מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תקיפה, היזק בזדון ואיומים בין שכנות

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2014 בעליון נפסק כדקלמן:

כעולה מתגובות הצדדים, בין העותר לבין הנילון, המתגוררים בשכנות זה לזה, קיים סיכסוך ממושך בגדריו הגישו הצדדים תלונות הדדיות במישטרה, ונגד הנילון אף הוצא צו הרחקה האוסר עליו, בין היתר, להתקרב לבית העותר ולמשפחתו.
ביום 18.2.2013 נשלחה לעותר הודעה לפיה הוחלט לקבל את עררו ביחס לתיק פל"א 441793/10, שעניינו בתלונת העותר כי הנילון איים עליו וחיבל בגדר ציבורית, באופן שהתיק יוחזר למישטרה לבצוע השלמות חקירה.
בקשה זו של העותר נדחתה ביום 8.7.2013 בהחלטה מפורטת, שעיקריה יובאו להלן: פל"א 409407/10: תיק זה עסק בתלונת העותר כלפי הנילון על היזק בזדון ועל תקיפה.
...
בהקשר זה מקובלת עלי גם הטענה, כי יש בעובדה שערר העותר התקבל ביחס לאחד מתיקי החקירה שנסגרו כדי ללמד על כך שהמשיבה בחנה את טענות העותר כנדרש.
מעבר להלכות הידועות שלפיהן בית משפט זה לא ייטה להתערב בהחלטות המשיבה באשר לעילות סגירת תיק אלא במקרים חריגים (ראו, למשל, בג"ץ 9056/09 פלוני נ' מחלקת תביעות של משטרת ישראל (7.3.2010)), הרי שעיון בהחלטת המשיבה בעניין זה מעלה שדין טענות העותר בעניין זה להידחות אף לגופן.
סוף דבר, העתירה נדחית.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2014 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בא כוח המאשימה עתר למיתחם שבין מאסר קצר ועד ל- 18 חודשי מאסר בשל כל עבירה של תקיפה ואיומים.
באשר לעבירה של היזק בזדון והפרת הוראה חוקית, מסר בא כוח המאשימה כי המיתחם הוא בין של"צ למספר חודשי מאסר.
את בתו חנק מספר פעמים למרות צו הרחקה שהוצא כנגדו ואף היכה אותה על רקע ויכוחים או מעשים פעוטים כמו לקיחת בקבוק משקה או על רקע ויכוח עם אחיה, וכן תקף את המתלוננות על רקע ויכוח בנוגע ליחסים עם השכנים.
...
כאשר אני שוקלת את הנסיבות הקשורות בביצוע העבירות, את הערכים החברתיים המוגנים, את מידת הפגיעה בהם ומדיניות הענישה הנוהגת אני קובעת כי מתחם העונש ההולם נסיבות אלה הוא בין 7 חודשי מאסר לבין 24 חודשי מאסר.
אשר על כן, כאשר אני שוקלת את הנסיבות לקולא ולחומרא ובהתחשב בכך שזהו מאסרו הראשון של הנאשם, ולכן לא אמצה עמו את הדין, החלטתי להטיל על הנאשם את העונשים כדלקמן : מאסר לתקופה של 9 חודשים מיום מעצרו 4.8.14.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

התובעים טענו שהחיילים עוולו כלפיהם בעוולת התקיפה, הפרת חובה חקוקה, הסגרת גבול במיטלטלין, היזק בזדון שימוש לרעה בסמכויותיהם, איומים ומסירת ידיעות כוזבות.
לעניין השכן, הכחישה הנתבעת את הנטען לגביו בכתב התביעה, וטענה כי אין לה כל ידיעה בדבר סיכסוך כלשהוא בין השכן לתובע 1, וכי במהלך הארוע, פנה אותו שכן למפקד החוליה וציין בפניו כי ראה את כל הארוע ויהיה מוכן להעיד על כך. מטעם התובעים הוגשו תצהיריהם, ומטעם הנתבעת הוגש תצהירו של מר מתן שטח, מפקד החוליה בעת החיפוש (להלן: "המפקד"), ותצהירו של מר ראמי ג'עבר, חייל בצוות שביצע את החיפוש.
...
אוסיף על האמור כי, כל הטענות בעניין השכן דינן להידחות משהועלו בעלמא ללא כל תימוכין.
המסקנה מכל האמור לעיל היא שלא עלה גם בידי התובעים להוכיח כי השוטרים ביצעו חיפוש לא חוקי או הסגת גבול או תקיפה או התנהגות בריונית כנטען, ולא הצליחו להוכיח את הנזק הנטען על ידם, הן הגוף והן הרכוש, ולא הציגו בדל של ראיה על מנת לבססו, לרבות ולדוגמא כל מסמך המעיד על תיקון נזק הרכוש הנטען.
נוכח כל האמור, אני דוחה את התביעה ומחייבת התובעים ביחד ולחוד לשלם לנתבעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 8,000 ₪.

בהליך רשות ערעור פלילי (רע"פ) שהוגש בשנת 2005 בעליון נפסק כדקלמן:

המבקשים עמדו לדין בבית משפט השלום בירושלים, ויוחסו להם עבירות של תקיפה, ניסיון תקיפה, היזק בזדון ואיומים.
על פי עובדות כתב האישום שהוגש נגדם, ביום 6.4.1999 תקפו המבקשים את המתלונן י"כ וכן ניסו לתקוף את רעייתו המתלוננת ס"כ ואת תינוקם, בעת שהשלושה, שהנם שכנים של המבקש 1, עמדו בסמוך לביתם.
...
אשר לכתב האישום הראשון, נתן בית המשפט אמון בעדויות המתלוננים בקובעו כי הם "השאירו בעדותם רושם מהימן, הם לא הגזימו בדבריהם, לא ניסו להוסיף דברים שלא היו". תמיכות לגרסת המתלוננים מצא בית המשפט, בין היתר, בדבריו של שכן שהעיד כי ראה את המבקשים חוסמים את דרכם של המתלוננים ושמע אותם מקללים את המתלוננים, וכן בעדותו של איש משטרה אשר הבחין בפגיעות ברכבם של המתלוננים.
עוד עותרים המבקשים למנות להם סניגור לצורך הדיון בבקשה, ולעכב את תשלום הקנס שהוטל עליהם עד להכרעה בה. דין הבקשה להידחות.
הבקשה נדחית, אפוא.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

לאחר שנכנסו לדירה, ניסה העורר לאזוק את ידיה של האחות, אך היא היתנגדה והצליחה לברוח למרפסת הדירה ולזעוק לעזרת השכנים, כשהאם מצטרפת אליה.
בשל המעשים המתוארים, כתב האישום מייחס לעורר עבירות של חטיפה לשם כליאה, כליאת שוא, סחיטה באיומים, תקיפת זקן, תקיפה סתם, איומים, היזק בזדון ופגיעה בפרטיות.
...
המדינה, מצדה, טענה כי דין הערר להידחות.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים אני סבורה כי דין הערר להתקבל באופן חלקי במובן זה שהעורר יישאר במעצר מאחורי סורג ובריח, אך יוגש תסקיר מטעם שירות המבחן בעניין הפיקוח המוצע (בין כחלופת מעצר ובין כמקום מעצר בפיקוח אלקטרוני) עד ליום 15.2.2024.
סוף דבר: הערר מתקבל בחלקו כאמור בפסקה 15 לעיל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו