כעולה מהראיות שבפני, טענות התובע כנגד זכאותו של עו"ד שיבר לתשלום כלשהוא בגין הליך הכנוס, הועלו על הכתב על ידי התובע עוד בטרם נחתם הסכם 2014 ועוד בטרם הסכים לשלם לעו"ד שיבר סך של 71,000 ₪.
בע"א 627/85 ד. איתן - ע. גושן אדריכלים בע"מ נ' מדינת ישראל - משרד הבינוי והשיכון - מע"צ, מג(3) 042 (1989) עמד בית המשפט על הדין בנסיבות בהן נתבע ביטול של כתב ויתור:
"כתב הויתור שנחתם במקרה דנן הוא תקף ומחייב, והיה בו כדי לסיים את המחלוקת הכספית שנתגלעה בין בעלי הדין בעקבות החלטת המשיבה על הפסקת החוזה. המחלוקת האמורה התייחסה לשעור של התשלום שהגיע למערערת עם הפסקת החוזה, ובין היתר, לדרכי החישוב וההצמדה. אולם כתב הויתור, כנוסחו וכתוכנו, יצר סוף פסוק והפך את כל הויכוחים בדבר דרכי חישוב הסכומים, שקדמו לכתב הויתור, לבלתי רלוונטיים. [...] אשר לטענות שמבקשות להישען על האמור בסעיפים 17 או 18לחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג-1973, הרי ציינו בעבר לא אחת, שיסודותיהן של עילות ביטול אלה מוגדרות וברורות, וכי הן אינן חובקות כל מקרה בו חותם צד על חוזה שתנאיו אינם נוחים או רצויים לו. יש להבחין בין מקרה, בו סבור צד לחוזה כי - בלית ברירה ותוך רצון להפיק את המירב האפשרי מתוך נסיבות הנוטות לטובת הצד השני - עליו להסכים לתנאים גרועים מאלה שהיה רוצה בהם מעקרו, לבין המצב הקיצוני של "מצוקה", שהחוק דן בו והמתייחס על-פי מובנו והקשרו לחוסר אונים, הנובע משקיעה כלכלית או אישית קשה וחמורה (ע"א 719/78 [1]; ע"א 395/83 [2]; ע"א 403/80 [3], בעמ' 679).
כך, למשל, באו הדברים לידי ביטוי בסעיפים 2-5 לכתב ההגנה:
"השתק ומניעות: התובע חתם על ויתור וסלוק כל טענותיו כלפי הנתבע במסגרת נספח להסכם שכה"ט עליו חתם התובע בתאריך 26.3.2014 (נספח 2 לכתב התביעה) (להלן: "הנספח להסכם שכה"ט")
בנספח להסכם שכה"ט הצהיר התובע בזו הלשון: "....בחתימתם על נספח זה מאשרים הצדדים כי אין להם ולא יהיו להם כל טענות ומענות מכל מן וסוג שהוא אחד כלפי השני".
בתאריך 31.7.2017 חזר התובע והתחייב כי אין לו כל טענה כלפי הנתבע במסמך שהעתקו מצ"ב כנספח 2 לכתב הגנה זה, ובו הצהיר התובע כדלקמן: "אני הח"מ אמיר פלדמן מצהיר כי בהמשך להתכתבויות שהיו ביני ובין עו"ד שיבר ולאחר שישבנו ובדקנו את החשבונות הרי שאם קבלת הסך הנ"ל אין ולא יהיו לי טענות להחזר כספי כלשהוא מצד משרד שיבר".
די בכתבי הסילוק עליהם חתם התובע כדי לדחות את התביעה על הסף תוך חיוב התובע בהוצאות ריאליות .
...
לטענת התובע, עו"ד שיבר התרשל מקצועית ובעקבות התרשלותו נאלץ לשאת בתשלום היטל ההשבחה כתוצאה מהעברת זכויותיו בבית המגורים לידי הגרושה; עוד טוען התובע, כי על עו"ד שיבר להשיב חלק משכר הטרחה ששולם על ידו בקשר עם כינוס הנכסים של בית המגורים, זאת, משום שבסופו של דבר לא התקיים הליך כינוס נכסים, ובית המגורים לא נמכר במסגרת הליך כינוס נכסים, אלא זכויותיו הועברו לגרושה.
אלא שלא זו בלבד שעו"ד שיבר לא עותר לביטול הנספח להסכם שכר הטרחה, במסגרת כתב ההגנה שהגיש בתביעת התובע, מבהיר עו"ד שיבר, ברחל בתך הקטנה, מדוע הנספח להסכם שכר הטרחה שריר וקיים, ומדוע אין לאפשר לתובע להשתחרר מההתחייבות שנטל על עצמו בהסכם.
סוף דבר
מהטעמים המפורטים לעיל, מצאתי כי דין שתי התביעות להידחות – וכך אני מורה.
אבהיר, כי לא נעלמו מעיני כל יתר טענות הצדדים בשתי התביעות, אולם לא מצאתי כי יש ביתר הטענות כדי לשנות מהמסקנה או התוצאה הנ"ל, ומשכך גם לא מצאתי להידרש להן באופן פרטני.