מנגד טוען התובע כי תניית השיפוט הנ"ל אינה מהוה חלק מהסכם ההלוואה נשוא התביעה, ולפיכך אין לה כל תוקף כלפיו (אין תחולה לתקנה 5 לתקנות סד"א), וגם אם יש לה תחולה היא מהוה תנאי מקפח בחוזה אחיד שיש לבטלו.
זאת ועוד, לגירסתו נציגי הנתבעות יצרו עמו קשר טלפוני והציעו לו את ההלוואה נשוא התביעה בעת שהיה במשרדו, והוא הסכים לתנאי ההלוואה, בעת שהיה נוכח במשרדו (סעיפים 3-4 לתצהיר התובע).
...
לאור האמור טוען התובע כי יש לדחות את הבקשה להעברת הדיון לבימ"ש השלום בתל אביב, ולהותיר את הדיון בבית משפט השלום בעכו, שלו הסמכות המקומית לדון בתביעה.
ברע"א (חי') 73500-10-18 ליסקאר ליסינג ומימון בע"מ נגד טל צבאן (פורסם בנבו ביום 28.11.18), קבע ביהמ"ש המחוזי (כב' השופט י. גריל) כי בתיקון חוק החוזים האחידים מיום 1.6.04 הושמט מסעיף 4(9) המשפט "תנאי הקובע מקום שיפוט בלתי סביר" ובמקומו הוסף המשפט "תנאי המתנה על הוראת דין בדבר מקום שיפוט". לכאורה, ניתן היה לטעון כי משהסיר המחוקק מסעיף 4(9) את הדרישה של "תנאי הקובע מקום שיפוט בלתי סביר" יחול, לכאורה, מבחן טכני צר, לפיו מקום בו תניית השיפוט הייחודית אינה עולה בקנה אחד עם הוראת הדין לעניין מקום השיפוט (תקנה 3(א) לתקנות סד"א), ממילא תהיה המסקנה שתניית השיפוט היחודית מקימה את חזקת הקיפוח.
נוכח האמור, לעיל, הגיע ביהמ"ש העליון בעניין בנק לאומי למסקנה שאין לראות בתניית השיפוט שם משום תנאי מקפח בחוזה אחיד הדורש שינוי או ביטול (ראו: רע"א 73500-10-18 הנ"ל).
סוף דבר
מכל האמור לעיל, אני דוחה את הטענה להעדר סמכות מקומית.