בנוסף שולמו לתובע תמריצים (ולא עמלות) בהתאם לעמידתו ביעדים שהוצבו לו. התמריצים אינם תוספת לשכרו של התובע ותשלומם מותנה בעמידתו של התובע ביעדים ובתנאים לתשלומם.
סעיף 7 להסכם שנחתם בין התובע לבין הנתבעת מיום 12.5.2014 (נספח 3 לכתב ההגנה) אשר כותרתו "שכר עבודה, תנאים נלווים וסוציאליים", קובע לאמור:
"בתמורה לעבודתו ובכפיפות לאמור לעיל תשלם החברה לעובד משכורת חודשית בסך 6,000 ₪ ברוטו בצרוף 1,000 ₪ ברוטו כגמול שעות נוספות גלובאליות (סה"כ , 7,000 ₪- להלן – "המשכורת החודשית").
למען הסר ספק, מובהר כי דמי ההבראה, המתנות, התמריצים והמענקים אינם בגדר "שכר" או חלק מ"המשכורת החודשית" לשום דבר וענין שהם, והם יובאו בחשבון לצורך חישוב תנאים סוציאלים כלשהם (הפרשות לקופות השונות, פצויי פיטורים, דמי חופשה, דמי מחלה) או כל זכות הנגזרת משכרו של העובד.
הפקדות לפנסיה, פצויי פיטורים והודעה מוקדמת
אשר להפקדות לקרן הפנסיה- יש לבחון את תיקרת השכר להפקדות לקרן הפנסיה על פי סעיף 16(ג) לצוו ההרחבה, היא השכר המשולם לעובד או השכר הממוצע במשק לפני הנמוך; כאשר יש ליישם את המבחנים שנקבעו בפסיקה לאבחנה בין "שכר" לבין "תוספת", קרי האם התוספות הן חלק משכרו בעד עבודתו הרגילה של העובד (עניין דזורייב).
שכן הם "במהותם "פרמיה" או "שכר עדוד", בסכום קבוע ומדורג, המשולם בעד ביצוע יעד אישי של מכירה.
...
נוכח כללם של דברים, לא נפל פגם היורד לשורשו של עניין בדרך הליך פיטוריו של התובע; ומכל מקום לא מצאנו כי יש לחייב את הנתבעת בפיצוי לטובת התובע.
לאחר ששקלנו את טענות הצדדים, בחנו את המסכת הראייתית, התרשמנו מעדויותיהם של התובע ואריה שנשמעו בפנינו ביום 21.12.2022 וכן עיינו בפרוטוקול דיון קדם משפט שהתקיים ביום 8.7.2021, הגענו לכלל מסקנה כי דין טענות התובע בעניין שכרו הקובע להידחות, למעט בעניין השלמת פדיון ימי חופשה.
סוף דבר
התביעה נדחית בעיקרה, למעט האמור בסעיף 35 לעיל.