למחרת אותו היום, השיב מנהל המבקשת לפניית נציג הבנק באמצעות הודעת דואר אלקטרוני, במסגרתה סיפק הבהרות קצרות לשאלותיו וצרף לה עותק משאלון KYC של חוסין אשר נשא תאריך של יום 20.02.2022.
הלכה היא עמנו כי בשל התרשמותה הישירה של הערכאה הדיונית מהצדדים שלפניה, נתון בידה שיקול דעת רחב בעיניינם של סעדים זמניים, וכפועל יוצא, התערבותה של ערכאת העירעור בהחלטות שכאלה תיעשה במקרים חריגים בלבד, בהם להכרעה בסעד הזמני השפעה בלתי הפיכה או מהותית על זכויות הצדדים (ראו למשל: רע"א 6449/23 רוקח נ' תושבי נוב – אגודה שיתופית להתיישבות קהילתית בע"מ, פסקה 16 (26.09.2023) (להלן: עניין רוקח); רע"א 6307/21 זכאים נ' ביטן, פסקה 15 (10.11.2022) (להלן: עניין זכאים); סעיף 41(ב) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984).
יצוין, כי בעת התקנת תקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 (להלן: תקסד"א או התקנות החדשות) נוספה הוראה אשר לא בא זכרה בתקנות הישנות, אך עוגנה עוד קודם לכן בפסיקתנו, לפיה כחלק משקולי מאזן הנוחות, שומה על בית המשפט לבחון גם את הנזק שעלול להגרם "לעניין צבורי" כתוצאה ממתן הסעד הזמני (תקנה 95(ד)(1) לתקסד"א; רוזן-צבי, בעמוד 475)).
סבורני, כי כל קביעה אחרת עלולה לסכל, הלכה למעשה, את יכולתם של התאגידים הבנקאיים למלא תפקידם כ'שומרי סף' בתחום הלבנת ההון ומימון טירור; תגדיל את חשיפת הציבור לסיכונים אלו; ואף עלולה לחשוף את התאגידים הבנקאיים לפגיעה במוניטין שלהם או לסנקציות פליליות – הן במדינת ישראל, הן מחוצה לה.
בהנתן האמור לעיל, לא מצאתי להתערב במסקנת בית משפט קמא ביחס לסכויי התביעה.
...
ודוק, בוודאי כי אין לגזור מדברים אלו כי מסקנה זו תהא מחויבת בכל מקרה ומקרה בו תונח לפני בית המשפט בקשה למתן צו מניעה זמני, ביחס להחלטה שנתקבלה מכוח סעיף 2 לחוק הבנקאות.
סוף דבר
בהינתן כל האמור לעיל, מצאתי כי יש לדחות את בקשת רשות הערעור שלפניי.
סבורני, כי קביעה אחרת הייתה עלולה להקשות עד מאוד על התאגידים הבנקאיים במימוש תפקידם החשוב במאבק בהלבנת הון ובמימון טרור – שעל תפקידם החשוב של התאגידים במאבק זה, עמדתי בהרחבה בדבריי לעיל.