את בקשתה זו ביססה כללית על שני אדנים: האחד, העדר סמכות עניינית של בית המשפט המחוזי לידון בתובענה מינהלית אשר הסמכות הייחודית לידון בה מסורה לבית משפט לעניינים מנהליים; והשני, הילכת קסם מילניום (ראו: עע"מ 7401/14 קסם מילניום בע"מ נ' רשות שדות התעופה (9.9.2015)), אשר על-פיה, ככלל, מציע שקופח במיכרז לא יוכל לתבוע פצויי קיום בגין אי-זכייתו אם לא הקדים לכך תקיפה ישירה של הליך המיכרז.
על רקע זה, ממשיכה כללית וטוענת כי טענות אסום אשר מייחסות לה היתעלמות מקיומו של התצהיר הכוזב במסגרת דיוני ועדת המכרזים, לצד המחדלים במסירת המידע בנוגע אליו, אינן יכולות לעמוד – זאת, מאחר שהיה ביכולתה של אסום להעלות טענות אלה זמן רב קודם לכן.
לטענתה של כללית, החלטתה של אסום שלא ללכת בנתיב זה של עתירה מינהלית חוסמת בפניה את שערי החריגים שנקבעו בהילכת קסם מילניום.
דינה להדחות אף מבלי להדרש למאפייניהן הציבוריים של קופות החולים כגופים דו-מהותיים (על כך, ראו: רע"א 4958/15 שירותי בריאות כללית נ' אהרן פסקות 27-16 (23.10.2017); ע"ע (ארצי) 20139-09-15 מכבי שירותי בריאות נ' קוצ'ינסקי (26.6.2018); וכן אסף הראל גופים ונושאי משרה דו-מהותיים 94-91 (מהדורה שנייה, 2019)).
משכך הוא, אי-הגשת העתירה המינהלית נבעה, לטענת אסום, מסיבות שאינן תלויות בה ומן הדין איפוא לאפשר לה לנהל את תובענתה נגד כללית מכוחו של החריג הפרוצידורלי.
...
לסיכום: הסמכות הייחודית לדון בתובענתה של אסום מסורה לבית משפט לעניינים מינהליים, ולא לבית משפט מחוזי בכושרו כערכאה אזרחית רגילה – כפי שקבע בית משפט קמא.
מסיבה זו, ולאור הכלל שנקבע בהלכת קסם מילניום, המסקנה המתבקשת היא כי אסום איננה יכולה לתבוע פיצויי קיום בגין הפגם זולת אם תוכיח את התקיימותו של אחד החריגים לכלל.
סוף דבר
מכל הטעמים דלעיל, הנני מציע לחבריי כי נדחה את הערעור שלפנינו.