התובע זכאי לדמי הבראה עבור השנתיים האחרונות להעסקתו, כך בהתאם לאמור בסעיף 7(א) לצוו ההרחבה בדבר הישתתפות המעביד בהוצאות הבראה ונופש, שזו לשונו:
"עובד יהיה זכאי לדמי הבראה אף לאחר סיומם של יחסי עובד ומעביד, וזאת לגבי תקופה של עד שנתיים שלפני תום תקופת עבודתו, אם לא קיבל את דמי ההבראה בעבור אותה תקופה במהלך עבודתו".
בהקשר זה, נפסק כי :
"יש להבחין בין הוראה בדבר תקופת היתיישנות לבין הוראה הקובעת מיגבלה על פדיון הזכות לאחר סיום קשר העבודה, ואין זהות ביניהן. הוראת צו ההרחבה, הקובעת כי לאחר סיום קשר העבודה עובד זכאי לדמי הבראה בעד תקופה של שנתיים שלפני תום תקופת העבודה, אינה קובעת תקופת היתיישנות לתביעה לדמי הבראה אלא את הקף הזכות לפדיון דמי הבראה לאחר סיום קשר העבודה. בכל הנוגע להתיישנות הזכות לדמי הבראה אין הוראה מיוחדת, ולפיכך תקופת ההתיישנות לתביעה לדמי הבראה היא תקופת ההתיישנות הרגילה, דהיינו 7 שנים. לפיכך, אם מוגשת תביעה לתשלום דמי הבראה במהלך תקופת העבודה, העובד יכול לתבוע דמי הבראה לכל תקופת עבודתו, ואם מועלית טענת היתיישנות - לתקופה של 7 שנים לפני הגשת התביעה. אם מוגשת תביעה לפדיון דמי הבראה לאחר תום קשר העבודה, העובד יכול לתבוע דמי הבראה בעד השנתיים האחרונות לעבודתו בלבד".
בשים לב כי בעניינינו, התביעה הוגשה לאחר שהסתיימו יחסי העבודה בין הצדדים, ברי כי התובע לא יכול לקבל דמי הבראה בגין כל תקופת עבודתו, וזכאותו תיקבע לפי השנתיים האחרונות לעבודתו בלבד.
...
התובע לא הוכיח, ולו בראשית ראיה, קיומו של הסכם לתשלום הוצאות בגין האופנוע הפרטי שלו, אף לא צירף אסמכתאות כלשהן לביסוס סכום ההוצאות שהוא טוען להם ומטעמים אלה דין תביעתו גם בעניין זה להידחות.
מעבר לאמור יוטעם כי מצאנו לקבל את עדותו של מר מימרן ממנה עלה כי לא הייתה כל מניעה שהתובע יקבל רכב החברה כפי שמקבלים כל יתר העובדים האחרים בחברה[footnoteRef:27], וההסדר שהוסכם עליו לתשלום סך של 500 ₪ עבור שימוש באופנוע הפרטי של התובע, הוא הסדר שהגיעו אליו הצדדים לבקשתו של התובע שהעדיף להשתמש באופנוע הפרטי שלו לצרכי העבודה.
]
סוף דבר
לסיכום, הנתבעת תשלם לתובע סך של 6,348 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 29.4.19 (יום הגשת התביעה) ועד למועד התשלום המלא בפועל, לפי הפירוט שלהלן:
דמי מחלה בסך 3,124 ₪;
דמי הבראה בסך 1,103 ₪;
פדיון חופשה בסך 2,121 ₪;
בשים לב לתוצאה אליה הגענו, ולפער הגדול בין סכום התביעה לבין הסכום שנפסק לזכות התובע, מצאנו לא לפסוק לזכותו הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד, וכל צד יישא בהוצאותיו הוא.