מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תנאי זכאות למענק התמחות רפואית

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעתה של ד"ר רבקה לייבו (להלן: "התובעת"), כנגד מדינת ישראל – משרד הבריאות (להלן: "נתבע 1") והממונה על השכר במשרד האוצר (להלן: "נתבע 2"; יחדיו "הנתבעת" או "המדינה"), מכוח הסכם קבוצי, לתשלום מענק היתמחות, בהתאם למסמך מענקים מותנים לעידוד עבודה במקצועות במצוקה ובפריפריה (להלן: "המסמך"), שנחתם ע"י הממונה על השכר, לצד ההסכם הקבוצי בעיניין תנאי עבודתם של רופאים בין הר"י מצד אחד לבין מדינת ישראל, שירותי בריאות כללית והדסה מצד שני מיום 25.08.11 (להלן: "ההסכם הקבוצי").
כבר בישיבתה הראשונה של הועדה המשותפת (מיום 19.12.2011) הוחלט, על דעת כל משתתפיה, כי אין מקום לשלם מענקים לרופאים העוברים ממקצוע במצוקה אחד למישנהו, למניעת זעזועים במערכת, הכרוכים במעבר; משמערכת הבריאות משקיעה משאבים בהתמחותו של רופא והמעבר מביא להוצאה מיותרת של משאבים אלה; מניעת מניפולציה בזכאות למענקים, בפרט לגבי רופאים אשר החלו התמחותם הראשונה לפני המועד הקובע לקבלת המענקים (01.01.2011) (להלן: "פרוטוקול הוועדה מיום 19.12.11", צורף סמוך לדיון ההוכחות).
...
לטעמנו, קבוצת השוויון ביחס אליה טענה התובעת, "השתנתה" בתצהירה וממילא, לטעמנו, אין בפנינו פרטי ולוּ מתמחה אחד שנסיבותיו כנסיבות התובעת, שקיבל המענק.
משעסקינן בעובדת הנתבעת, שעתרה למימוש זכות שלטעמה מגיעה לה – וכשאין בפנינו טענות בדבר חות"ל וכדומה – מצאנו להורות, חרף תוצאת ההליך, כי כל צד ישא בהוצאותיו.
סיכום לאור כל האמור נדחית התביעה ללא צו להוצאות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

עו"ד הרולד בר מנהל תחום בכיר ביחסי עבודה במשרד הבריאות דחה את פניית התובע וכתב למנהלת משאבי אנוש בבית החולים ברזילי שהתובע אינו זכאי למענק כי הוא התחיל את התמחותו במקצוע במצוקה פנימית בבית חולים קפלן ביום 9.5.13.
התובע טען שהוא עמד בכל תנאי הזכאות המענק המשולב: בהתאם להוראות מיסמך המענקים, תנאי הזכאות לקבלת המענק המשולב, הם: א. ההיתמחות במקצוע שהוכר כמקצוע במצוקה.
...
לאחר שבחנו את ההנחיות הגענו למסקנה שבנסיבות הייחודיות של התובע אין מדובר במעבר בין מקצוע במצוקה אחד למשנהו.
אנו מקבלים את טענת ב"כ המדינה שתכלית ההגבלה מפני מעבר ממקצוע מצוקה אחד לאחר נועדה לחיזוק אותם מקצועות במצוקה שיש בהם חוסר ברופאים, קשיי גיוס ושימור בתחום.
סופו של דבר – אנו מקבלים את התביעה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

האם זכאית התובעת לקבלת מענק היתמחות למקצועות במצוקה ומקצועות בפריפריה? זוהי השאלה שעלינו להכריע בה בתיק זה. התשתית העובדתית ומהלך ההיתדיינות התובעת בעלת רישיון לעסוק ברפואה בישראל.
ביום 30.12.2012 היא מילאה את טופס הבקשה למענק וחתמה על כתב התחייבות כנדרש, במסגרתו התחייבה כי היא עומדת בכל התנאים המצטברים לשם זכאות לקבלת המענק שכן, היא החלה התמחותה כרופאה במקצוע מצוקה במחלקה פנימית בבית החולים ברזילי – ביום 1.10.2012; מקום ביצוע ההיתמחות של התובע – בבית החולים ברזילי שהנו בית חולים פריפריאלי; התובעת התחייבה לעבודה במקצוע במצוקה במחלקה פנימית בבית החולים ברזילי לתקופה בת 4 שנות עבודה.
...
בעניין זה מקובלת עלינו עמדת המדינה לפיה החלטות הוועדה אינן שוללות זכות, אלא קובעות את גדר הזכאות.
כללו של דבר: הנימוקים העומדים ביסוד ההחלטה לדחיית בקשת התובעת לתשלום המענק, מובילים למסקנה כי מדובר בהחלטה סבירה ומידתית, שנתקבלה על בסיסם של קריטריונים מוסכמים – הן על ידי המדינה, הן על ידי נציגי המעסיקים והן על ידי הארגון היציג – הר"י. ההחלטה מצויה בגדרי סמכותה של הרשות הציבורית, והיא מצויה במתחם הסבירות, ולא הוכחה כל עילה מנהלית להתערב בה. סוף דבר התביעה נדחית.
התובעת תשלם לנתבעת הוצאות משפט בסך 10,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

