במכתב נילווה שצורף להודעה מיום 19.5.11 הבהיר פקיד התביעות למשיבה כי "לפי תאריך הלידה (15.3.48) תאריך הפרישה הנו 1.3.10. תאריך תחולת הנכות הנו לאחר תאריך זה ולכן אינך זכאית לקיצבת זקנה משום שלא צברת תקופת אכשרה". במכתב נוסף מיום 26.5.11 הבהיר כי "תאריך תחולת הנכות הנה 11.12.09 אך בנכות כללית קיימים 90 ימי המתנה ולכן תאריך הזכאות לקיצבה הנו 11.3.10. היות ותאריך הזכאות לנכות כללית הנו לאחר תאריך הפרישה, אין זכאות לקיצבת נכות כללית וממילא אין זכאות לקיצבת זקנה בשל חוסר תקופת אכשרה".
ביום 18.2.14 הגישה המשיבה, באמצעות בא כוחה, את תביעתה לבית הדין האיזורי.
דברי ההסבר לסעיף 245(ג) מפרטים כי "מוצע לקבוע בסעיף זה כי הזכאות לקיצבת זקנה מגיל 60 (הגיל המותנה באותה עת - ס.ד.מ) תחול על מי שצברה תקופת אכשרה כ"עובדת מבוטחת". עוד מוצע לקבוע כי כלל זה יחול על מי שקבלה קצבת נכות לפי פרק ט' לחוק, במשך 12 חודשים רצופים לפחות, בתכוף לפני שמלאו לה 60 שנים, בהתאם לקבוע כיום בתקנות הביטוח הלאומי (ביטוח ברשות לעת זקנה ושאירים), התשי"ד - 1954" (דברי ההסבר להצעת חוק הביטוח הלאומי (תיקון מס' 6) (ביטוח עקרת בית לעת זקנה), התשנ"ו - 1995, ה"ח 2433 התשנ"ו 126 (23.10.95)). המטרה לפיכך הייתה לערוך הבחנה בין זכויותיה של "עובדת מבוטחת" לבין זכויותיה של "עקרת הבית", שעד לאותו מועד יכולה הייתה להגיש בקשה לבטחה בביטוח זקנה רק כ"ביטוח רשות".
...
בנסיבות העניין, אין לזקוף לחובת המשיבה את אי העלאת הנימוקים העובדתיים ומשפטיים לקיומו של "טעם מיוחד", ככל שקיימים כאלה, מאחר שההלכה במועד הגשת התובענה ועד לאחר מועד הגשת כתבי הטענות בערעור לא אפשרה הארכת מועד בשל "טעם מיוחד", ואני סבור כי יש לאפשר לה לעשות כן עתה בעקבות פסק הדין בעניין מאלו העומד במוקד חוות דעת של חברתי.
כמותו אף אני מסכים לפירוש המוצע על ידי חברתי, השופטת סיגל דוידוב-מוטולה, להוראות סעיף 246(ב)(4) לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995 - פירוש העולה בקנה אחד עם תכלית החוק כמוסבר בהרחבה בחוות דעתה של חברתי, ואף אני סבור שאין מקום לקבוע בשלב זה כי קיים "טעם מיוחד" להארכת המועד להגשת התובענה וכי לכל היותר - נוכח שינוי ההלכה - יש לאפשר למשיבה להגיש בקשה להארכת המועד להגשת התובענה.
בנסיבות הענין, ולנוכח שינוי ההלכה בפס"ד מאלו, בענין הארכת מועד "מטעמים מיוחדים", נכון יהיה לאפשר למשיבה להגיש, על פי שקול דעתה, בקשה שכזו לבית הדין האזורי שידון ויכריע בה.
סוף דבר
על דעת כל חברי המותב, מתקבלת פרשנות המשיבה לסעיף 246(ב)(4) לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה - 1995, כפי שאומצה גם על ידי בית הדין האזורי.