מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תקופת ניסיון שאינה אמיתית אלא פיקטיבית

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

הנתבעת השלימה לתובע את שכרו לאחר תקופת הניסיון, מאותו מועד לא העלה התובע שום טענה כנגד הנתבעת בנוגע להרכב השכר או דרישה אחרת לתשלום הפרישי שכר.
] [10: ע"ע (ארצי) 35601-04-14 זאהר - מועצה מקומית עוספיה (17.1.18) (להלן: "פרשת זאהר")] "רכיב שכינויו 'שעות נוספות גלובאליות' נבחן אף הוא לפי ההלכה לעיל, ובהתאם ככל שהוא משולם באופן אמיתי ואותנטי בגין ביצוע עבודה בשעות נוספות - לא ייראה הוא כרכיב 'פקטבי' אלא כתוספת שאינה חלק מהשכר הרגיל[footnoteRef:11]". הסדר זה, מאפשר לצדדים להתנהל ביחסי העבודה ביתר נוחות, כאשר הם אינם נדרשים לערוך דיווח פרטני והתחשבנות מידי חודש לגבי השעות הנוספות.
...
[21: ראה תגובת התובע מיום 21.9.18] אשר על כן, אני דוחה את טענת התובע כי הנתבעת לא קיימה את חובת ההשתדלות.
] התרשמתי כי הנתבעת פעלה כדין ואף אם לא היה בידה להציג הסכם העסקה שנחתם מול התובע, עדיה היו אמינים לעניין הליך הריענון של החברה, ואני סבורה כי גם אם בקליטת התובע לעבודה לא קיבל הודעה על תנאי עבודה, סביר כי בהליך הריענון נכרת הסכם העסקה גם עם התובע כיתר העובדים או לכל הפחות, הוצג לתובע[footnoteRef:23].
סוף דבר נוכח תוצאת ההליך, גובה סכום התביעה המקורי והעובדה כי נדחו מלוא רכיבי התביעה, הריני פוסקת לזכות הנתבעת הוצאות בסך 8,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

על כן, מהראיות שהונחו בפנינו עולה כי רכיב השכר של שעות נוספות גלובאליות שולם לתובעת על רקע עבודה בפועל בשעות אלו, מעבר לשעות עבודתה הרגילות ובעניין זה נפסק, כי תוספת שעות נוספות גלובאליות הנתנת תמורת עבודה בשעות נוספות אינה פיקציה אלא תוספת אמיתית (ע"ע (ארצי) מרדכי אופיר – מועצה מקומית נווה מונסון [פורסם בנבו] (ביום 6.6.02; דב"ע (ארצי) נו/3-224 ינקו רושו – כרמל מערכות מיכלים בע"מ [פורסם בנבו].
כך למשל, כאשר התובעת מנסה להסביר שהיעדרותה בשל מחלה אינה מייצגת את היתנהלותה לאורך כל תקופת עבודתה אצל הנתבעת וכי השילוב של השפעת והנקע בקרסול לא אפשרו את חזרתה לעבודה, דבריה לא זכו להקשבה אמיתית ב"לב פתוח ונפש חפצה", אלא דבריה נדחו בבטול: "זהבית: אה... זה באמת משהו ש... אתה מכיר אותי כמה שנים. אני מעולם לא הייתי במצב הזה וגם באתי לכאן בלי קול במצבים מסוימים, זה באמת מצב שלא יכולתי, כאילו באמת לא יכולתי לתפקד בצורה רגילה, השילוב של הרגל והימי מחלה האלה, פשוט הכבידו עליי. ממש ככה. כאילו באמת, הייתי צריכה פשוט את הזמן הזה בשביל להתרענן, באמת אבל. אני יודעת שיש פה אחריות ואני לוקחת את זה באמת למקום הכי הכי רציני, אני ממש מבינה את ה...
...
מאותם הנימוקים גם לא מצאנו להורות על השבת תשלום פיצויי הפיטורים, שכן משעה שדחינו הטענות לעניין אישורי המחלה, אזי גם התביעה להשבת פיצויי פיטורים – נדחית.
סוף דבר על הנתבעת לשלם לתובעת, בתוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדין, את הסכומים הבאים: א. דמי מחלה צבורים בסך 13,864 ₪.
התביעה שכנגד – נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תמצית טענות הצדדים לטענת התובעת, גולצ'ין היתקשר בשמה עם אי.פי.איץ' לרכישת טובין ושירותים עבורה ועבור לקוחותיה, ביודעו שלא היה זה אלא עסק "קש", ללא פעילות עסקית אמיתית, אשר היה רשום על שם מיטניק קרוב משפחתו.
בסיכום חוות דעתו הסיק המומחה, כי: "כלל החשבוניות אשר הופקו על ידי אי.פי.איץ' הנן חשבוניות שאין מאחוריהן מהות כלכלית כלשהיא אלא מדובר בחשבוניות פיקטיביות, עבור טובין ושירותים שלא סופקו לחברה". את מסקנתו זו הסביר המומחה בהרחבה בחוות דעתו וכן בעדות שמסר.
לא ברור כיצד הצגת דו"חות כספיים הייתה מסייעת במשהו לגירסתו של גולצ'ין. חוות-הדעת ועדותו של דלל הציגו באופן ברור וסדור את דפוס הפעולה התרמיתי ולא נעשה כל ניסיון אמיתי וממשי להיתמודד עם העולה מעדויות אלו.
גירסתו נסתרת בסתירה אמיתית מבלי שניתן לסתירה זו הסבר מספק, שעה שהיא ניצבת בהשוואה לגירסתו של מיטניק עצמו.
באותה עדות גרס, כך: "הלקוח העקרי (של אי.פי.איץ' – א' י') היה התובעת ומולה עבדתי כל הזמן (...) לא גנבתי כלום. הסחורה סופקה במחיר הכי זול ובצורה הכי מהירה. לכן כל התביעה הזאת מוזרה בעיני. עבדתי מול אלעד מערכות תקופה לא קצרה, תמיד סיפקתי את הסחורה בזמן ולכן אני בהלם שאני עומד בבית משפט ומופתע מכל הסיטואציה(...) זו האמת שלי וזה לא נאום מפואר כפי שאמרת" (ראו פרו' עמ' 4 שו' 26-11).
...
כפי שהבהרתי, שוכנעתי כי מיטניק היה שותף מלא לעוולת המרמה, בבחינת גורם שבלעדיו אין ולא מצאתי מקום לקבל את גרסתו משמע נפל קרבן תמים למעשי גולצ'ין. התרשמתי כי גרסה זו נולדה בעיצומו של ההליך המשפטי, בניסיון למלט עצמו מאחריותו למעשיו כלפי התובעת.
אחרית דבר לאור המקובץ, התביעה מתקבלת בחלקה.
ההודעה לצד שלישי נדחית ללא צו להוצאות.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2022 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

