נטען גם, כי בא כוחן של המשיבות 2 ו-4, שהוא גם בא כוחם של אאורה והמשיבים 5-7, טוען, כי הוא פועל באמצעות ייפויי כוח מוגבל, אולם משייפוי כוח כאמור לא הומצא לתיק בית המשפט, כלל לא ניתן להתייחס לשום "הגבלה" נטענת, אשר ממילא כלל לא יכולה להיות לה, בשלב זה, כל תוקף.
נטען, כי במצב דברים זה, כאשר גורם פועל כמייצג אינטרס של בעל דין להמנע מקבלת פסק דין בהיעדר הגנה, דין הוא, כי אותו מייצג פועל ומייצג את האינטרסים של בעל הדין וככזה, הוא מורשה מטעמו של אותו בעל דין, לרבות לצורך מסירת כתבי בי-דין.
האמנם המצאת התובענה לאאורה ולמשיבים 5-7 מהוה המצאה כדין, בנסיבות העניין
המסגרת הנורמאטיבית
כאשר מדובר בנתבע זר שמבקשים להמציא לו כתב בי-דין מחוץ לתחום השיפוט, יש לקבל את היתר בית המשפט להמצאה (ראו תקנה 500 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (להלן: התקנות); אורי גורן סוגיות בסדר דין אזרחי 729-728 (מהדורה עשירית, תשס"ט-2009, להלן: גורן, סוגיות בסדר דין אזרחי)).
ואולם, בית משפט יכול שירכוש סמכות שיפוט על נתבע זר באחת מדרכי ההמצאה הקבועות בפרק ל"ב לתקנות, לרבות המצאה אישית של כתב בי-דין בישראל, וזאת אף ללא קבלת היתר בית המשפט על פי תקנה 500 לתקנות (ראו רע"א 39/89 general electric corp נ' מגדל חברה לביטוח בע"מ, מב(4) 762 (1989 להלן: עניין ג'נרל אלקטריק); רע"א 2736/98 Habboub Bros.
בנוסף לכך, הודגשה בפסק דין זה על-ידי כב' השופט ש' לוין העובדה שישיבות ההנהלה של התאגיד הישראלי מתקיימות מדי פעם בצרפת; העובדה שהתאגיד הישראלי מקבל הזמנות עבור התאגיד הצרפתי, ורק עבורו, וכי התאגיד הישראלי מוסמך להנפיק קבלות בשם התאגיד הצרפתי, באופן המלמד על כך שמטרת קיומו של התאגיד הישראלי הנה שיווק של התאגיד הצרפתי לתושבי הארץ ותפעולו בארץ.
"
כב' הנשיא א' גרוניס סיכם את דבריו בסוגיה, כך (שם):
"לסיכום נקודה זו נאמר, כי השאלה המרכזית לעניין תקנה 482 היא אינטנסיביות הקשר בין הגורם לו הומצא כתב בי-דין לבין הנתבע. האינטנסיביות צריכה להיות ברמה כזו שניתן להניח כי הגורם שנימצא בארץ יביא לידיעתו של הנתבע שיבחו"ל את דבר הגשתה של התובענה ואת תוכנה. הדרישה הנוספת בעיניין עסק בישראל הנה דרישה משנית, במיוחד לאור העובדה שאין היא קשורה ישירות לסוגיה של העברתו של המידע הרלוואנטי לנתבע. הדרישה בעיניין העסק וניהולו בישראל אינה מציבה רף גבוה ובודאי שאין חובה להראות שהניהול נעשה אך בישראל."
מן הכלל אל הפרט
כמדומני, כי לאור דבריו הברורים של כב' הנשיא א' גרוניס בעיניין אוזן, לא יכולה להיות מחלוקת, כי בעניינינו מתקיימים תנאי תקנה 482 (א) לתקנות;
ודוק, אין חולק, כי המשיבים 5-7, יעקב אטרקצ'י, מיכאל קליינר ויוחאי אבטן, מכהנים, כולם, כדירקטורים בחברה המשותפת, היא המשיבה 2 (שני הדירקטורים הנוספים בחברה המשותפת הם שניהם נציגי המבקשת).
...
על רקע האמור טענה המבקשת, כי אינטנסיביות הקשר בין המשיב 7 לבין המשיבות 2-4 לא יצרה רק באופן תיאורטי היכרות של המשיבות 2-4 עם התובענה דנן, אלא שקיימת ידיעה קונקרטית וברורה של המשיבות 2-4 אודות התובענה דנן.
לאור התוצאה שאליה הגעתי, אני דוחה את בקשתן של המשיבות 2 ו-4 להארכת מועד להגשת בקשה להעדר המצאה, מה גם שלא עולה מהבקשה כל טעם המצדיק מתן ארכה, בנסיבות העניין.
סוף דבר
בהעדר הגשת תשובה להמרצת הפתיחה מטעם המשיבות 2-4, ניתן בזאת פסק דין כנגדן, כמפורט בסעיפים א'-ד' להמרצת הפתיחה.
בנסיבות העניין ובנוסף לסעדים המפורטים בסעיפים א'-ד' להמרצת הפתיחה, תשלמנה המשיבות 2-4 למבקשת הוצאות משפט בסך 15,000 ₪.