להודעה מיום 15.6.23 צרפה התובעת תמליל של שלוש שיחות שערכה עם מנהלת מרכז המחוננים ועם מדריכת הייעוץ (נספחים 2 עד 4 להודעה), לרבות אישור הגורם המקצועי שערך את התמליל (נספח 5).
ההליך בבית הדין: נוכח השלב המתקדם שבו הוגשה הבקשה, לאחר שהתובעת תיקנה את תביעה חמש פעמים; לאחר שהוגשו תצהירי עדות ראשית מטעם הצדדים והתקיים דיון טרום הוכחות, וימים ספורים לפני מועד ישיבת ההוכחות שהיתה קבועה ליום 6.6.23, מצאתי לנכון לפרט את השתלשלות ההליכים בתובענה זו:
א) ביום 11.10.20 הגישה התובעת תביעתה כנגד הנתבעת בד בבד עם בקשה לצוו מניעה זמני.
המסגרת המשפטית: סמכותו של בית הדין להתיר הבאת ראיות נוספות בשלב מיתקדם של ההליך מעוגנת, בין היתר, בתקנה 124 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב-1991, הקובעת:
"בית הדין רשאי, בכל עת, לתקן כל פגם או טעות בכל הליך, וליתן הוראות בדבר הוצאות או בעניינים אחרים ככל שייראה לו צודק, וחובה לעשות כל התיקונים הדרושים כדי לפסוק בשאלות השנויות במחלוקת בין בעלי הדין, והוא הדין לגבי הרשם בהחלטה שנתן".
ברוח פסיקתו של בית המשפט העליון אימץ בית הדין הארצי לעבודה בפסיקתו "גישה סלחנית" שלפיה בהתקיים נסיבות מיוחדות ומסוימות, יעדיף בית הדין, חרף מחדלי בעל הדין, את השגת מטרתו העיקרית – לעשות משפט צדק, על פני שמירה על כללי הפרוצידורה (ראו: דב"ע (ארצי) נב/155-9 סולתם בע"מ – חנניה אסרף, פד"ע כד 279, 280.
...
דיון והכרעה: לאחר שבחנתי את הבקשה והתשובה, ולאחר שעיינתי בתמליל שהתובעת מבקשת להגיש, באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להתקבל.
על רקע זה אני קובעת, כי תמליל השיחות הוא ראיה רלוונטית הנוגעת למחלוקת מרכזית בהליך זה. מדובר אפוא בראיות בעלות חשיבות לבירור האמת.
סוף דבר: הבקשה להוספת ראיות מתקבלת.