כאמור בעע"מ 10372/08 עירית בת ים נ' אדוט (4.1.11)):
"תנאי הסף לפתיחה בהליך גבייה מנהלי הנם: קיומו של חוב ארנונה שהוטל על נכס כדין ולא שולם בתוך חמישה עשר ימים מיום פרעונו (בגבייה מכוח פקודת העיריות, ועשרים וחמישה יום לגבייה מכוח פקודת המיסים (גבייה), בהתאם להוראת סעיף 3(1) לאכרזה), ולאחר פרק זמן זה נשלחה לחייב הודעת תשלום בה הוא נידרש לשלם את חובו תוך חמישה עשר יום נוספים (בגבייה מכוח פקודת העיריות, ועשרים וחמישה יום לגבייה מכוח פקודת המיסים (גבייה), בהתאם להוראת סעיף 3(1) לאכרזה, במידה ולא פרע החייב את חובו, עם מתן כתב הרשאה לגובה (לפי פקודת המסים (גביה)),או צו הרשאה חתום כדין (לפי פקודת העיריות) נתונה בידי הרשות האפשרות להפעיל את סמכויותיה לשם גביית החוב. בין הסמכויות הנתונות לעירייה לשם גביית החוב: כניסה לחצריו של החייב, או לחצרים בהם מוחזקים מיטלטליו, תפישת מיטלטליו, עיקולם ומכירתם, תפישה ועיקול של נכסי החייב המצויים בידי צד שלישי, מכירה כפויה של מקרקעין השייכים לחייב ואף הגשת בקשה למאסרו ....צימצום מסוים לסמכויות אלו, ניתן למצוא בסעיף 4 לאכרזה הקובע כי נקיטת הליכי גבייה לפי פקודת המסים (גביה) תעשה רק לגבי חוב סופי, אשר אינו שנוי במחלוקת ואשר חלף לגביו המועד להגשת השגה, ערר או ערעור, ובמידה והנישום נקט באחד מן ההליכים הללו, הרשות מנועה מלנקוט בהליכי גבייה עד למתן החלטה סופית שאינה ניתנת לערעור עוד.".
תקנות המסים (גביה) התשל''ד- 1974 קובעות את האופן בו יש לשלוח לחייב דרישות לתשלום מס, ולהמציא אזהרה בטרם נקיטה בהליכים; ובחוק הרשויות המקומיות (ערר על תביעת ארנונה כללית) התשל''ד- 1971 קבועים מועדי ההשגה וערר (וראו גם: עניין נסייר, שם, שם; בר''מ 6072/12 דוד נ' עריית נצרת עילית (19.09.12) ; עמ"מ 8832/12 עריית חיפה נ. יצחק סלומון בע''מ (15.04.15)).
אם לא די בכך - מר והבה הודה כי הוא חתום על צוי העיקול שנשלחו לתובעת, בשנים 2009 ו- 2012; ובכלל, הוא חותם על כל צוי העיקול, לרבות ההודעות לבנקים, בחתימה אלקטרונית, כאשר, כלשונו: "אני לא עובר אחד אחד כי יש כמויות. לוקחים מדגמית – 1,5,10 מתוך מאות עד אלף" (ראו: עמוד 12 לפרוטוקול שורות 3-4).
...
בהתאמה, אני קובעת כי הליכי הגביה שננקטו כנגד התובעת, ובכללם הטלת העיקולים על חשבון הבנק, ננקטו שלא כדין.
על כן, אני קובעת כי המועצה פרסמה פרסום, הכולל לשון הרע; ואפנה לבחון את הטענה לאשם תורם מכריע.
סוף דבר
אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת סכום של 40,000 ₪, בצירוף שכ"ט עו"ד בסכום של 9,000 ₪.