בהתאם, במסגרת הבקשה וכתב התביעה, עתרו המבקשים כי בית המשפט יורה על מספר סעדים כנגד המשיבות, ובכלל זה: להורות למשיבות, באמצעות צו עשה, לתקן את הפרסומים והמצגים המטעים בכל החניות והאתרים של המשיבות, בכל המותגים השונים, ולפרסם את המחיר הקודם האמתי של המוצרים אשר ב"מבצע"; ליתן צו עשה אשר יורה למשיבות כי מכירה מיוחדת לא יכולה להימשך לתקופה העולה על 35 ימים, ולאחר התקופה האמורה ה"מבצע" הופך למחיר הרגיל של המוצר; לתת סעד הצהרתי המורה להמנע מכל מכירה או פירסום, פניה, שיווק ו/או הפצה המיועדים לצרכן אשר במסגרתם מוצג מחיר קודם שאינו המחיר האמתי, בהם יוצג מצג שוא של הנחה בשיעור גבוה מזה הניתן בפועל; להורות למשיבות לפצות את הקבוצה.
עוד טוענות המשיבות, כי המחירים המוצגים על ידן אינם מחירים פקטביים אלא המחירים האמתיים בהם נמכרו המוצרים עובר לפירסום המבצע ומתן ההנחות.
לאור הערות בית המשפט, פנו הצדדים להידברות וגיבוש הסכמות מחוץ לכותלי בית המשפט במטרה לנסות ולייתר את המשך ההיתדיינות בהסכמה.
...
סבורני, כי נוכח טענות הצדדים וכן ההסכמות אליהם הגיעו הצדדים, אין באישור הגמול ושכ"ט ב"כ המבקשים משום עידודו תביעות סרק או תמרוץ הגשת בקשות הסתלקות במטרה להימנע מבירור הבקשה עד תום.
סוף דבר הנני מאשר את הסתלקות המבקשים ובא-כוחו מן ההליך כנגד המשיבות.
תביעתם האישית של המבקשים כנגד המשיבות נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע טען כי הנחייתו של ד"ר דוידזון אשר לקליטתו המחודשת לאחר תום תקופת צינון בת שלושה חודשים, ממחישה את השיקולים האמתיים והפסולים שעמדו מאחורי סיום העסקתו הפיקטיבי.
מחויבויות אלה קבועות לא רק בהסכמי הרופאים אלא גם בתקנות הרופאים שקובעות בסעיף 5: "ההיתמחות תהיה על ידי עבודה רצופה במוסד מוכר הקף של משרה שלמה, הכוללת ביצוע תורנויות במספר שקבעה המועצה לאותו ענף רפואה, בהדרכתו ובפיקוחו של בעל תואר מומחה באותו ענף רפואה". לעמדת ההסתדרות הרפואית, נוכח מורכבותה של תקופת ההיתמחות קיים קושי ניכר לעבור מבית חולים אחד לאחר במהלך ההיתמחות.
כלומר, לאחר סיום תקופת ניסיון לא ניתן להפסיק התמחותו של מתמחה למעט פיטוריו מטעמי משמעת.
...
אין בידינו לקבל את טענת הנתבעת שלפיה העסקתו של התובע על ידי קרן מחקרים הייתה דרך מוכרת ולגיטימית כדי להתגבר על מגבלות של תקציב ותקנים, וכי הייתה זו הדרך היחידה באותה עת לסייע לתובע בהמשך העסקתו בבית החולים.
בהתאם לכל האמור לעיל, ניתן צו עשה המחייב את הנתבעת להחזירו למסלול של פנסיה תקציבית באופן רטרואקטיבי החל מיום 1.8.01, כעובד מדינה, תוך השבת פיצויי הפיטורים שקיבל מהנתבעת.
לסיכום אנו מקבלות את תביעת התובע.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו