מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תסמונת התעלה הקרפלית וזכאות לביטוח לאומי

בהליך בקשה לתשלום תכוף (בת"ת) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בראי העובדה כי המדובר בתאונת עבודה, בחר התובע למצות את זכויותיו באמצעות המוסד לביטוח לאומי והועדות הרפואיות שלידו.
וועדה רפואית קבעה לתובע את הנכויות הבאות החל מיום 1.11.2015: 10% נכות בגין תיסמונת תעלה קארפלית קלה ביד שמאל.
...
התעודה ניתנה בחודש יולי 2015 למפרע וקדימה החל מחודש פברואר 2015, אולם בראי מצבו של התובע כעולה מן החומר הרפואי ופרוטוקולי המל"ל, שוכנעתי כי היה ממש במתן התעודה.
שוכנעתי לקבל את טענת התובע כי בנכותו התקשה לחזור לעבודה סדירה עד אוגוסט 2016.
לסיכום: סה"כ: 2,273,325 ₪.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה בנצרת ב"ל 9834-03-12 רובינסקי נ' המוסד לביטוח לאומי בפני השופט חיים ארמון נציג ציבור (עובדים): מר סמי סרחאן נציג ציבור (מעבידים): מר מוחמד גנאים בענין: חנן רובינסקי ע"י עו"ד תומר בכר התובע המוסד לביטוח לאומי ע"י עו"ד ראמי שומר הנתבע פ ס ק ד י ן
התובע חש גם תחושות של זרמים ונימול, עם הקרנות למרפק ותחושת הירדמות של האגודל ושל שתי האצבעות הסמוכות לה. בחודש פברואר 2011 אובחן התובע כסובל מתסמונת התעלה הקארפלית בידו הימנית, וכאמור לעיל - ביום 29/3/11 - עבד התובע ניתוח, עקב כך. לאחר הניתוח, הפסיק התובע - בשל מצבו הרפואי - לעסוק במלאכות שתוארו לעיל.
התובע זכאי לגימלאות הנובעות מהצהרה זו. בענין הוצאות המשפט, אנו מביאים בחשבון את דעתנו על כך שלא היתה לנתבע כל סיבה להכחיש את טענותיו העובדתיות של התובע בקשר לתנאי עבודתו.
...
משכך, אנו מקבלים את התביעה ומצהירים כי התובע נפגע פגיעה בעבודה בדרך של מחלת מקצוע, בכך שבשל תנאי עבודתו, כפי שפורטו לעיל, התפתחה בידו הימנית של התובע תסמונת התעלה הקרפלית.
מנגד - אנו מביאים בחשבון את העובדה שבסופו של דבר הנתבע הסכים הן לעובדות והן למסקנתו של המומחה.
בהתחשב בכך, אנו מחייבים את הנתבע לשלם לתובע שכ"ט עו"ד בסך 4,720 ₪ (כולל מע"מ).

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התאונה הוכרה על ידי המל"ל כתאונת עבודה וביום 16.1.19 קבע המל"ל את נכותו הצמיתה של המשיב בגין שבר סגור בעצם הסירה (שורש כף היד) בשיעור של 10% לפי סעיף 35 (1) (ב) מותאם למבחני הנכות שמכוח תקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגגעי עבודה) התשט"ז – 1956 (להלן: "מבחני הנכות"), כולל הצלקת.
הוועדה ציינה בהחלטתה כי: "הוועדה עיינה בחוו"ד של ד"ר אמיר אורון וחולקת על מסקנותיו, המומחה מתייחס למצב עתידי ולא למצבו הקיים, לעניין תיסמונת התעלה הקארפלית שמציג המטופל באופן סובייקטיבי אינו קשור בפגיעה הנוכחית.". המשיב, בבקשתו להבאת ראיות לסתור את קביעת המל"ל, לא העלה כל פגם מהותי בעבודת הועדה ונסמך על טענתו (הסובייקטיבית) לאפשרות להחמרה בעתיד- מבלי שכיום, ישנה טענה כלשהיא לשינוי מהותי (או שיפור) במצבו שנותר ללא כל שינוי מיום בדיקתו.
הועדה עשתה כן, לא חלילה מרוע לב ולא בגלל טעות, אלא משום שלנפגע עבודה עומדת הזכות לפי חוק הביטוח הלאומי, בכל עת (לאחר 6 חודשים ממועד קביעת הנכות הצמיתה), להגיש תביעה להחמרת המצב הרפואי כשזו תתרחש.
...
לפיכך אני נעתר לבקשה בכפוף לכך: בהחלטת המינוי יצוין בפני המומחה כי נכותו הצמיתה של התובע היא בשיעור של 10% לפי ס' 35 (1)(ב) בגין שבר סגור בעצם הסירה שורש יד ימין, וכי נכות זו כוללת גם את הצלקת.
דיון לאחר שעיינתי בבקשה ובנספחיה, בתגובה ובהחלטת בית משפט קמא, מצאתי בסופו של יום לדחותה.
סוף דבר על כן הבקשה נדחית.

