מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תצהיר חסר חקירה נגדית לאור פטירת הנותן

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2009 בעליון נפסק כדקלמן:

בערר זה, חוזר ב"כ העורר על טענותיו בפני הערכאות קמא, ומבקש את שיחרור מרשו מהמעצר בטענה כי תשתית הראיות קרסה לאור פטירת הסוכן לפני שהיה סיפק בידו להשלים את חקירתו הנגדית.
בסעיף 10א(ב) לפקודת הראיות תואר מצב דומה כעילה לקבלת אמרותיו של אדם שניתנו בכתב מחוץ לכתלי בית המשפט כראייה במשפט פלילי, גם אם אינו מופיע כעד, וזאת כאשר עדותו נימנעה בשל אמצעי פסול ששמש להניע או למנוע את נותן האימרה ממתן העדות.
מניעת חקירה נגדית עקב סיבה אובייקטיבית תיתכן אפשרות נוספת והיא, כי החסר בחקירה הנגדית נובע מ"כח עליון" – למשל, מחלה קשה או פטירתו של העד, לאחר שהעיד בחקירה ראשית, היוצרים מניעה אובייקטיבית להשלמת העדות בחקירה נגדית, בלא אשם של מאן-דהוא.
גם הדיון האזרחי מכיר מצבים שבהם אפשר להסתמך על עדות או תצהיר שניתן אף אם לא ניתנה אפשרות ראויה לחקור עד או מצהיר (פרשת יעקובוביץ, עמ' 1207; תקנה 522(ג) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984; ע"א 291/61 ציזס נ' ברשל, פ"ד ט"ו 2087 (1962); כן ראו ע"א 498/81 זמיר, קבלנות כללית נ' שא"ז, חברה לשירותים (לא פורסם, 03.10.85); ע"א 642/87 הסתדרות אגודת ישראל נ' חב' חזקיהו, פ"ד מד(1) 686 (1990)).
...
יחד עם זאת, בראייה כוללת של חומר הראיות כולו שטרם לובן כל צורכו, וכפי שהוא עומד בחלקיותו ובהיוליותו בשלב זה, אין לומר כי קטיעת החקירה הנגדית של הסוכן מטעמים אובייקטיביים פוגעת במשקל עדותו עד כדי הצדקת המסקנה כי תשתית הראיות לכאורה כנגד העורר קרסה, וכי מוצדק עקב כך לשחררו מן המעצר.
לאור מכלול שיקולים אלה, נראה לי כי יש לאמץ את עמדת הערכאות קמא בהחלטותיהן לדחות את הבקשה לעיון חוזר, ויש להותיר את העורר במעצר עד להכרעה בענין אשמתו.
הערר נדחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

עוד הוגשו תצהיריהם של עו"ד לואי מנסור אשר טיפל בתיקון צו הירושה בשנת 2017 והחתמת הנתבע על תצהיר הסתלקות; תצהיריהם של מר ואיל מנסור ומר אחמד מנסור (הצדדים ויתרו על עדותו של האחרון) אחייניו של האב המנוח אשר הצהירו אף הם, כי הנכס ניתן לנתבע לצרכי מגורים בלבד וכי המנוח צווה שלא להעניק לנתבע נכס כלשהוא, לאור החובות הרבים שיצר ואשר המנוח נאלץ לכסותם בחייו.
עדות זו הצטרפה לעדותו המהימנה של אחמד מנסור, דודו של הנתבע, אשר לא נסתרה בחקירה נגדית ובכלל זה תצהירו, במסגרתו הצהיר כי האב המנוח הדיר את הנתבע מכל נכסיו לרבות מהמקרקעין ומהבית דנן (סעיפים 6-7 לתצהירו).
לחוסר בהירות זו מצטרפת עדות העד מטר אשר הצהיר כי בעת חתימת ההסכם שולמו במזומן 700,000 ₪ (סעיף 3 לתצהירו).
אמנם התובע ביקש לזמן את עו"ד חמאיסה לעדות נוספת, לאחר שהעיד, בטענה לגילויים חדשים בנוגע אליו (תביעות שהוגשו כנגדו כנטען וטענות מעשי הונאה וזיוף – בקשה 57), אלא שבקשה זו נדחתה בהחלטתי מיום 16.6.2021, מהטעמים המפורטים שם. הנתבעות הסבירו כי האב המנוח לא ערך צוואה שכן נפטר בגיל צעיר, 58 שנה, והדבר לא היה צפוי.
עוד העידו כי צו הירושה הראשון הוצא לצורך השלמת עסקה קודמת וכי לא נתנו דעתן לאופן חלוקת העיזבון.
...
אמנם התובע ביקש לזמן את עו"ד חמאיסה לעדות נוספת, לאחר שהעיד, בטענה לגילויים חדשים בנוגע אליו (תביעות שהוגשו כנגדו כנטען וטענות מעשי הונאה וזיוף – בקשה 57), אלא שבקשה זו נדחתה בהחלטתי מיום 16.6.2021, מהטעמים המפורטים שם. הנתבעות הסבירו כי האב המנוח לא ערך צוואה שכן נפטר בגיל צעיר, 58 שנה, והדבר לא היה צפוי.
עם זאת, משלא נתבקש סעד של השבה והצדדים לא טענו לעניין זה, סבורני כי אין מקום ליתן הוראות במסגרת ההליכים שבפני.
אלא שלאור השינויים בגרסאות כאמור, משהתובע לא טען דבר לעניין זה בסיכומיו ומכיוון שעניין זה לא בורר במסגרת ההליך עד תום ואין מתקיים התנאי השלישי כאמור, לא ניתן ליתן סעד זה. סיכום לנוכח כל האמור תביעת התובע נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

אולם, כאשר מעמידים זו ליד זו את חוות דעתו הראשונה, חוות דעתו המשלימה וכן את התשובות שניתנו בחקירתו הנגדית, עולה כי רק על פי מומחה אחד של התובעים הפרשן נידרש לברור את דרכו בין חלופות ולהחליט איזו חלופה היא הסיבה בלעדיה אין שבגללה נפטרה התינוקת.
רק פרופ' אשכנזי, בתשובה לחקירה נגדית, השלים את החסר, חלקית למנגנון ההדבקה בכך שבשלבים הראשונים של הטיפול בילוד, בעת הכנסת העירויים ניכנס החיידק לדמו של התינוק בן היומו.
פרופ' רובינשטיין עומת עם העובדה כי התוצאה המעבדתית בחודש מרס 2004 (כחודש לפני לידה – מ' ו') היא של שתן מיד סטרים (מוצג נ/1) והוא השיב כי התוצאה שהייתה בחודש מרס לא שיכנעה את הרופאים שנתנו לאם אנטיביוטיקה לטפול בחיידק ולא בפטרייה קנדידה שהופיעה בתוצאה המעבדתית.
פרופ' אהוד זמורה ששמש במועד הרבלנטי כמנהל המחלקה של ילודים ופגים פירט בתצהיר עדותו הראשית כי התינוקת התקבלה עם המטומה.
אין בכך כדי לקבוע שהתוצאה הייתה אחרת, כפי שגם פרופ' רובינשטיין הסכים בחקירתו הנגדית, לאור הסטטיסטיקה עליה הצביע פרופ' אשכנזי.
...
סוף דבר אסיים כפי שפתחתי.
בנסיבות אלה אני דוחה את התביעה.
לפיכך, התובעים ישלמו לנתבעת שכ"ט עו"ד בסך 30,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד ליום התשלום המלא בפועל.
כמו כן ישלמו התובעים לנתבעת, לפי שומה את הוצאותיהם בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד ליום התשלום המלא בפועל.

בהליך בש"א (בש"א) שהוגש בשנת 2006 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לא רק שתצהירו של עו"ד שמחה בן סירא הוא עדות שמיעה, אלא שאין הסבר מניח את הדעת מדוע המשיבים עצמם לא נתנו תצהיר, במיוחד בעידן דהאי דנא כשיש בנמצא אפשרויות רבות ליצור קשר ישיר ומהיר, גם למקומות רחוקים.
הספק עולה לאור תשובותיו בחקירה נגדית וכן התפתלותו בשאלה האם המשיבה עדיין בחיים, לאור המידע שהוצג לו, לפיו היא נפטרה ביום 1.12.2003.
תקנה 26(ב) לתקנות האפוטרופוס הכללי (סדרי דין ובצוע), תשל"ח-1978, קובעת כי לבקשה יצורף תצהיר של "אדם אחר שאינו קרוב מישפחה". בחקירתו טען עו"ד שמחה בן סירא כי Brenda G. Burkholder היא "אדם זר", אך לא ידע, כאמור, אם היא מתגוררת יחד עם המשיב, באומרו: "למיטב ידיעתי לא. מפני שהם התגרשו". כמובן שאין פירוט למקור הידיעה.
ברור, לאור האמור, כי המבקש טעה כאשר קבע על סמך הראיות שהיו בפניו-צרור צילומים בלא שיש הסבר מדוע לא הוגשו מיסמכי המקור וחוסר בראיות שניתן היה להשיגן וכן לאור הראיות הנוספות שהוגשו לי וחקירתו הנגדית של עו"ד שמחה בן סירא-כי לא היה בסיס להחלטה המוטעית של המבקש וגם אין בסיס לציפיות או להסתמכות של המשיבים על ההחלטה המקורית.
...
הנני נעתר לבקשת המבקש לביטול ההחלטה שנתתי ביום 3.6.2001.
פועל יוצא נוסף, הבקשה בבש"א 7688/04 נדחית.
המשיבים ישלמו למבקש את הוצאות ההליך ושכר טירחת עורך דין בסך 5,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2006 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

אלא שגם בנושא זה הוכח כי גם אם היה פגם כלשהו במינון אותה זריקה-וקבעתי לעיל כי לא היה פגם כזה, הרי שהזריקה ניתנה 50 שעות לפני מותה של המנוחה כאשר שני המומחים היחידים שנתנו חוות דעת מסכימים פה אחד כי השפעתה של אותה זריקה חולפת כעבור שש שעות (חוות דעת סילפן) או 12 שעות (חוות דעתו של פרופ' אמיתי), כך שניתן לקבוע כי לזריקת הפנרגן לא היתה השפעה על התוצאה המצערת.
למעשה ניתן היה לראות בוודאות כי השפעתה של הזריקה חלפה זמן ניכר לפני מות המנוחה לאור העבודה כי ביום 11.10.99, יום לאחר קבלת הזריקה, לחץ הדם של המנוחה היה תקין (130/80), "מדווחי האחיות והרופאים עולה כי היא היתה עירנית ואף גילתה סימנים של פעילות יתר ורגזנות", בעוד שפרופ' אמיתי מסביר כי מי שנתון להשפעת אותה זריקה, הוא שוקע במצב הכרתו עד כדי חוסר הכרה ולחץ הדם שלו יורד.
בהתאם לטענות הנטענות בכתבי הטענות בחרו הצדדים-לרבות התובעים כי המידע שיהיה בפני בית המשפט יכלול את חוות הדעת של מומחי הנתבעת בלבד, ללא תצהירים ומסמכים.
למען הסדר אזכיר כי דר' סילפן שחוות דעתו הוגשה בהסכמה וללא חקירה נגדית מנתח את הטפול שניתן למנוחה והוא מגיע למסקנה כי "צוות בית החולים פעל בהתאם למקובל בפסיכיאטריה במקרים דומים, ניתן טפול שהתבקש ממצבה של המנוחה ובמינון טיפולי" ומסקנה זו שלא נסתרה מראה כי הנתבעת לא התרשלה בטפול שניתן למנוחה ולא הוכח כל קשר בין היתנהגות הנתבעת לבין מות המנוחה.
...
המסקנה בדבר רשלנות הנתבעת עליה חוזר ב"כ התובעים בסיכומיו, אינה מסקנה הכרחית בנסיבות המקרה והסיבות לגרם מוות אינן בידיעתו השיפוטית של בית משפט.
בנושא זה מקובלת עליי קביעתו של פרופ' אמיתי (הנתמכת גם בחוות דעת של פרופ' היס מתיק אחר והמוזכרת באותה חוות דעת) ולכן לא ניתן להסיק קיומו של ריכוז יתר של תרופה מבדיקות דם שמבוצעות לאחר המוות.
אשר על כן הנני סבור כי התובעים לא עמדו בנטל השכנוע המוטל עליהם ולכן הנני דוחה התביעה כנגד הנתבעת.
בנסיבות אלו הנני מחייב התובעים לשלם לנתבעת שכ"ט עו"ד בשיעור של 7,000 ש"ח בצרוף מע"מ ובצרוף הפרישי הצמדה וריבית מהיום ועד ליום התשלום בפועל ולהשיב לנתבעת את שכר הטירחה ששולם למומחים מטעמה בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום התשלום ועד ליום ההשבה בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו