מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תשלום ימי חג לעובד שעתי חלקי

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה חלקיות המשרה של התובע וזכויותיו ההלכה המחייבת בעיניין חישוב שיעור משרתו של עובד לצורך חישוב זכויותיו, נקבעה בדב"ע (ארצי) מז/3-60 גדעון ליפשיץ – בית מרגוע מעלה החמישה, פדע י"ט, 169 (1982), ולפיה, כאשר עובד שעתי מועסק פחות ממשרה מלאה בימי החול יש לקחת בחשבון לעניין חישוב זכויותיו הסוציאליות גם את הימים בהם עבד בשבת: "כל אימת שלא עבד המערער למעלה מששה ימים בשבוע, כולל בימות חג ושבת, אין זה מעלה או מוריד באיזה מימי השבוע חלו ימי עבודתו, וכל ימי עבודתו, כולל השבת והחג יבואו במנין הימים לצורך חישוב פצויי פיטוריו". אין חולק, כי התובע לא עבד משרה מלאה.
בע"ע (ארצי) 249/09 מיכאל פיסנקו - סער אבטחה שמירה ושירותים ירושלים בע"מ (14.11.11) נקבע, כי כאשר מועסק עובד מתוך כורח בימי חגים, הוא זכאי לדמי חגים נוסף לתמורה בגין עבודתו: "התשלום עבור דמי חגים הנו תשלום המגיע לעובד עקב עבודתו, ולא עבור עבודתו ולפיכך, בהיעדר ראיה לסתור, שהעבודה בחגים הייתה מתוך כורח ולא מתוך בחירה, זכאי העובד לתשלום עבור ימי חג בהם עבד" בעניינינו, העיד לפנינו עד הנתבעת, ועדותו מהימנה עלינו ולא נסתרה, כי משמרות העבודה של התובע נקבעו לבקשתו, כאשר מדי סוף שבוע ביקש התובע לשבצו למשמרות שהתאימו לו (עמוד 10 שורות 8- 9).
...
בנסיבות העניין, בהן פוטר התובע לאחר כשנה וחצי מעילות ענייניות וכבדות משקל, אשר פורטו לפניו בזמן אמת, ובהליך פיטוריו נפלו פגמים בעוצמה לא גבוהה, מצאנו לפסוק לתובע פיצוי בסך 2,500 ₪.
סיכום התביעה מתקבלת באופן חלקי.
הנתבעת תשלם לתובע את התשלומים הבאים: השלמת פיצויי פיטורים בסך 1,814 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 1.12.16, ועד לתשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

] "לאחרונה נפסקה הלכה חדשה ולפיה חישוב השכר לתשלום פצויי פיטורים לעובד שעתי ייעשה לפי חלקיות המשרה המשתנה לאורך כל תקופת עבודתו, ולאו דוקא בשנת עבודתו האחרונה [ע"ע (ארצי) 44824-03-16 י.ב. שיא משאבים בע"מ - Adhenom Berh Teami (4.6.2017)]. נפסק, כי הדרך הנכונה לחשב את השכר של עובד המקבל את שכרו על בסיס מספר שעות עבודה ואשר הקף שעות עבודתו משתנה מחודש לחודש היא לפי או בהקש מתקנה 7 לתקנות פצויי פיטורים (חישוב הפיטורים שרואים אותה כפיטורים), התשכ"ד-1964 (להלן – התקנות), שזו לשונה:
לעניין שווי יום חג נציין כי בצו ההרחבה הכללי במשק אשר הרחיב את הוראות הסכם המסגרת לעניין קיצור שעות העבודה השבועיות, דמי חגים וימי אבל מיום 1.12.1996 נקבעו בסעיף 7 ימי החג בגינם זכאי עובד יומי או שעתי לתשלום.
...
התביעה להחזר שכר עבודה בגין "אי השלמת תקן" – נדחית.
הנתבעת תשלם לתובע, בתוך 30 ימים ממועד קבלת פסק הדין, את הסכומים הבאים: פיצויי פיטורים בסכום של 65,123 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 21.3.2019 ועד לתשלום בפועל.
התובע ישלם לנתבעת, בתוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדין, סכום של 17,584 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 9.4.2019 ועד לתשלום בפועל.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביחס לדמי חג, טען, כי המשיבה נוהגת באופן שיטתי לא לשלם דמי חג לעובדיה השעתיים והפנה להילכת אילן.
המשיבה טענה בסיכומיה המשלימים כי כתבות ביג היו בונוס ולא חלק משכר היסוד של התובע, שכן בהתאם להגדרת תפקידו הוא הועסק כעובד שעתי במשרה חלקית בתפקיד מעדכן תוצאות LIVE.
באשר לכתבות ביג, כפי שנפסק לעיל, מדובר בבונוסים ששולמו לו מעת לעת ומכל מקום, המבקש לא טען כל טענה קונקרטית ביחס למספר השעות שעבד בכתבות אלה ולכן לא ניתן לסתור את חישובי המשיבה ואני דוחה את תביעתו ברכיב זה. חגים האם המבקש זכאי לתשלום דמי חגים לפי הקף משרתו ובשים לב להילכת אילן בע"ע 24481-11-17? בכתב התביעה, טען התובע כי לא קיבל כלל דמי חגים ולכן הוא זכאי לתשלום בגין 36 ימי חג. בסיכומים המשלימים שב על טענתו והוסיף, כי בהתאם להילכת אילן, קמה לו הזכות לקבלת רכיב זה. בסיכומיה המשלימים, טענה המשיבה, כי התובע לא הוכיח את זכאותו ברכיב זה במובן זה שלא הוכיח כי עבד יום לפני ויום אחרי החג שבגינו הוא תובע תשלום.
...
ההליכים בתיק ביום 18.06.19 ניתנה החלטתי בתיק זה, לפיה נדחתה בקשתו של המבקש להכיר בתביעתו כתובענה ייצוגית.
המשיבה טענה, וטענתה לא נסתרה, כי קיימים אצלה סוגי עובדים שונים ובמתכונות תעסוקה שונות, דבר המשמיט מניה וביה את רצונו של המבקש לייצג את כל עובדי המשיבה כמקשה אחת; לאור כל הממצאים לעיל, מקובלת עלי טענת המשיבה, לפיה התובענה כמות שהוגשה, אינה מעוררת שאלות מהותיות של עובדה או משפט המשותפות לכלל חברי הקבוצה; בנוסף, לא השתכנעתי כי תובענה ייצוגית היא הדרך הנכונה בנסיבותיו של תיק זה, בשל השונות בין המבקש לבין יתר עובדי המשיבה, כפי שפורט לעיל.
הואיל והמבקש לא הצליח להצביע על מחדל רוחבי שראוי או שנכון יותר משפטית לברר על דרך תובענה ייצוגית; לבסוף, ומשהסתבר כי למבקש אין למעשה עילת תביעה אישית בקשר לאותם רכיבים שלגביהם ביקש להיות תובע ייצוגי והוא לא גילה בקיאות אלמנטרית בנוגע לרכיבים אלה ביחס למי מהעובדים, טענותיו נותרו סתמיות, וסבורני כי הוא אינו יכול לייצג נאמנה את עניינם של חברי הקבוצה בפלטפורמה של תובענה ייצוגית.
אחרית דבר לאור כל האמור לעיל, החלטתי לדחות את התובענה, ולאור ההוצאות שנפסקו על ידי בהליך הקודם, איני עושה צו להוצאות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת עבדה כעובדת שעתית, במשרה חלקית, ושכרה שולם על בסיס שעתי שהחל ב-100 ₪ לשעה.
עם זאת, בכל הנוגע לשנת 2019 עיון בעדותה של התובעת מעלה כי היא העידה כי קיבלה דמי חגים לשנת 2019: "מצוין. את טוענת שלא שולמה לך, שלא שולמו לך דמי חגים במהלך עבודתך במסגרת סעיף 5 לתצהיר שלך. האם זה נכון? ת: נכון מאוד. רק בשנת 2019 פניתי למעסיקה שלי. כי כל השנים היא אמרה לי שהיא רואת חשבון והאמנתי בה כי אני עובד שעתי שלא מגיע לי. לא מגיע לי אז לא העזתי. כי לא ידעתי מהן הזכויות של עובד שעתי. לכן לא קבלתי אף פעם. ב-2019 פניתי כי אחרי ששמעתי מאנשים, שגם קראתי אני נכנסתי אני לגוגל להבין שעובד שעתי גם מגיע לו. לא ידעתי אפילו בשיא תמימותי. כי היא אמרה שהיא רואת חשבון. ברגע שמישהו רואה חשבון אני מאמינה בו." (ר' עמ' 1 שורות 28-36 לפרוטוקול).
עם זאת, משפרשנות זו אינה עולה בקנה אחד עם מהות תשלום דמי חגים וזאת מעבר לעובדה שטענת הנתבעת בנידון לא הוכחה, וכן שעה שמחומר הראיות עולה, כפי שיפורט בהמשך, כי התובעת לא רק העבירה שיעורים אלא עשתה דברים נוספים, הרי שאין בידינו לקבל טענה זו. כמו כן, ערים אנו לטענת הנתבעת במסגרת הסיכומים כי התובעת אינה זכאית לחלק מימי החג, שעה שלא עבדה יום לפני ויום אחרי.
...
שעה שהנתבעת לא הציגה את נכונות התחשיב שלה, ושעה שלא הציגה את מלוא תלושי השכר, ולא הציגה את הדוחות או את התחשיב, ושעה שמדובר גם בגמל עובד שנוכה ולא הועבר והיות והנתבעת לא הציגה אסמכתא לכך שהסכום שהפקידה מכסה את כל המגיע לתובעת, ושעה שלא הציגה דוחות ואף לא התייחסה כלל לתחשיב שהגישה התובעת בכל הנוגע לרכיב הפנסיה ואי העברת גמל עובד שוכנענו כי התובעת עמדת בנטל הנדרש להוכיח את טענותיה בנדון.
אין אנו סבורים שהמקרה של התובעת נכנס לגדר המקרים החריגים המזכים בפיצוי בגין רכיב עגמת נפש.
סוף דבר התביעה לפיצוי בגין עגמת נפש, הלנת שכר, שכר חודש ינואר 2020 - נדחית.
בתוך 30 יום מקבלת פסק הדין תשלם הנתבעת לתובעת את הסכומים הבאים: סך של 11,069 ₪ בגין הפרשי פנסיה וסך של 3,827 ₪ בגין גמל עובד שלא הועבר וזאת בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 30.1.2020 (סיום יחסי עבודה) ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

דמי חגים – בית הדין האיזורי קבע כי אין להביא בחשבון עלות העסקת עובד שכיר את הזכאות לדמי חגים, כיוון שמשולמת למרכיב השכיר משכורת חודשית, הכוללת את התשלום עבור ימי חג שחלים בתקופת העבודה, והזכאות לתשלום עבור ימי חג היא רק לעובדים יומיים או שעתיים.
מפסק דינו של בית הדין האיזורי עולה כי בית הדין קיבל את טענתה של המשיבה בדבר הנסיבות החמורות של סיום ההיתקשרות, וכי אילו סווג המערער כעובד היה מקום לשלול ממנו לפחות חלקית את פצויי הפיטורים וכן את ההודעה המוקדמת.
...
בהקשר זה קבע בית הדין האזורי כי במהות נערך שימוע למערער וזאת במסגרת השיחה אליה זומן, אולם הן בשיחה זו והן בעדותו לפני בית הדין לא סיפק המערער הסבר מניח את הדעת להיעלמות הטבעת "בלשון המעטה". גם בקביעה עובדתית זו אין מקום להתערב, ולא מצאנו כי העובדה שבעלה של הלקוחה העיד ולא הלקוחה עצמה גורעת מתוקפה של קביעה עובדתית זו. בנסיבות המקרה הנדון, שבהן נערך למערער שימוע (גם אם לא כונה כך); גם כעובד המערער לא היה נהנה מהגנה ארגונית; בית הדין האזורי קבע כי ההתקשרות הסתיימה בנסיבות חמורות המצדיקות לשלול זכאות לפיצויי פיטורים ואילו המערער קיבל למעשה את פיצויי הפטורים שהיוו חלק מהתמורה הקבלנית - הנסיבות של סיום ההתקשרות מצדיקות שלא לחייב את המשיבה בתשלום פיצוי לא ממוני.
לנוכח המסקנה אליה הגענו, לא מצאנו מקום להידרש בנסיבות מקרה זה למכלול השיקולים האחרים אותם יש להביא בחשבון בפסיקת פיצוי לא ממוני.
סוף דבר – בנסיבות המקרה הנדון דין הערעור להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו