ביום 3.8.2016 פנה אחסאן לאיציק וכן למר יוסי אדלשטיין, ראש מינהל אכיפה וזרים ברשות (להלן- יוסי) במכתב שכותרתו "תחקיר ארוע אלימות מסורבי כניסה גיאורגים בחצר מתקן יהלו"ם". בתחילת המכתב ציין אחסאן כי "קיים דוח ארוע של כל אחד מהמשתתפים והתחקיר הסתמך על דוחות אלו וכן על שיחות עם חלק מהמשתתפים וצפייה במצלמות המתקן". תחת "סיכום הארוע" ציין אחסאן כי "....לא היה שימוש בכוח סביר אלא תקיפת הנתין מצד העובד לאיום מצד השני...מבדיקת דוחות הארוע אל מול סרט המצלמה עולה כי הדוחות סותרים ונראה כי נעשה תאום בין גרסאות חלק מהמשתתפים בארוע. הח"מ קיבל דיווח לקוי בטלפון שבדיעבד נודע כי היה רחוק מהמציאות בשטח..." (אח/6; ת/סע' 11).
אשר לארוע מיום 31.7.2016 ולטענה כי התחקיר נערך על ידי אחסאן מבלי לקבל את תגובתה:
(1) ודוק, במכתב הנציבות מיום 5.9.2019 נכתב, בין היתר כי "ביום 31.7.2016 היתרחש ארוע אלים במיתקן מסורבים בנתב"ג. ארוע זה התפתח לתגרה בין מספר עובדים במיתקן ובין שני נתינים זרים שיועדו להרחקה".
(2) התובעת טענה בדיון קדם משפט כי "...אח"כ כששמעתי צעקות לקראת סוף האירוע וזיהיתי במצלמות היתקהלות ירדתי למטה, ופעלתי בהתאם לנהלים הפעלתי כוחות..." (ע' 4 ש' 5-6).
עם זאת לצורך החלת ההגנות המוענקות בחוק הגנה על עובדים על העובד התובע לעמוד בשלושת התנאים המצטברים הנקובים בסעיף 4 לחוק: התנאי הראשון נוגע לסוג התלונה, כאשר נידרש כי התלונה התייחסה להפרת חיקוק במקום העבודה, או להפרת חיקוק בקשר לעבודת העובד או בקשר לעסקו או לפעילותו של המעסיק, ובגוף צבורי (כהגדרתו בתוספת לחוק, לרבות רשויות מקומיות) - גם אם התלונה הוגשה בקשר לפגיעה בטוהר המידות או במינהל התקין; התנאי השני מחייב כי התלונה "הוגשה בידי העובד בתום לב או שהעובד סייע בהגשת התלונה בתום לב" (סעיף 4(1) לחוק; וראו גם את סעיף 3(ג) בקשר לדרישת תום הלב); והתנאי השלישי מחייב כי התלונה הוגשה לרשות המוסמכת לקבלה או המוסמכת לבדוק או לחקור בעיניין מושא התלונה.
...
שנית, בהתייחס לסוג התלונה, ספק בעינינו אם זו עולה בקנה אחד עם עקרונות החוק, שכן זו אינה מתייחסת להפרת חיקוק בקשר לעבודת התובעת; ולא מצאנו כי תכלית החוק מתקיימת במקרה דנא (ע"ע (ארצי) 61646-10-10 בן שמעון- מדינת ישראל (מיום 11.3.2013; עניין תובל).
נוכח כללם של דברים, התביעה ברכיב זה נדחית.
סוף דבר
אשר על כן, התביעה נדחית בעיקרה, למעט קביעתנו בסעיף 80 לעיל, כי על הנתבעת לשלם לתובעת פיצוי בגין עגמת נפש בסך של 30,000 ₪, כמו גם קביעתנו בסעיף 81 לעיל, כי על נציבות שירות המדינה לעדכן במחשב את דבר ביטול הנזיפה כפי שנקבע על ידי רשות האוכלוסין כבר ביום 27.1.2021.