לאחר שהתובעת נשאה בתשלומים שונים שהיא נדרשה לשאת בהם על ידי הנתבעת (היטלי פיתוח והיטל שצ"פ; ראו, נספח 7 לתצהיר התובעת), ניתן לה ביום 27.2.2017 היתר בנייה (נספח 8 לתצהיר התובעת).
כך, בתצהירה של גב' אבידר נאמר, כי החיוב הוטל בגין הקמת "פארק גבעת האהבה" ברחובות, אשר אינו נמצא בתחומי התוכנית אלא בסמוך לה. עוד נטען בתצהיר, כי לצורך הקמת הפארק נשאה הנתבעת בעלויות של 8,775,000 ש"ח. בתחומי התוכנית ישנן 434 יחידות דיור, ולפיכך חלקה של התובעת, אשר הקימה 46 יחידות דיור, עומד על 930,074 ש"ח. גם בקדם המשפט המסכם, שהתקיים לאחר הגשת התצהירים, אישר בא כוח הנתבעת כי השצ"פ שבגינו הוטל החיוב אינו נמצא בתוך תחומי התוכנית (עמ' 5 לפרוטוקול).
ככל שתאומץ הפרשנות המרחיבה, המשמעות תהיה שנוצר ערוץ המאפשר לרשות המקומית לעקוף באמצעות תוכנית בנייה את המיגבלות החלות עליה בכל הנוגע לגביית אגרות, היטלים, דמי הישתתפות וכדומה במסגרת חוקי העזר.
היינו, התובעת לא תעלה טענה כי מכיוון שכבר קיבלה היתר בנייה היא פטורה מתשלום שאחרת הייתה חבה בו. כפי שציין מר בר-און בחקירתו, "המסמך שאני חתום מסביר שאם חלה טעות חישובית שהתבלבלו, זה שהם נותנים לי היתר בנייה איני בורח מהתשלום" (עמ' 8, שורות 16-15 לפרוטוקול).
...
בכתב ההגנה טענה הנתבעת כי יש לדחות את התביעה, וזאת הן מכוח השתק מחמת כתב ההתחייבות עליו חתמה התובעת, אשר ניתן מבחירה וללא אילוץ, והן לגופו של עניין.
מעבר לכך, גם טענתה של הנתבעת כי היא פעלה "בתום לב ובסבירות" כאשר השיתה את החיוב אין לה על מה שתסמוך, נוכח כל האמור לעיל לגבי הפגמים המהותיים שנפלו בדרך בה נקבע גובה החיוב ובעיתוי בו הוא הושת.
בהתחשב בגובה הסעד שנפסק, בהיקפו של הדיון ובאמור לעיל לגבי התנהלותה של הנתבעת, מצאתי להעמיד את שכר טרחת עורך הדין שיש לפסוק לזכות התובעת על סך של 60,000 ש"ח.
סוף דבר
הנתבעת תשלם לתובעת סך של 930,074 ש"ח בתוספת הפרשי ריבית והצמדה לפי סעיף 6 לחוק הרשויות המקומיות (ריבית והפרשי הצמדה על תשלומי חובה), התש"ם-1980, מהמועד בו שילמה התובעת את הסכום האמור.
בנוסף, תשלם הנתבעת לתובעת את אגרת המשפט בגין הסכום שנפסק, ושכר טרחת עורך דין בסך 60,000 ש"ח.
זכות ערעור לבית המשפט המחוזי תוך 60 יום.