מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תקופת התיישנות בתביעות ביטוח תאונות ילדים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2018 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

התובע, יליד 12/3/96 היה מבוטח בזמנים הרלוואנטיים לתביעה בביטוח תאונות אישיות תלמידים בחברה הנתבעת.
היא טענה כי עילת התביעה נולדה ביום התאונה 15/3/04 וכי סעיף 31 לחוק חוזה הביטוח קובע כי תקופת ההתיישנות של תביעה לתגמולי ביטוח ל - 3 שנים בלבד ובמקרה של קטין, התקופה נמנית מהיום בו הפך לבגיר ובמקרה זה, ביום 12/3/14.
...
כתב התביעה הוגש ביום 7/5/18 לאחר סיום תקופת ההתיישנות, מכאן לטענתה, דין התביעה להידחות.
דיון והכרעה אין מחלוקת כי התביעה הוגשה למעלה מ - 3 שנים לאחר התובע הפך בגיר, אלא שלטענת התובע יש להאריך במקרה זה את תקופת ההתיישנות מכוח סעיף 8 לחוק ההתיישנות, תשי"ח – 1958 הקובע : "נעלמו מן התובע העובדות המהוות את עילת התובענה, מסיבות שלא היו תלויות בו ושאף בזהירות סבירה לא יכול היה למנוע אותן, תתחיל תקופת ההתיישנות ביום שבו נודעו לתובע עובדות אלה". סע' 8 הנ"ל כולל ארבעה תנאים אשר בהתקיימם נדחית תחילתה של תקופת ההתיישנות, כאשר המבחן הוא מבחן אובייקטיבי של האדם הסביר ואינו עוסק בתכונותיו המיוחדות של התובע.
מחדלי התובע מצביעים על כך כי הוא לא פעל בזהירות סבירה על מנת לברר את שם המבטחת ועל כן, סעיף 8 אינו חל. מכל האמור, דין הבקשה להתקבל.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

בחודש אפריל 2013, ייצג המשיב, עורך דין במקצועו, את המבקש בתביעה שהגיש בשמו לבית משפט השלום כנגד חברת הביטוח כלל, מכוח פוליסת ביטוח תלמידים (להלן: התביעה המקורית).
בית משפט השלום דחה את עיקר תביעת הרשלנות, בין היתר בהתבסס על הילכת אמיתי (ראו: ע"א 1806/05 הראל חברה לביטוח בע"מ נ' עיזבון המנוח דוד אמיתי ז"ל, סב(4) 231 (2008) (להלן: הילכת אמיתי)), וקבע כי ככלל, המועד הקובע לתחילת מירוץ תקופת ההתיישנות בתובענה לתגמולי ביטוח תאונות אישיות, הוא מועד קרות התאונה ולא מועד התגבשות הנכות הצמיתה.
...
בפסק הדין קבע בית משפט השלום כי דין התביעה שהגיש המבקש להידחות בכל הנוגע לנזקים הממוניים שנגרמו לו, ונפסק לו אך פיצוי בגין נזק שאינו ממוני.
לאור כל האמור, דחה בית משפט השלום את עיקר טענותיו של המבקש ביחס לנזקים שנגרמו לו כתוצאה מרשלנותו הנטענת של המשיב.
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשה ובנספחיה שוכנעתי כי דינה להידחות.
על כן, משלא מתקיימות במקרה זה אמות המידה שנקבעו בפסיקה למתן רשות ערעור ב"גלגול שלישי", דין הבקשה כאמור להידחות.
סוף דבר: הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

ההליך התובעת, ילידת יום 12.7.1992, הגישה ביום 27.4.2014 תביעה כספית מכוח פוליסת ביטוח תאונות אישיות לתלמידים, בשל נזקים שנגרמו לה בעקבות נפילה מגובה שתי קומות בבית הוריה ביום 1.2.2009.
בבקשתה טענה הנתבעת כי סעיף 31 לחוק חוזה הביטוח, התשמ"א-1981 (להלן: "חוק חוזה הביטוח") קובע תקופת היתיישנות של שלוש שנים לתביעת תגמולי ביטוח.
...
אין בידי לקבל טענה כללית זו. אף אין בידי לקבל את הטענה כי חוק ההתיישנות וזכות הגישה לערכאות עומדים בסתירה זה לזה.
בנסיבות אלה, דין התביעה דחייה על הסף בשל התיישנות, וכך אני מורה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

