ברם, הוראות חוק זה אוסרות על מעסיק להפלות בין עובדיו, ואין בהוראות חוק זה כל הוראה המסמיכה אותנו לידון בטענות הפליה שמועלות מצד עובדת כנגד עובדת אחרת;
ולבסוף, התובעת טענה כי הננו מוסמכים לידון בטענותיה על כך שענת היתעמרה בה במהלך עבודתה, אך אף בעיניין זה, עליה לפנות לבית-משפט שלום ולא לבית-דין זה. להיעדר סמכות לבית-דין זה לידון בתביעה שעילתה היתעמרות עובד אחר באחר, ראו את פסק דינו של בית-הדין הארצי בעיניין יופה (בר"ע 36369-06-19 יופה נ' המזרחי (10.9.19)), שבמהלכו בהתאם להמלצת מותב בית-הדין הארצי הסכימו הצדדים לבטל החלטה שניתנה בבית-דין זה לפיה קיימת סמכות לידון בתביעה של עובד כנגד עובד אחר שעילתה היתעמרות בעבודה.
הדברים הבאים, שנאמרו באחת הפרשות על ידי כב' סגנית הנשיאה אריאלה גילצר-כץ (סע"ש 53849-07-15 וייס נ' רוקונט (9.11.17)):
"לא כל יחסי עבודה עכורים, קשים ככל שיהיו עבור העובד, עולים כדי היתנכלות תעסוקתית או היתעמרות בעבודה, ומקנים זכאות להגנה משפטית ולסעד"
למרות כל האמור, איננו סבורים כי יש לדחות באופן מלא את התביעה ככל שהיא מתייחסת להיתנכלות, ולדעתנו דוקא יש מקום לפסוק לתובעת פיצוי מסוים על עוגמת נפש, וזאת בקשר עם היתנהלותה של מישל מול התובעת לאחר ארוע התקיפה שהתרחשה בחנות, ונסביר.
...
להלן נפרט את דרך הילוכנו בדרך למסקנה זו:
ראשית, התובעת טענה כי טענת היעדר סמכות עניינית מהווה הרחבת חזית, שכן הטענה הועלתה "רק בקצרה" בכתב הגנתה של ענת, כמו גם בכתב הגנתה המתוקן.
לאחר בחינת מסכת הראיות והעדויות, ובשים לב להלכה הפסוקה לפיה יש להרחיב את השימוש בכלי של הרמת מסך ככל שהדבר נוגע לעובדים, בסיטואציה שבה מדובר בבעל מניות יחיד שיש חשש שהוא עושה שימוש לרעה במסך ההתאגדות במטרה להתחמק מתשלום לעובדיו (ראו: בג"ץ 132/15 פלסטק נ' אפראימוב (5.4.17, כב' השופטת (כתוארה אז) אסתר חיות, והאסמכתאות הרבות שם)) הגענו לכלל מסקנה שיש מקום להרמת מסך כאמור, וננמק:
ראשית במהלך חקירתה הנגדית של מישל היא הודתה כי "החליפה" חברות במהלך ניהול אותו העסק.
מישל אף התקשתה לזכור את שם החברה השלישית
"בק טו בק אולי היה" (שם);
שנית למעשה, כאשר נשאלה מישל מי היתה החברה שהעסיקה את התובעת, והאם שם החברה שנמסר בסופו של דבר בקדם המשפט שהתקיים ביום 11.10.18, והוא השם המופיע בכותרת פסק דין זה, הוא שם המעסיק הנכון, היא הודתה "אין לי מושג, אני מיניתי לי עורך דין שיטפל לי בעניינים האלה". (עמ' 143 ש' 12).
סוף דבר
התביעה כנגד הנתבעות 1 נדחית בהיעדר סמכות, אך בנסיבות המקרה, לא מצאנו מקום לעשות צו להוצאות לטובת נתבעת זו.
התביעה כנגד נתבעות 2 ו-3 מתקבלת באופן חלקי, ועל נתבעות אלה לשלם לתובעת, ביחד ולחוד, את הסכומים הבאים:
פיצוי על אי מתן הודעה לעובד בסך 7,500 ₪.