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נרשם בפרוטוקול כי: "הוסבר למבוטחת שעליה לפנות למל"ל לקביעת נכות בגין תיסמונת תעלה קארפלית כמחלת מיקצוע". ביום 21.10.13 חתמה התובעת על "כתב הצהרה והתחייבות לנכה ביטוח לאומי" כתנאי לקבלת הלוואה בגובה סכום הקצבה הנובעת מנכות מהעבודה לפיו הגישה דרישה/תביעה לרשות המוסמכת (בעניינינו המוסד לביטוח לאומי).
כמו כן: "במקרה בו תחליט הרשות המוסמכת הערכאה / השיפוטית לדחות את הדרישה או למחקה אגיש במועד ערר/ערעור על החלטה. אי הגשת ערר/ערעור במועד כמוהו כויתור על זכאות לקבלת הלוואה וקבלת קצבת נכות מקרן הפנסיה. בעיניין זה ידוע לי כי זכותי לפנות לקרן הפנסיה בעוד מועד בבקשה מנומקת בכתב לבחון את החלטת המוסד לביטוח לאומי ולאשר לי שלא להגיש ערר/ערעור. ידוע לי כי אין בתהליך זה כלפי הקרן כדי לעכב את הגשת הערר/ערעור לרשות המוסמכת. אלא אם אקבל מראש ובכתב אישור מהקרן שלא אגיש ערעור.
...
אשר על כן התביעה מתקבלת.
אנו קובעים כי התובעת אינה חייבת להשיב את הכספים אשר ניתנו לה כהלוואה והם ייחשבו כתשלומי פנסיית נכות כדין.
הנתבעת תשלם לתובעת הוצאות ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 4,000 ₪ וזאת תוך 30 יום מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הוא אישר שהוא סובל מתסמונת התעלה הקארפלית ואישר כי סבל מכתף שמאל לפני התאונה.
הנתבעת טוענת, כי מדובר בתאונת עבודה וכי מסכומי הפיצויים להם זכאי התובע יש לנכות גמלה רעיונית של המוסד לביטוח לאומי, דמי פגיעה ומענק, שהיו משולמים לתובע, אם היה מגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי.
...
שישית, לא ברור מדוע סגר התובע את עסקו בשנת 2012, לאחר שהצליח לחזור לרמת רווחים, כפי שהייתה לו עובר לתאונה, מה שמביא למסקנה, כי סגירת העסק אינה בהכרח קשורה רק לתאונה וייתכן שנבעה גם משיקולים אחרים.
בשים לב לכלל השיקולים המפורטים לעיל ובניסיון לאזן ביניהם, מסקנתי היא כי אין לחשב את הפסדי שכר התובע בגין כל שנה באופן נפרד, בהתאם להפרש בין השכר עובר לתאונה ובין השכר בכל שנה, כפי שמבקש התובע לעשות.
לאחר שקילת טענות הצדדים אני סבורה כי לא הוכח כי מדובר היה בתאונת עבודה ולא הוכח כי יש לנכות ניכוי רעיוני או להקפיא סכום כלשהו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו