מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תשלום הפרשי דמי שכירות תשלום פרשי שכר דירה שלא שולמו

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

מעדותו של אריה, עולה בבירור כי לא היתה כל הסכמה מפורשת להשבת תשלום שכר הדירה לידי הנתבעת וכי טענתו זו הועלתה בשלב מאוחר יותר, כאשר התאכזב מכך שהמנוח חתם על צוואה אשר לא כללה אותו (עמ' 55 שורה 4-7 לפרוטוקול).
יתרה מזו, על אף שאריה טוען כי המנוח התחייב להשיב את דמי השכירות, בין בדרך של מתן דירה ברח' הרברט סמואל בראשון לציון, בין בדרך של תשלום מזומן, לא נסמכה טענתו בכל ראיה שהיא, ולא יכול להיות חולק שערכה של דירה עולה עשרות מונים על ערכם של דמי השכירות, ועל כן אין כל הגיון בהתחייבות שכזו.
בין יתר החיובים בכרטסת, כללה הנתבעת סך של 3,315 ₪ מתאריך 27.7.2009 בגין "הפרש חש'(1000) ק.מ.". אריה הסביר בתצהירו כי מדובר בעבודה שבוצעה בעבור יהודה וכי משיהודה לא שילם תמורתה הנחה המנוח לרשום את החיוב בכרטיסו.
זאת ועוד, יעקב ויהודה עצמם אינם טוענים כי המנוח הלין בפניהם על אי תשלום שכרו השוטף (עמ' 18 לפרוטוקול; ראו גם עדותו של יהודה - "לא יודע מה אבי טוען", עמ' 41 ש' 30; "אבי לא טען בפני שום דבר", עמ' 44 ש' 10 לפרוטוקול), ובכך יש כדי לחזק את טענות הנתבעת כי שילמה למנוח את משכורותיו כסדרן.
משעמדה התביעה על 1,443,974 ₪ וכאשר נתקבלה התביעה רק בחלקה (בשיעור של כ-10%), ישא התובע בהוצאות הנתבעת בסך של 10,000 ₪ אשר ישולמו תוך 30 יום שאם לא כן, ישאו הפרישי הצמדה וריבית מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.
...
טענת הנתבעת לקיזוז דמי השכירות נדחית.
מנגד נדחית טענת התובעים לתשלום סכומים נוספים הרשומים בכרטסת.
אשר על כן תשלם הנתבעת לעזבון המנוח את הסך של 157,352.33 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום פטירת המנוח ועד לתשלום המלא בפועל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2016 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

התובע הציג לעיונו של בית המשפט חישוב שנערך על ידי רו"ח, המלמד על כך שבקיזוז שכר הדירה אותו חבה הנתבעת לתובע והתשלומים שלא שולמו על ידי התובע בצרוף ריבית פיגורים של 1% לחודש, הרי שהנתבעת חבה בהשבה של 17,530 ₪.
עיון במכתבו של עוה"ד של הנתבעת מיום 6/1/15 מצטט את הסעיף הרלבנטי: "לא השתמשה החברה בזכותה לבטל את הסכם זה כקבוע לעיל, ישלם הקונה לחברה את התשלום החל עליו ואשר טרם שולם בצרוף הפרש הצמדה כקבוע בהסכם לעיל, בתוספת של פיצוי קבוע ומוסכם מראש שיהא שווה בערכו ל- 2% ריבית על הסכום התשלום המשולם ע"י הקונה באותה עת". הטענה כי המדובר ב- 2% ריבית חודשית ולא שנתית, אם כן, לא הוכחה, משאין לקבוע כי ריבית של 2% הנה ריבית חודשית דוקא, ולא ריבית שנתית כפי המקובל בשוק.
ומה ברירתו של הרוכש במקרה כאמור? כלום יש בידו היכולת האמיתית שלא לחתום על הסכם הוויתור משמדובר במקום מגוריו העתידי? מקום בו היתנתה הנתבעת קבלת דירה בחתימה על טופס ויתור על זכויות – ומנגד נימנעה בעצמה מקיום חובת הוראות חוק המכר (דירות) בכך שלא שילמה את דמי השכירות החודשיים מדי חודש בחודשו, רשאי יהא בית המשפט לאכוף את הוראות החוק הקוגנטיות, לרבות מועד התשלום ושיעורו.
...
לא הוכח, כאמור, כי הוסכם על ריבית חודשית של 2%, וממילא אין לאפשר לנתבעת אי קיום הוראות החוק תוך תשלום ריבית על בסיס רבע מהשיעור אותו דורשת מלקוח המאחר בתשלום.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

