רקע;
ביום 07.01.2019 הגיש התובע לבית המשפט בקשה להיתר המצאה מחוץ לתחום המדינה, בהתאם להוראות תקנה 500(4), 500(5) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (להלן: "התקנות"), וביום 09.01.2019 התרתי את ההמצאה אל מחוץ לתחום.
...
לאור האמור לעיל, ומשקבעתי כי כתב התביעה הומצא כדין, אינני נדרשת לחוות דעת המומחה לדין התאילנדי שהובאה מטעם הנתבעים, אך אוסיף כי לטעמי דרכי ההמצאה הדיפלומטיות המצוינות בחוות הדעת, נכונות ויפות להמצאה בין מדינות ומוסדותיה (לעניין זה ראה: בש"א (י-ם) 7333/04 ALAN B STEEN ואח' נ' הרפובליקה האיסלמית של אירן [(פורסם במאגרים המשפטיים) 04.12.2008: " על אף האמור, אני דוחה את הפרשנות שהוצעה על ידי היועץ, לפיה כאשר לא מתקיימים יחסים דיפלומטיים בין מדינת ישראל לבין מדינת החוץ הנתבעת, לא ניתן לבצע המצאה וכפועל יוצא מכך לא ניתן לפתוח הליך משפטי בישראל. כפי שעולה מניתוח מקומה של התקנה במארג החקיקה הישראלית, מהדין הזר ומעקרונות היסוד של שיטת המשפט הישראלית, יש להתיר המצאה בדרכים שונות אשר יאפשרו את מידת הוודאות הנדרשת כי הנתבע קיבל לידיו את כתב בי-הדין, על מנת שניתן יהיה לפתוח בהליך המשפטי בישראל."].
מעבר לנדרש לעניין חוות הדעת שהוצגה אני סבורה כי המדובר בחוות דעת שאינה מפרשת את הדין בכללותו, ואינה מבהירה האם המדובר בדרכי המצאה יחידות? הנוגעות לכל נמען? או שמא כאשר המדובר בתושב שהינו אזרח המדינה שממנה מתקבל כתב בי-הדין הדין שונה.
סוף דבר:
לאור האמור, אני דוחה את בקשת הנתבעים להורות כי כתב התביעה לא הומצא לידיהם כדין.