התובע, יליד 1/4/01, הגיש תביעתו מכח פוליסת תאונות אישיות תלמידים, בגין ניזקי גוף שנגרמו לו ביום 8/5/18, בהיותו תלמיד בבית הספר, עת נפל בבית הספר ונגרמו לו חבלות בחלקי גופו ובמיוחד בשתי ידיו.
ביום 24.3.14, היתקבל תיקון 6 לחוק חוזה ביטוח, ובמסגרתו תוקן סעיף 31, וזו לשונו לאחר התיקון:
"תקופת ההתיישנות של תביעה לתגמולי ביטוח היא שלוש שנים לאחר שקרה מקרה הביטוח; היתה עילת התביעה נכות שנגרמה למבוטח ממחלה או מתאונה, תימנה תקופת ההתיישנות מיום שקמה למבוטח זכות לתבוע תגמולי ביטוח לפי תנאי חוזה הביטוח".
מדברי ההסבר להצעת החוק, עולה, כי ההצעה באה לשנות את הילכת אמיתי, עליה מבקשת הנתבעת להתבסס, ועל כן מצאתי להביא את הדברים כלשונם:
"לפי חוק חוזה הביטוח, התשמ"א-1981 (להלן – חוק חוזה הביטוח) תקופת ההתיישנות של תביעה לתשלום תגמולי ביטוח היא שלוש שנים לאחר קרות מקרה הביטוח. בע"א 1806/05 הראל חברה לביטוח בע"מ נ' עיזבון המנוח דוד אמיתי ז"ל (ניתן ביום 21 במאי 2008), קבע בית המשפט העליון כי אם תאונה היא שגרמה לנכות – קרות מקרה הביטוח הוא המועד שבו התרחשה התאונה ולא מועדים אחרים כגון המועד שבו התגבשה הנכות או המועד שבו סירבה חברת הביטוח לשלם את תגמולי הביטוח. ואולם מאחר שלעיתים התנאים שמכוחם יכול המבוטח לתבוע לפי פוליסת הביטוח מתקיימים רק כעבור זמן רב (למשל אם הנכות הפכה צמיתה בחלוף שלוש שנים) עלולה זכות התביעה שלו להתיישן בטרם יכול היה לתבוע תגמולי ביטוח. הצעת החוק נועדה לקבוע כי אם עילת התביעה של המבוטח היא נכות שנגרמה כתוצאה ממחלה או מתאונה, תקופת ההתיישנות תימנה רק מהמועד שבו המבוטח יכול לתבוע את תגמולי הביטוח לפי תנאי חוזה הביטוח... ( ההדגשה אינה במקור ) .".
דברים דומים נאמרו בכנסת בעת הקריאה השנייה והשלישית של הצעת החוק, ראה דברי ח"כ דוד רותם ז"ל, יו"ר ועדת חוקה, חוק ומשפט: "ההצעה מבקשת לשפר את סכוייו של מי שנגרמה לו נכות עקב תאונה או מחלה לקבל פיצוי מחברת הביטוח שבה הוא ביטח את עצמו, בכך שיוארך פרק הזמן שבו יוכל להגיש את תביעתו בנסיבות מסוימות....אין בקביעה כי המניין הוא מיום קרות מקרה הביטוח כוונה כי המועד ייספר כבר מיום התאונה, אלא רק מיום שהתקיימו התנאים לתביעה, ובכך להביא לשפור במצבם של מבוטחים, אשר שילמו במשך שנים כדי לכסות עצמם במקרה שבו יתממש סיכון, אך נאלצים להיתמודד עם תקופת היתיישנות קצרה יחסית ועם מקרים בלתי אפשריים שבהם זכותם לתבוע מתיישנת עוד לפני שנוצרה הזכות".
התיקון נועד אפוא לשנות את ההלכה שנקבעה בעיניין אמיתי כך שמניין תקופת ההתיישנות יחל מיום שקמה למבוטח זכות לתבוע תגמולי ביטוח בהתאם לתנאי חוזה הביטוח (הפוליסה).
...
טענות הנתבעת ( מבקשת ) בתמצית
יש למנות את מועד תחילת ההתיישנות מיום בו הגיע התובע לגיל 18 (1/4/19) ועד ליום 1/4/22 ובהינתן כי כתב התביעה הוגש ביום 27/6/22, הרי שהתביעה התיישנה ודינה להידחות.
באשר לחוות הדעת המתוקנת אשר צורפה לתגובת התובע, הרי שלא היה מקום להגישה בשלב זה, ללא הגשת בקשה מתאימה והחלטה ועל כן הנני מורה על הסרתה מהתיק.
לאור האמור לעיל, התוצאה היא איפוא כי עילת התביעה טרם התיישנה ולפיכך הבקשה נדחית.