אציין בהקשר זה כי עמדת מומחה בית המשפט, בתשובות הבהרה מיום 24.06.19, לפיה "מעבדת מכון התקנים איננה אמונה על בדיקת התאמה לתקנות התיכנון והבניה", הועברה על ידי התובעים ליועץ המשפטי של מכון התקנים, וזה השיב כי מכון התקנים מוסמך לבצע בדיקות הן ע"פ תקנים ישראליים והן ע"פ תקנות, לרבות תקנות התיכנון והבניה (ראה נספח כ"א לתצהירי התובעים).
דיון בליקויים אותם הותיר מומחה בית המשפט בחוות דעתו, לשיקול דעת בית המשפט ו/או למעקב
דלת כניסה ראשית – סעיף 7.1 לחוות דעת מומחה בית משפט – מומחה בית משפט קבע כי לאור העובדה כי בדלת הכניסה לא מופיע סימון כי הדלת עומדת בדרישות בידוד אקוסטי ת"י 1004 חלק 2, על הנתבעת להמציא אישור התאמה ספציפי לבידוד אקוסטי דרגה מס' 3, ובמידה והנתבעת לא תמצאי אישור זה, אמדן עלות תיקון לשיקול דעת בית המשפט 2,500 ₪.
עם כל הכבוד, לא ניתן להסתפק בתשובה זו, והיה על הנתבעת לפנות בשאלת הבהרה למומחה בית המשפט בעיניין זה.
לאור האמור לעיל, אני קובעת כי הנתבעת לא הוכיחה כי דלת הכניסה עומדת בדרישות תקן בידוד אקוסטי, וכי עליה לשלם לתובעים בגין ליקוי זה סך של 2,500 ₪ (בתוספת מע"מ), על פי חוות דעת מומחה בית המשפט.
...
הוצאות
מאחר שתביעת התובעים התקבלה, אני קובעת כי הנתבעת תישא בהחזר הוצאות ההליך, בהן נשאו התובעים, כדלקמן: שכ"ט בגין חוות דעת הנדסית ובגין חוות דעת שמאית מטעם התובעים, בסך 3,404 ₪ (נספחים י"ד – ט"ו לכתב התביעה); שכ"ט למומחה התובעים בגין ניסוח שאלות הבהרה בסך 1,638 ₪ (ראה בעניין זה שאלות הבהרה מטעם התובעים, וכן נספח י"ח לתצהירי התובעים); שכ"ט בגין בדיקות מכון התקנים, בסך 2,632 ₪ (נספח י"ט לתצהירי התובעים); חלקם של התובעים בשכ"ט מומחה בית המשפט בסך 4,680 ₪, וכן סך של 2,223 ₪, תשלום למומחה בגין מענה לשאלות הבהרה מטעם התובעים (ר' נספחים כ"ה – כ"ו לתצהירי התובעים); אגרות בית משפט, בסך 9,758 ₪.
סוף דבר
התביעה התקבלה.
הנתבעת תשלם לתובעים בתוך 30 יום ממועד קבלת דרישת התובעים לפי פסק דין זה -
סך של 135,822 ₪, כאשר סכום זה יש להצמיד למדד תשומת הבנייה החל מחודש 03/18 (ראה סעיף 1 לחוות דעת המומחה, בעמ' בו יש ריכוז אומדן עלות תיקונים).