התובע, יליד 1/4/01, הגיש תביעתו מכח פוליסת תאונות אישיות תלמידים, בגין ניזקי גוף שנגרמו לו ביום 8/5/18, בהיותו תלמיד בבית הספר, עת נפל בבית הספר ונגרמו לו חבלות בחלקי גופו ובמיוחד בשתי ידיו.
ביום 24.3.14, היתקבל תיקון 6 לחוק חוזה ביטוח, ובמסגרתו תוקן סעיף 31, וזו לשונו לאחר התיקון: "תקופת ההתיישנות של תביעה לתגמולי ביטוח היא שלוש שנים לאחר שקרה מקרה הביטוח; היתה עילת התביעה נכות שנגרמה למבוטח ממחלה או מתאונה, תימנה תקופת ההתיישנות מיום שקמה למבוטח זכות לתבוע תגמולי ביטוח לפי תנאי חוזה הביטוח". מדברי ההסבר להצעת החוק, עולה, כי ההצעה באה לשנות את הילכת אמיתי, עליה מבקשת הנתבעת להתבסס, ועל כן מצאתי להביא את הדברים כלשונם: "לפי חוק חוזה הביטוח, התשמ"א-1981 (להלן – חוק חוזה הביטוח) תקופת ההתיישנות של תביעה לתשלום תגמולי ביטוח היא שלוש שנים לאחר קרות מקרה הביטוח. בע"א 1806/05 הראל חברה לביטוח בע"מ נ' עיזבון המנוח דוד אמיתי ז"ל (ניתן ביום 21 במאי 2008), קבע בית המשפט העליון כי אם תאונה היא שגרמה לנכות – קרות מקרה הביטוח הוא המועד שבו התרחשה התאונה ולא מועדים אחרים כגון המועד שבו התגבשה הנכות או המועד שבו סירבה חברת הביטוח לשלם את תגמולי הביטוח. ואולם מאחר שלעיתים התנאים שמכוחם יכול המבוטח לתבוע לפי פוליסת הביטוח מתקיימים רק כעבור זמן רב (למשל אם הנכות הפכה צמיתה בחלוף שלוש שנים) עלולה זכות התביעה שלו להתיישן בטרם יכול היה לתבוע תגמולי ביטוח. הצעת החוק נועדה לקבוע כי אם עילת התביעה של המבוטח היא נכות שנגרמה כתוצאה ממחלה או מתאונה, תקופת ההתיישנות תימנה רק מהמועד שבו המבוטח יכול לתבוע את תגמולי הביטוח לפי תנאי חוזה הביטוח... ( ההדגשה אינה במקור ) .". דברים דומים נאמרו בכנסת בעת הקריאה השנייה והשלישית של הצעת החוק, ראה דברי ח"כ דוד רותם ז"ל, יו"ר ועדת חוקה, חוק ומשפט: "ההצעה מבקשת לשפר את סכוייו של מי שנגרמה לו נכות עקב תאונה או מחלה לקבל פיצוי מחברת הביטוח שבה הוא ביטח את עצמו, בכך שיוארך פרק הזמן שבו יוכל להגיש את תביעתו בנסיבות מסוימות....אין בקביעה כי המניין הוא מיום קרות מקרה הביטוח כוונה כי המועד ייספר כבר מיום התאונה, אלא רק מיום שהתקיימו התנאים לתביעה, ובכך להביא לשפור במצבם של מבוטחים, אשר שילמו במשך שנים כדי לכסות עצמם במקרה שבו יתממש סיכון, אך נאלצים להיתמודד עם תקופת היתיישנות קצרה יחסית ועם מקרים בלתי אפשריים שבהם זכותם לתבוע מתיישנת עוד לפני שנוצרה הזכות". התיקון נועד אפוא לשנות את ההלכה שנקבעה בעיניין אמיתי כך שמניין תקופת ההתיישנות יחל מיום שקמה למבוטח זכות לתבוע תגמולי ביטוח בהתאם לתנאי חוזה הביטוח (הפוליסה).
...
טענות הנתבעת ( מבקשת ) בתמצית יש למנות את מועד תחילת ההתיישנות מיום בו הגיע התובע לגיל 18 (1/4/19) ועד ליום 1/4/22 ובהינתן כי כתב התביעה הוגש ביום 27/6/22, הרי שהתביעה התיישנה ודינה להידחות.
באשר לחוות הדעת המתוקנת אשר צורפה לתגובת התובע, הרי שלא היה מקום להגישה בשלב זה, ללא הגשת בקשה מתאימה והחלטה ועל כן הנני מורה על הסרתה מהתיק.
לאור האמור לעיל, התוצאה היא איפוא כי עילת התביעה טרם התיישנה ולפיכך הבקשה נדחית.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

(ב) לטענת המערער, בתאריך 22.12.2015, בעת שהיה כבן 15 שנים (ובכתב התביעה, כמו גם בהודעת העירעור נפלה טעות סופר ונרשם התאריך 22.12.2005), נפל המערער בשטח בית הספר בו למד, "ונחבל באצבעות 1 ו- 5 בכף ידו הימנית". (ג) בתאריך 26.5.2021 הוגשה תביעת המערער לבית משפט קמא, ובתביעתו עתר המערער לכך שהמשיבה תחויב לשלם לו תגמולי ביטוח לפי הפוליסה לביטוח תלמידים.
התביעה הוגשה איפוא כחמש שנים וחצי ממועד התאונה, אך כידוע, לפי סעיף 31 לחוק חוזה הביטוח, תשמ"א – 1981, "תקופת ההתיישנות של תביעה לתגמולי ביטוח היא שלוש שנים לאחר שקרה מקרה הביטוח". ההליך בבית משפט קמא בהסתמך על הוראת סעיף 31 לחוק חוזה הביטוח, טען בא כוח המשיבה כי תביעת המערער היתיישנה.
...
סוף דבר אשר על כל האמור לעיל, הנני מחליט לדחות את הערעור, וזאת לפי תקנה 138(א)(1) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט – 2018.
משלא התבקשה תגובה להודעת הערעור, הנני מחליט שלא לעשות צו לתשלום הוצאות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו