו של המאמן לא ניכנס מי מהם לא רצה מאמן או הקבוצה לא בוצע גמר חשבון כי כולם מביני שהתשלום של 11 חודש מכילים הכל כולל פצויי פיטורים.
לעניין התובע, אתה מזמין אותו לפגישה במכון אלן, על מה דיברתם, מה הצעת לו. התובע הוא אחד האנשים שהייתה לי איתו בעיה מבחינת השכר והפיצוי, כי שהוא הגיע אלי בהתחלה הצעתי לו סכום של 40,000 ₪ אם אני לא טועה, הוא לא הסכים.
...
לפיכך תשלם הנתבעת לתובע בעבור דמי הודעה מוקדמת סך של 5,000 ₪.
אחרית דבר לאור כל האמור, תביעות התובע מתקבלות.
הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים כדלקמן: פיצויי פיטורין בסך של 73,750 ₪.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ככל שיתברר כי התשובה לשאלה זו חיובית, יש לידון גם בזכויות להן זכאי התובע כפועל יוצא מקביעה זו. העובדות התובע שימש כמאמן כושר במועדון כושר בשם Crossfit Tei Aviv בבעלות הנתבעים (להלן – המועדון) וזאת בתקופה מחודש 1/2013 ועד לחודש 8/2014.
יש לערוך את תחשיב זכויותיו של התובע על יסוד שכר קובע בסך של 5,233 ₪ ובהתאם הוא זכאי לפצויי פיטורים, תשלום חלף הודעה מוקדמת, פיצוי בגין העדר הפרשות לרכיב תגמולים, פדיון חופשה, דמי הבראה והוצאות נסיעה.
כפי שהודה גם הנתבע 2 בתצהירו, למעשה הציע לתובע תנאים דומים לאלה שהוא עצמו קיבל במכון כושר אחר בו עבד כמשתתף חופשי (סעיף 8 לתצהיר וכן חקירה נגדית עמ' 21 ש' 9 – 16), ולא נטען לגבי פירוט קונקריטי של הצעה חלופית.
...
עוד אוסיף בהקשר זה ונוכח הקביעות שלעיל, כי איני מקבלת את טענת הנתבעים בכל הנוגע לחוסר תום לבו של התובע בעצם הגשת התביעה, מה גם שעל פי הלכה פסוקה נושא חוסר תום לבו של התובע אינו מהווה שיקול בקביעת המעמד.
לסיכום, התובע זכאי לתשלום סך של 2,028 ₪ בגין הוצאות נסיעה.
סוף דבר הנתבעים ישלמו לתובע יחד ולחודש את הסכומים הבאים בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה (17/9/15) ועד התשלום המלא בפועל: פיצויי פיטורים בסך 6,175 ₪.
בהתחשב בסכום שנפסק ובשים לב לעובדה שהתובע זכה רק בחלק מתביעתו (כמחצית) וכן בהתחשב במדיניות המתונה בבתי הדין לעבודה בכל הנוגע לפסיקת הוצאות משפט, אני קובעת כי הנתבעים יישאו יחד ולחוד בתשלום הוצאות התובע בסך של 2,300 ₪ אשר ישולמו בתוך 30 ימים ממועד קבלת פסק הדין.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

משכך, ועל פי ההלכה הפסוקה, על מנת לשכנע אותנו שהשכר החלופי הנכון של התובעת, ככל שהיתה מועסקת כשכירה, היה על הנתבעת להציג לנו עדות מומחה ו/או ראיות אחרות לכך שניתן, בשוק העבודה הישראלי, להעסיק מדריכה ומאמנת בחדר כושר, בשכר מינימום (לכך שהנטל להוכיח שכר חלופי מוטל על המעסיק, ולכך שמצופה מהמעסיק להגיש חוות דעת מומחה בעיניין במקרה שאין אצלו עובדים דומים, ראו למשל בסעיף 66 לחוות דעתה של כב' הנשיאה ורדה וירט לבנה בעיניין כותה).
על פי הוראות חוק מכוני כושר (רשוי ופקוח), תשנ"ד-1994, מדריך בחדר כושר צריך שיהיה בעל תעודת הסמיכה לפי חוק הספורט, תשמ"ח-1988 להדרכה בענף הספורט של כושר גופני ובריאות, ונרשה לעצמנו להוסיף כי עניין שבידיעה שיפוטית הוא שיש לא מעט מדריכי כושר במדינת ישראל שהכנסותיהם מעיסוק בענף, בין כעצמאים ובין כשכירים, הנן גבוהות בהרבה משכר מינימום.
פיצוי על פיטורים שלא כדין, ואי תשלום הודעה מוקדמת על יסוד התאור העובדתי של אופן ההיתקשרות, כפי שפורט מוקדם יותר בפסק דין זה, אנו סבורים שתהליך סיום ההיתקשרות עם התובעת היה תהליך תקין, כאשר ניתנו לתובעת התראות על הכוונה לסגור את חדר הכושר, וזאת בין היתר בעקבות דוח מבקר החברה ותלונות מתאמנים על ליקויים שונים.
הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים: פצויי פיטורים בסך 110,000 ₪ פדיון חופשה בסך 17,136 ₪.
...
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים: פיצויי פיטורים בסך 110,000 ₪ פדיון חופשה בסך 17,136 ₪.
אשר להוצאות – הנתבעת תשלם לתובעת הוצאות משפט בסך 15,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מהיום.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בכלל זה הפרשות לפצוי פיטורים ולפנסיה, לקרן הישתלמות, בסיס דמי הבראה, פדיון חופשה, דמי חגים, גמול שעות נוספות, בימי השבוע ובימי מנוחה.
סעיף 10.3 מחריג את סעיף 10.2 העוסק באימון פרטי וקבוצתי ובו נאמר "למען הסר ספק התשלום המפורט בסעיף 10.2 לעיל, אינו חלק משכר הבסיס כהגדרתו לעיל ומדריך חדר הכושר לא יהיה זכאי בגינו להפרשות המפורטות בסעיף 10.5 להלן." סעיף 10.5 מתייחס לתנאים הסוצאליים שישולמו בהתאם לשכר הבסיס כמקובל בהסכם הקבוצי, לא כולל תוספת שבת וחג ושעות נוספות כאמור בסעיף 10.4.
בסעיף 25 לצוו שעננינו חישוב הזכויות הסוציאליות ותנאים נילווים נכתב:"כל התשלומים בעד הזכויות הסוציאליות והנלוות הכלולות בצו זה כגון חופשה, פיצויים, תגמולים לפנסיה ,קרו חיסכון(הישתלמות)... ישולמו על ידי המעביד על פי המשכורת הכוללת שלה העובד זכאי באותו חודש". בנספח 2 בעיניין תוספות מקצועיות אין כל היתייחסות לספא או למאמנים.
...
טענה זו נדחית.
תביעת התובע לפדיון חופשה הבראה ודמי חגים נזנחה ונדחית.
עוד, הנתבעת תשלם שכר טרחה ב"כ התובע בסך 11,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו