מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תנאי פרישה של אחות בבית חולים

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

[12: ""גוף מתוקצב" – תאגיד, רשות מקומית, מועצה דתית, בנק ישראל, חברה ממשלתית וחברה עירונית"] רישא סעיף 29 לחוק יסודות התקציב, קובע כי – "גוף מתוקצב או גוף נתמך לא יסכים על שינויים בשכר, בתנאי פרישה או בגמלאות, או על הטבות כספיות אחרות הקשורות לעבודה, ולא ינהיג שינויים או הטבות כאמור, אלא בהתאם למה שהוסכם או הונהג לגבי כלל עובדי המדינה או באישורו של שר האוצר". כעמדת המדינה, סמכות שר האוצר לפי סעיף זה, הואצלה לממונה על השכר[footnoteRef:13].
טבלת תיפקוד זו ביטלה את התיפקוד שהיה קיים דאז של אחיות בתי החולים והחליפה אותו.
...
תימוכין למסקנתנו זו מצאנו בהלכת ארפי[footnoteRef:36] לעיל.
[37: ראו פרשת אלי חי. ] לאור כל האמור, התובעת לא הצליחה לשכנע אותנו, בעיקר נוכח ההוראות הברורות שניתנו לה לגבי תשלום בגין שעות נוספות והתחייבותה במכתבה מיום 29.3.11 כי לא תבצע שעות נוספות ללא אישור, כי יש מקום לאשרן בדיעבד וכנגד התנגדותה הנחרצת של הנתבעת.
סוף דבר לאור האמור לעיל התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

שכר והשתכרות עובר לתאונה הייתה התובעת, כאמור, עיצומם של הליכי פרישה מוקדמת מעבודתה כאחות בבית החולים ברזילי, הליכים שהחלו ביוזמת בית החולים, על רקע בעיה רפואית בכתף אשר בעקבותיה נותחה התובעת והתקשתה בבצוע עבודתה.
גב' אוטן ציינה בפני התובעת שיש בבית האבות משרה פנויה של אחות אחראית והציעה לה לבוא לפגישה לאחר פרישתה (סעיפים 3-4 לתצהירה ת/1).
עוד עלה מהעדויות שגב' לוטן לא הייתה ערה לבעיה הרפואית של התובעת, אשר בגינה פרשה התובעת מעבודתה כאחות בבית החולים וכן, כי תנאי להתחלת העבודה היה המצאת אישור רפואי המעיד על כשירות התובעת לשמש בתפקיד – תהליך הקבלה לעבודה כלל לא הושלם.
...
יחד עם זאת, אין בידי לקבל את טענת התובעת, כי בעקבות התאונה אין היא יכולה לשוב לעבודה כאחות.
ממכלול הראיות שהוצגו והעדויות שנשמעו לא שוכנעתי, כי הצעת העבודה בבית האבות "נאות אבי" אכן קרמה עובר לתאונה עור וגידים.
סוף דבר לאור כל האמור, אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת פיצויים בסכום של 154,000 ש"ח בתוספת שכר טרחת עו"ד בשיעור של 15.21% וכן החזר אגרת פתיחת ההליך כפי ששולמה בתוספת הצמדה מיום התשלום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

להוציא תצהירי שתי אחיות, התובעת לא הציגה נתונים רישמיים על אודות ביקוש לאחיות לאחר גיל פרישה, ומטעם זה לא עמדה בחובת ההוכחה המוטלת עליה בהקשר זה. אין ספק כי עדויות אלו אינן בבחינת עד מומחה לעניין הביקוש בשוק לאחיות בגיל פרישה, ואין להשליך על הצלחת שתי העדות לאחר גיל הפרישה על ציבור האחיות באופן גורף.
זאת לנוכח לחצים מצד מעסיקיה לאור מצבה הרפואי שהוביל להיעדרותיה הרבות לצורך טיפולים והתקן שתפסה בבית החולים בו עבדה כל עוד לא פרשה.
התובעת לא הוכיחה כי אחיות נוהגות תמיד לעבוד עד גיל 67 ואף לאחר מכן ולא ציינה נתונים על אותם עובדים אחרים בתפקידה ונכונתם לקבל את תנאי הפרישה שהוצעו אם לאו.
בבואי לשקול מה שיעור הפצוי שיש לפסוק לתובעת בגין הפגיעה באוטונומיה ראיתי להביא בחשבון שכיום מגמת הפסיקה היא לפסוק סכומים גבוהים מאלו שנהגו בפסיקה בתחילת הדרך (ראה ע"א 2781/93 מיאסה עלי דעקה נ' בית חולים "כרמל" חיפה, פ"ד נג' (4) 526 ולעומתו ע"א 1997/10 עמית צורף נ' ד"ר **** רוזנבאום ואח', [פורסם בנבו] מיום 13.2.12 וכן ע"א 9636/10 אברהם ניסנבאום נ' ד"ר יצחק זיסמן ואח' , [פורסם בנבו] מיום 2.4.12).
...
סוף דבר התביעה נגד הנתבעים מתקבלת.
ההודעה לצד ג' נדחית.
אני מחייב את הנתבעים לשלם לתובעת את הסך של 314,000 ש"ח. הנתבעים יישאו בתשלום האגרה ובשכר טרחת ב"כ התובעת וצד ג' בסכום כולל של 73,400 ₪ כ"א. כן יישאו הנתבעים בהוצאות המומחים והעדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

