מבדיקת המשיבה במחירון "לוי יצחק"עולה כי שוויו של הרכב הוא 11,000 ₪ ולא כפי שנטען. כמו כן, מבדיקה באתר משרד הרשוי עולה כי על שמו של המבקש רשומים 4 רכבים ולא מדובר ברכבו היחיד.
בנוסף, יש להוסיף ולבחון האם המשך החזקת התפוס משרתת תכלית המשתלבת עם מקור הסמכות לתפיסה, כשהתכליות האפשריות הן תפיסה למטרת מניעה עתידית של ביצוע עבירות; תפיסה למטרת חילוט; ותפיסה לצורך הצגת החפץ כראייה בבית המשפט (למשל: בש"פ 342/06 חב' לרגו עבודות עפר בע"מ נ' מדינת ישראל עמ' 9-10 [פורסם בנבו] (12.3.2006) (להלן: "עניין לרגו")).
לאור טענת המבקש כי הרכב משמש לצרכי משפחתו, ועל אף טענת המאשימה כי רשומים על שמו רכבים נוספים, אני סבור כי החזקת הרכב תהווה פגיעה בלתי מידתית בקניינו של המבקש, וכי ניתן גם הפעם לאתר "חלופת תפיסה" בדמות הפקדה כספית.
...
אינני מקבל את טענת המבקש, כי הואיל ומדובר בעבירה שהקנס בגינה הוא 475 ₪, אין מקום לתפוס את רכבו.
על כן, במכלול הנסיבות, בהתחשב באופי העבירה והקנס המוטל בצידה, וכן בשווי הרכב שלטענת המבקש עומד על 3,500 ₪ ולטענת המשיבה עומד על 11,000 ₪ (ומבלי לקבוע מסמרות לעניין זה), אני קובע כי הרכב ישוחרר לידי המבקש כנגד הפקדת סך של 3,500 ₪ במזומן או בערבות בנקאית בתוקף לשנה.
חילוט ההפקדה: במסגרת ה"ת 29994-03-22 נתן מותב זה תוקף של החלטה להסדר אליו הגיעו הצדדים ולפיו: "היה והמבקש לא יעמוד בהתחייבות האמורה, וימצא על סמך חומר ראיות שיגיע לידי המשיבה כי קיים יסוד סביר להניח שהמבקש ביצע עבירות נוספות, אז יחולט סכום ההתחייבות לטובת המשיבה". לפיכך, הואיל ולאחר ששמעתי את הצדדים וקבעתי כי קיים יסוד סביר לחשש כי הרכב שימש לתליית מודעות כנטען על־ידי המשיבה, הרי שאני מורה על חילוט ההפקדה בסך 2,000 ₪ לטובת המשיבה, בהתאם להסדר שאושר.