המנוח מר פבל, בן זוגה של התובעת, נפטר מספר חודשים לאחר הגשת התביעה (להלן: "המנוח").
התובעת הוסיפה כי ביום 14.4.15 הגיש המנוח תביעה לגימלת סיעוד בה ציין כי הוא מקבל גמלה מהביטוח הלאומי, והנתבע מצדו ציין בגליון "רכוז מידע לגימלאות" שערך בהקשר לתביעה לגימלת סיעוד כי התובע "תלוי זקנה מ-01/08/2001" – אך גם בהזדמנות זו לא טרח לחדש את תשלום הגימלה המיוחדת.
בהתאם לתקופת ההתיישנות, על הנתבע לשלם לתובעת גמלה מיוחדת רטרואקטיבית 7 שנים אחורה, קרי החל מחודש 6/2012.
הנתבע הוסיף, כי דין הפסקת תשלום הגימלה ודין דחייה חד הם, קרי, מבוטח שתביעתו נדחתה מכל סיבה שומה עליו להגיש תביעה חדשה (ולא להסתמך על הגשת התביעה הראשונה), כך גם במקרה של מבוטח שתביעתו אושרה והחל לקבל גמלה חודשית, ולאחר מכן הופסק תשלום הגימלה מאחר ואינו זכאי – עליו להגיש תביעה חדשה מרגע שנולדה הזכאות מחדש.
באשר לטענת התובעת לתשלום רטרואקטיבי 7 שנים לאחור, הנתבע יטען כי תשלום הגימלה הנו החל ממועד הגשת התביעה ולא קודם לכן, וזאת בהתאם לסעיף 12 להסכם: "גמלה מיוחדת תשולם רק בעד תקופה שתחילתה באחד בחודש שבו הוגשה למוסד הבקשה לגימלה מיוחדת".
אם לא די בכך, הרי שיש לדחות את התביעה גם בהתאם לסעיף 296 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה – 1995 (להלן: "החוק"), מחמת שהוי וזאת מאחר שהתביעה הוגשה בחלוף 12 חודשים מיום הווצרות העילה.
...
האם לתובעת עילת תביעה בהתאם לסעיף 308 לחוק?
לאור כל האמור, משהתובע הגיש תביעה נוספת לגמלה מיוחדת רק בחודש 6/2019, הרי שדי בכך כדי לדחות לגופה את התביעה לתשלום רטרואקטיבי כפי שנתבקש בכתב התביעה, ומכאן שמתייתר הצורך לדון בשאלה האם קיימת לתובעת עילת תביעה בהתאם לסעיף 308 לחוק.
מכאן, שדין התביעה להידחות הן על הסף והן, כאמור, לגופה.
סיכום
לאור האמור לעיל, החלטנו לדחות את התביעה.