תשובתה מדברת בעד עצמה: "ת. לא מגיע לי להיות שמחה? ש. איך זה מסתדר עם המצב הנפשי שתיארת עד עכשיו. ת. לא מגיע לי להיות שמחה? את האמת? הייתי שיכורה ואגיד גם למה. הייתי שיכורה כי כל המחשבות הרעות שלי, הפיתרון היחיד שלי היה לשתות כדי לשכוח".
עדי ההגנה לעונש: אמו ואביו של הנאשם ביקשו לספר על בנם מנקודת מבטם, סיפרו כי אהב את המתלוננת, כי עבר מאז שקום, עושה ספורט, לא התפרנס במשך 15 חודשים, פגש בפסיכולוגים, "שינה את האישיות שלו, הוא איש חדש ואיש אחר", "איש אחר לגמרי, היום הוא איש נחמד".
טיעוני הצדדים לעונש
כאמור, בפתח הדיון ביקשו ב"כ הנאשם לשוב ולהפנות את הנאשם לקבלת תסקיר משלים.
ב"כ הנאשם הגדיל וטען כי "בתחילה, כשקראתי את התסקיר ושוחחתי עם הנאשם, שקלתי לבקש חזרה מהודיה. שוחחתי עם הנאשם וניסיתי להבין מה קרה, שכן הנאשם הודה בבית המשפט ולא הודה אצל קצינת המבחן. הנאשם לא הבין בפירוש את קצינת המבחן. לא מדובר בניסיון להיתחמק או לשפר עמדות... הנאשם לא מבין את השפה העברית". ב"כ המאשימה היתנגדו לבקשה, הפנו לכך שהתסקיר נערך בלווי מתורגמנית, וכי לא עלו קשיי תיקשורת כלשהם.
לשיטתו, התסקיר מכיל סתירה מובנית – מחד גיסא, הנאשם הודה במיוחס לו וסיפר על ההליך הטיפולי בו נטל חלק, ומאידך גיסא, קצינת המבחן טענה כי הנאשם לא הודה בעבירות האלימות והאיומים וסרב להליך טפולי.
שם איים עליה, לקח בכוח את מפתחות מכוניתה, מנע ממנה פיזית מלהגיע אליהם, אז גם הסלים את איומיו – הפעם לא הסתפק באיום כי ירצח את המתלוננת, אלא הוסיף ואיים כי יאנוס אותה.
...
נדחה ערעורו של מערער אשר הורשע לאחר שמיעת ראיות בעבירה של תקיפת בת זוג, וצירף תיק נוסף בו הודה והורשע בעבירת איומים.
יהא הנימוק אשר יהא – התוצאה היא שקורבנות העבירה נאלצות לשאת בנטל לבדן, על ההשלכות הכרוכות בכך.
אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
14 חודשי מאסר בפועל, בניכוי 9 ימי מעצר (2.9.20 – 10.9.20).