זו תביעה לפצוי כספי בסכום של 30,000 ₪ בגין הפרת חוזה שכירות מיום 11.9.15 (להלן: "החוזה") לפיו התובעים שכרו דירה מאת הנתבע לתקופה של שנה, בדמי שכירות של 7,000 ₪ לחודש.
ג. הפרש דמי שכירות שנאלצו לשלם עבור דירה חדשה 2,800 ₪.
בדירה ללא תשלום בתחילת השכירות.
הסכומים ישולמו תוך 30 ימים ואם לא כן יישאו הפרישי הצמדה וריבית על פי חוק החל מיום הגשת התביעה.
...
אולם, לא שוכנעתי שהדירה הייתה לא ראויה למגורים.
לכן, אני דוחה את כל טענותיו הכספיות.
על סמך הממצאים המפורטים בסעיף 6 דלעיל, אני מקבל את הביעה באופן חלקי בלבד, ומחייב את הנתבע לשלם לתובעים 5,000 ₪ ועוד 500 ₪ הוצאות הדיון.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

ד. נתנה לצדדים הלוואה לרכישת דירתם הקודמת, מימנה באופן מלא בדרך של מתן הלוואה את רכישת דירת המגורים האחרונה, נתנה לצדדים להתגורר בדירות בבעלותה תוך חתימה על הסכם שכירות, כאשר נטען שהצדדים לא עמדו בתשלומים.
ודוק – אין מחלוקת שד. העבירה את הכספים לרכישת הדירה ובני הזוג לא שילמו דבר.
בנוסף הוגשו מטעמה של ד. כתב הגנה ותצהיר ע"ר. לאחר שלקחתי בחשבון האמור, מצאתי לחייב את האיש בתשלום הוצאותיה של ד. בהליך בסך כולל של 25,000 ₪, אשר ישולמו לד. בתוך 30 יום מיום מתן פסק הדין, שאם לא כן ישא הסכום הפרישי הצמדה וריבית מהיום המיועד לתשלום ועד יום התשלום בפועל.
הנכס מומן על ידי גב' ד., מתוך מטרה לדאוג לקורת גג עבור בתה ונכדיה, ראה פרוטוקול מיום 13.3.23, עמוד 50, שורה 4: "נתתי הכל בשביל הבת שלי והנכדים שלי, זה מה שעמד מול עיני...". בנסיבות אלו, כאשר מישפחת האשה היא שאיפשרה לבני הזוג ליצבור הון כתוצאה מעליית ערך הדירה, ללא כל השקעה כספית מצד בני הזוג בהעמדת ההון הנידרש לרכישת הנכס, אינני סבורה כי בנוסף לתשלום מחצית ההשבחה, יש לפסוק לאיש גם שכר דירה ראוי.
...
נוכח המפורט, התביעה לפסיקת שכר דירה ראוי נדחית.
התביעה לפיכך נדחית.
סוף דבר: נדחו התביעה הכספית של האשה, התביעה לדמי שימוש של האיש והתביעה לסעד הצהרתי של האיש בעניין בטלות המשכנתא כלפיו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2007 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפועל, שוכנעתי מעדותו של מר שוורץ, כי חברת הניהול לא חשבה בזמן אמת, וכל עוד לא היה ברור שהשוכר של הנתבעת 3 לא ישלם את חוב דמי הניהול, כי הנתבעת 1 אכן חבה חבות כלשהי בגין דמי הניהול.
יתרה מזו, התובעת שכרה חלק מהנכס והיא שילמה דמי שכירות למגדל כלל, ולא לנתבעות 1 – 2, כך שטענתה בדבר המשך הזכויות של הנתבעות 1 – 2 בנכס, היא טענה מקוממת ביותר.
מכל מקום, יודגש, כי כפי שכבר נכתב לגבי הנתבעת 1 בסעיף 8 ח' לפסה"ד, הרי שחברת הניהול כלל לא הוכיחה שנותר חוב כלשהוא בגין דמי ניהול, לאחר שביצעה קיזוזם שונים של שכר דירה שהיתה צריכה לשלם לנתבעת 3.
הנתבעת 3 דורשת לשלם לה הפרש דמי שכירות בגין תוספת השטח מעבר למוסכם בחוזה וכן להשיב לה דמי ניהול ששולמו ביתר בגין שטח שלטענתה לא הוחזק כלל על ידה.
...
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, דין התביעה הראשית – להדחות.
ב) כפועל יוצא מכך, נדחית גם הודעת צד ג'.
ג) דין התביעה שכנגד – להדחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו