בעת התרחשותו של הארוע וכן כיום, התובע משמש כמורה לחינוך גופני בבית ספר המקיף בבענה המופעל על ידי הנתבעת1.
שם נדון מקרה בו המערער אשר המתין לאוטובוס בתחנה המרכזית בירושלים, הותקף על ידי אדם אחר.
בע"א 10083/04 חגי גודר נ. המועצה האזורית מודיעים ואח' פסק דין מיום 15.9.05, כותב כב' השופט ריבלין-
"...יחד עם זאת, ועל אף הסיכון המסוים הכרוך בכך – המתממש לעיתים, למרבה הצער – מערכת החינוך מעודדת, ובצדק, הוצאת ילדים בגילאים שונים לטיולים וסיורים. אין לאיין מדיניות זו באמצעות הטלת אחריות נזיקית רחבה מדי, ואף מוחלטת, בגין כל היתממשות של סיכון כזה או אחר. יש להישמר פן ההפסד יעלה על הרווח, ובלשון חובת הזהירות – פן יתפרסו גבולות החובה מעבר למידה הראויה ותיווצר הרתעת-יתר..."
כלומר, נמצאנו למדים כי על אף שקיים סיכון כלפי התלמידים וכפי שניתן לראות גם במקרה אשר לפני כלפי המורים גם כן, בפעילות חוץ בית ספרית, הרי שאל לו לבית המשפט לגרום להפסקתה שכן קיימים ערכים חנוכיים חשובים בפעילות זו.
וגם אם יטען הטוען שהפעילות אשר הישתתפו בה התלמידים במקרה זה לא הייתה לצורך ידיעת הארץ אלא הפוגתית לפני הבחינות, כהסבר המנהל בעדותו, הרי שגם לפעילות שכזו נילווה ערך חשוב וחינוכי שהוכר על ידי בית המשפט.
...
כלשון כב' הנשיא ברק בע"א 145/80 ועקנין נ. המועצה המקומית בית שמש פד"י לז(1) 113, 131 –
"מזיק, החב חובת זהירות קונקרטית לניזוק, אינו אחראי כלפיו בכל מקרה, שבו בשל התנהגותו של המזיק נגרם נזק לניזוק... השאלה אינה, מהו האמצעי שמבחינה פיסית מונע נזק, אלא השאלה היא, מהו האמצעי שיש לדרוש כי ינקטו אותו בנסיבות העניין. על בית המשפט לאזן בין האינטרס של הפרט הניזוק לביטחונו האישי, לבין האינטרס של המזיק לחופש פעולה, וכל זה על רקע האינטרס הציבורי בהמשכה או בהפסקתה של אותה פעילות. על בית המשפט להתחשב בסכנה ובגודלה. עליו להתחשב בחשיבותה החברתית של הפעולה. עליו לשקול את האמצעים הדרושים למניעתה..."
נמצאנו למדים כי שלב בחינת קיומה לש חובת זהירות קונקרטית כמעט ואינו מופרד מן השלב בו על בית המשפט לבחון האם הופרה חובה זו. למעשה מדובר בשאלות שלובות עובדתית.
בע"א 10083/04 חגי גודר נ. המועצה האזורית מודיעים ואח' פסק דין מיום 15.9.05, כותב כב' השופט ריבלין-
"...יחד עם זאת, ועל אף הסיכון המסוים הכרוך בכך – המתממש לעיתים, למרבה הצער – מערכת החינוך מעודדת, ובצדק, הוצאת ילדים בגילאים שונים לטיולים וסיורים. אין לאיין מדיניות זו באמצעות הטלת אחריות נזיקית רחבה מדי, ואף מוחלטת, בגין כל התממשות של סיכון כזה או אחר. יש להישמר פן ההפסד יעלה על הרווח, ובלשון חובת הזהירות – פן יתפרסו גבולות החובה מעבר למידה הראויה ותיווצר הרתעת-יתר..."
כלומר, נמצאנו למדים כי על אף שקיים סיכון כלפי התלמידים וכפי שניתן לראות גם במקרה אשר לפני כלפי המורים גם כן, בפעילות חוץ בית ספרית, הרי שאל לו לבית המשפט לגרום להפסקתה שכן קיימים ערכים חינוכיים חשובים בפעילות זו.
וגם אם יטען הטוען שהפעילות אשר השתתפו בה התלמידים במקרה זה לא הייתה לצורך ידיעת הארץ אלא הפוגתית לפני הבחינות, כהסבר המנהל בעדותו, הרי שגם לפעילות שכזו נלווה ערך חשוב וחינוכי שהוכר על ידי בית המשפט.