זאת, בהתאם לתקנה 497ג(ג1) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד – 1984 (להלן – תקסד"א), אשר היו נוהגות באותה העת, ואשר חלו בבית הדין לעבודה מכוח תקנה 129(3) לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), תשנ"ב – 1991 (להלן – התקנות) כנוסחן אז. משכך ועל יסוד תקנה 73 לתקנות, מועד הגשת העירעור על פסק הדין חל ביום 29.6.2019.
מהירות תשובתו מעידה כי הוא "למצער דן עם לקוחותיו על האפשרות שיתפתח התיק לכיוון הזה והוא ימשיך לייצגם ועל כך שהסיפור טרם בא אל סופו". הדברים מתחדדים שעה שב"כ המשיבים לא הזדרז לנקוט הליכי הוצל"פ נגד המערערים; יש להעדיף את חקר האמת וזכות הגישה לערכאות של המערערים על פני דחיית העירעור בשל מחדלים פרוצידוראליים.
לגופו של עניין טענו המשיבים כי סכויי העירעור בהליך העקרי קלושים, היות ופסק הדין מבוסס על קביעות עובדתיות; לא נסתר התעוד במערכת נט המשפט כי פסק הדין הומצא כדין לעו"ד אדרי באמצעות הודעה באתר; בכל מקרה, עו"ד אדרי הצהירה כי צפתה בפסק הדין ביום 30.5.2019, ועל כן בקשת הארכה הוגשה בחלוף שבועיים ממועד הגשת העירעור; על המערערים היה להגיש את בקשת הארכה מיד עם מינויו של עו"ד פריאל לבא כוחם, בתוך המועד להגשת העירעור מטעמם.
המערערים ישאו ביחד ולחוד בהוצאות המשיבים בסך 4,000 ₪, וזאת בתוך שלושים יום ממועד המצאת פסק הדין, שאם לא כן יישא הסכום ריבית והצמדה כדין.
...
כאמור לעיל, בית הדין דחה את תביעת המערערים במלואה, תוך שנקבע כי ההתקשרות בין המערער 1 (להלן – המערער) ובין המשיבים הייתה "במסגרת היותו קבלן המספק שירותי כוח אדם" וכי המערערת 2 (להלן – המערערת), אשתו של המערער, לא עמדה ברף הראייתי להוכחת קיומם של יחסי עבודה בינה ובין מי מהמשיבים, למשך העסקתה הנטענת ולהיקפה, ולכל היותר, אם בכלל "עבדה בפועל בשטחים החקלאיים אותם מעבדת הנתבעת [המשיבה 1, ל.ג] – עבודתה כאמור נעשתה במסגרת יחסי עובד מעסיק שבינה לבין מספק השירות, התובע [הוא המערער - ל.ג]". בית הדין ציין כי גם אם פעל המערער בניגוד לחוק העסקת עובדים על ידי קבלני כוח אדם, תשנ"ו – 1996 (להלן – חוק העסקת עובדים) אין בכך כדי להביא למסקנה כי העובדים שהעסיקם הם עובדי המשתמש או כי הוא עצמו בגדר עובד, שכן פעילות בניגוד לחוק אין בה כדי ליצור יחסי עובד מעסיק בין עובד הקבלן לבין המשתמש.
משלא מצאנו כי יש סיכוי גבוה להתערבות בקביעה עובדתית זו, הרי שגם אין סיכוי גבוה לטענה המשפטית כי יש להחיל בעניינה את הוראת סעיף 12א(ג) לחוק להעסקת עובדים.
נוכח האמור, לא מצאנו כי סיכויי הערעור מהווים "טעם מיוחד" המצדיק הארכת מועד להגשת ערעור.
סוף דבר
על יסוד כל האמור לעיל - הערעור נדחה.