תמצית טענות הצדדים בבקשת הביטול המבקשת פרשה טענותיה בבקשה ובתצהיר התומך בה ואביא את עקרי הדברים: · המבקשת טוענת שבאוגוסט 2018 נפרדו היא והנתבע 1 ולאחר מכן אף התגרשו.
· המבקשת מתארת כי היא משתכרת מעבודתה כאחות בבית חולים ולה ביטוחים וקרנות.
בעבר, קבע בית המשפט: "בבוא בית המשפט ליתן סעד זמני, עליו לשקול שני עניינים: האחד - האם בתובענה העיקרית קיימת עילת תביעה. תנאי זה משמעו, האם עולה מהתובענה שאלה רצינית המצריכה דיון, או שמא מדובר בתביעת סרק על פניה. בדיקת תנאי זה נעשית באורח לכאורי בלבד ואינה אמורה לשקף עמדה נחרצת ביחס לסכויי התביעה העיקרית." (רע"א 7410/09 ניסנוב נ' שבתאי (25.10.09); וראה גם ברע"א 3908/08 אלול נ' רביב (21.04.09); רע"א 1379/16 נופי נ' נופי (3.4.16)).
...
למען הסר ספק, כל יתר טענות המבקשת בבקשת הביטול - נדחות.
סוף דבר הבקשה לביטול צו העיקול הזמני שניתן ביום 13.4.21 - נדחית.
בשים לב לאופי הבקשה, אופן הגשתה וההוצאות שנדרשו לבירורה - אני מורה כי המבקשת/הנתבעת 2 תישא בהוצאות הבנק ובשכר טרחת עורך דינו בסך כולל, מופחת, של 3,500 ₪ שישולמו בתוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן יישא הסכום הפרשי ריבית והצמדה כחוק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התובעת בזמן ארוע התאונה שימשה אחות בבית חולים ע"ש פלימן והייתה עובדת של הנתבעת.
במאמר מוסגר אציין כי בעיניין וקנין קבע בית משפט המחוזי שאינו ניכנס לשאלה מה דינה של קצבת הפנסיה לה תהיה זכאית הנפגעת בהגיעה לגיל פרישה, ללא קשר לתאונה שכן שאלה זו כלל לא התעוררה.
לאור האמור לעיל, יעשה חישוב הנזק לפי פקודת הנזיקין ללא קשר לקיצבה שקבלה התובעת ממועד הפרישה המוקדמת ועד מועד הפרישה של התובעת על פי חוק.
הפסד מענק יובל על פי עדות התובעת והאחות נטליה למברסקי, כחלק מתנאי העבודה משולם לאחיות מענק יובל למי שצבר ותק של 25 שנה.
...
היום נשמעו העדים והוגשו תיקי מוצגים ובתום השמיעה השמיעו הצדדים את סיכומיהם בעל פה. השאלות הדרושות הכרעה הם אלה: האם הנתבעת אחראית לנזקי התובעת? במידה והתשובה לשאלה הנ"ל היא חיובית מה גובה נזקי התובעת? לאור העובדה כי התובעת פרשה פרישה מוקדמת, האם על התובעת לבחור בין מסלולי התביעה או כגישת התובעת לפיה יש לפסוק את נזקיה ומהם לנכות את תגמולי הפנסיה היחסיים הקשורים בתאונה ושקיבלה התובעת החל מיום פרישתה ועד הגיעה לגיל 67, מועד הפרישה החוקי? הכרעה ודיון לאחר ששקלתי טענות הצדדים הגעתי למסקנה כי יש לקבל את טענת התובעת לפיה הנתבעת אחראית בנזיקין כלפי התובעת באופן מלא.
מאידך אני מקבל את טענת הנתבעת לפיה, על התובעת לבחור בסופו של יום באיזה מסלול תביעה היא מבקשת לבחור ולא ניתן לקבל את טענת התובעת לניכוי יחסי של תגמולי הפנסיה.
אני סבור כי נכותה של התובעת מקשה עליה לבצע את עבודתה כאחות.
הפסדי שכר לעבר אני סבור כי יש להעמיד את האי כושר המלא של התובעת לתקופה של שישה חודשים בתקופה בה ניתנה לה נכות זמנית, ואני מקבל את הטענה שבתקופה זו לא הייתה מסוגלת לעבוד בכלל.
מאידך אינני מקבל את הטענה שיש לקצוב תקופה זו כקביעת הרופא התעסוקתי שכן בעניין זה אני מעדיף את קביעת המומחה מטעם בית המשפט ד"ר חדאד, אשר התובעת לא חלקה על חוות דעתו ולא ביקשה לחקור על קביעותיו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו