יש לראות כי גם בפסקי הדין בהם נקבע שיתכן ויש לפרש את הוראות סעיף 2 הנ"ל ככאלו שחלות גם על שותפים לאותו העסק – הודגש כי הפסול באי התחרות הנו רק בשעת פירוק השותפות, אך כל עוד השותפות קיימת ופועלת – יש היגיון רב בכך שהשותפים לא יתחרו האחד בשני או האחד בשותפות.
החברה, התובעת, הנה יחידה כלכלית אחת, ותנית אי התחרות נוגעת למיגבלות המוטלות על החברים באותה יחידה בתקופת חברותם בה. לשיטתי, תניה שכזו אינה עולה כדי הסדר כובל שיש להורות על בטלותו ולא לכך נועדו ההסדרים שבחוק ההגבלים (ואעיר כי תנית אי התחרות בה עסקינן קדמה בזמן למועד חקיקתו של חוק ההגבלים הנוכחי, עת עמד בתוקפו החוק הקודם (חוק ההגבלים העיסקיים, התשי"ט-1959), אך מאחר והמחלוקת נוגעת לפרשנותו של הדיבר "בני אדם המנהלים עסקים", אשר קיים בשני החוקים, אין לשינוי בחוק הגבלים השלכה על האמור לעיל).
מעבר לכך, יש קושי בהעלאת טענות מצד הנתבע לגבי כך שהתקנון כולל הסדר כובל, שכן המשמעות הנה שהנתבע, כבעל מניה וכיו"ר ההנהלה למשך תקופה מסוימת, הנו בעצמו חלק מההסדר הכובל ואולי אף צד להסדר הכובל, מכוח הוראות סעיף 6 לחוק ההגבלים העיסקיים (וראו את המאמר של עמיר ישראלי, "תחרות בלי ערכים או תחרות בין ערכים? טענות בדבר הסדר כובל המועלות בידי צד לחוזה", דין ודברים ב' תשס"ו, 297-338).
עוד נפסק כי יש לבחון אם עומדים לגורם אשר עומד מאחורי תנית אי התחרות אינטרסים לגטמיים נוספים לאכיפת התניה, זולת האנטרס של מניעת התחרות לכשעצמו, שכן ישנה נטייה לראות בהגבלת תחרות "ערומה", ללא קיומם של אינטרסים נוספים, ככזו אשר נוגדת את תקנת הציבור.
...
סיכום –
אשר על כן, לאור האמור מעלה, התביעה מתקבלת בחלקה ואני מורה כדלקמן:
(1) על הנתבעים, ביחד, לשלם לתובעת סך של 41,600 ₪, תוך 30 יום.
(4) הנתבעים ישלמו לתובעת הוצאות משפט בסך 20,000 ₪ (כולל מע"מ) בגין שכר טרחת עו"ד וסך נוסף של 4,000 ₪ בגין החזר חלקי של אגרת בית המשפט, ואף זאת בתוך 30 יום מהיום.
עוד אמליץ לנתבע לשקול שנית את הצורך בהמשך ההליכים בתביעה שמתנהלת בפני כבוד השופטת סלע (אשר עוסקת בזהותו של סדרן העבודה), שכן במהלך הדיון הוצעו כמה הצעות לגבי שינוי זהותו של סדרן העבודה, או מינוי שני סדרנים, או מנגנון להעברת כל המידע לגבי חלוקת העבודה לבחינת כל החברים על בסיס חודשי ו"שקוף" לחלוטין – ואולי לאחר ששמענו את הצדדים לגבי נושא זה – ניתן יהא להגיע להבנות אשר ייתרו את הצורך בהמשך ניהול ההליך שם. אני מעירה את הדברים בבחינת למעלה מן הצורך, ואבקש שהם לא יתפרשו חס וחלילה כהתערבות בניהול התיק על ידי חברתי כבוד השופטת סלע.