לעניין זה טוענת המדינה כי "כיוון שועדת המענקים היא המוסמכת לקבוע זכאות, העדיפה המדינה שבתי החולים לא יערכו את הבחינה בעצמם, אלא יעודדו את כל מי שעשוי להיות זכאי למענק להגיש בקשה שתבחן על ידי הועדה". המדינה מוסיפה וטוענת כי המענק אינו זכות קנויה לכלל הרופאים, "אלא נבחנה זכאות אינדווידואלית לרופאים ולרופאות שעמדו בכלל התנאים הרלוואנטיים לפי קריטריונים משתנים". יתר על כן, הכללים והקריטריונים פורסמו, "ועל כל רופאה שסברה שאפשר שתהא זכאית למענק, מוטלת האחריות להגיש בקשה". לאור האמור ומאחר שמדובר באלפי מתמחים ומתמחות לאורך השנים בכלל בתי החולים, "הדרישה שיישלח לכל מתמחה "מכתב אישי", המנתח את נתוניו ואת האפשרות שיהיה זכאי למענק היא דרישה העולה על הסביר בנסיבות העניין".
עם זאת לא נעלמה מעינינו קביעתו של בית הדין האיזורי כי בשלב הראשון - ובמועדים הרלבאנטיים להגשת הבקשה למענק מטעמה של ד"ר כנעני - שאלת הזכאות למענק מיקצוע במצוקה למתמחים ברפואה דחופה ילדים לא הייתה ברורה דיה (סעיף 60 לפסק הדין של בית הדין האיזורי).
...
לטענת המדינה מסקנה זו מתחייבת מדבריו של עו"ד כנעני, בן זוגה של ד"ר כנעני ומתצהירו של ד"ר חורי בבית הדין האזורי.
לאחר ששקלנו את הדברים, הגענו לכלל מסקנה כי במקרה שלפנינו יש להפחית את הפיצוי שנפסק לזכותה של ד"ר כנעני בסך של 30,000 ש"ח. שיעור זה משקף הן את פערי הכוחות והמידע בין הצדדים ואת מגמתו של בית הדין לגשר בפסיקה על פערים אלו, והן את היותה של ד"ר כנעני עובדת המוחזקת בעינינו כמי שיכולה הייתה לבדוק ולברר זכויותיה בתוך פרק הזמן שעמד לרשותה.
שאר נסיבות המקרה מתיישבות גם הן לטעמנו עם שיעור זה. על יסוד כל האמור לעיל, נחה דעתנו כי על המדינה לפצות את ד"ר כנעני בגין הנזק שנגרם לה בניכוי שיעור האשם התורם שנקבע כי יש לייחס לד"ר כנעני, ובסך הכול ישלמו המדינה והתאגיד לד"ר כנעני פיצוי בשיעור 270,000 ש"ח, וזאת במקום הפיצוי שנפסק בבית הדין האזורי.
סוף דבר נוכח כל האמור לעיל, אנו קובעים כדלקמן: הערעור שהוגש על ידי הר"י (ע"ע 36129-04-20) - מתקבל, ובהתאם מבוטל החיוב שהוטל על הר"י בפסק דינו של בית הדין האזורי.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

]השופט י' כשר: עניינה של העתירה דנן בחוזר משרד האוצר מיום 28.8.2018, בו נקבעו תנאי הזכאות לקבלת מענק לרופאים מתמחים ומומחים במקצועות מצוקה ובפריפריה, החל מיום 1.9.2018 ועד ליום 31.12.2019 (להלן: החוזר או חוזר 2018).
במהלך שנת 2018, עובר לפירסום החוזר בחודש אוגוסט, נערכה הידברות בין הר"י למשרד האוצר לעניין זה; וביום 19.2.2018 אף היתקיים דיון בועדת הכספים של הכנסת, במסגרתו הצהיר מנכ"ל משרד הבריאות כי תכנית המענקים תמשיך, וכי יוקצו למטרה זו 35 מיליון ש"ח. ביום 28.8.2018 פורסם, כאמור, חוזר 2018, ובו פירוט העקרונות והכללים לתשלום מענקים החל מיום 1.9.2018 ועד ליום 31.12.2019.
...
שנית, טוענים המשיבים כי יש לדחות את העתירה על הסף מחמת קיומו של מעשה עשוי.
לעניין זה, מקובלת עלי טענת המשיבים לפיה חלוף הזמן הוביל לשינוי מצבה של המדינה לרעה, כך שלא ניתן "להחזיר את הגלגל לאחור" ולהרחיב את מעגל הזכאות, מבלי לפגוע בתקציב המוגבל שהוקצה לכך.
אם כן, אין מנוס מלקבוע כי בקשת הצד הוגשה בשיהוי ניכר.
די בטעמים המפורטים לעיל כדי לדחות את העתירה על הסף.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו