יחד עם המרצת הפתיחה הנ"ל, הוגשה בקשה דחופה במעמד צד אחד לביטול מינוי כונס נכסים על הנכס.
תמונת המצב כפי שעולה מהחומר, ניתנת לתאור בתמצית באופן הבא: הזכאי הגיש הליכים נגד החייב בבית משפט השלום בירושלים, בת"א 11963/08 , שהסתיימו בפסיקתא, שניתנה ביום 18.1.12, ואשר על פיה חויב החייב לשלם לזכאי סך של 414,342 ₪ ,בתוספת הפרישי הצמדה וריבית, מיום 14.11.07, וכן שכר טירחת עורך דין בסך 50,000 ₪.
לא ניתן לקבל את בקשת עו"ד עימאד שוקרי, שהתביעה תדחה, שכן השליטה בהליך נימצאת עדיין בידי המבקשים, ולכן, הסעד המשפטי הוא מחיקה, אם כי אני ער לכך, שלכאורה, ניתן להגיש בקשה חדשה, כל פעם כאשר מדובר במחיקה ולא בדחיה; אך, זהו המצב המשפטי.
לעניין זה חשיבות, לצורך ההכרעה בסוגיית שכ"ט עורך דין, שכן בפועל, גם אם התביעה נמחקת, הצליחו המבקשים בכך שבמשך כשבעה חודשים נימנעה מכונס הנכסים אפשרות למכור את הנכס, מכוח צו שניתן על פי בקשתם, צו שמבוטל עתה.
...
לעניין גובה הוצאות המשפט ושכ"ט עורך דין, מקובלת עליי נקודת המוצא ההתחלתית של עו"ד ג'ורג' שוקרי, לפיו ניתן "לגזור" את הסכום מסכום הפיקדון שהופקד על ידי המבקשים, דהיינו: 30,000 ₪.
לכן, הגעתי למסקנה כי עו"ד ג'ורג' שוכרי ,ב"כ הזוכה, יזכה בשכר טרחת עורך דין של 20,000 ₪, וכונס הנכסים, עו"ד עימאד שוקרי, יזכה בשכ"ט עורך דין של 10,000₪, שניהם ללא מע"מ.
סכומים אלה ישולמו לעורכי הדין הנ"ל מתוך סך 30,000 ₪, שהופקדו על ידי המבקשים, כך שמבחינה זו המבקשים לא יוציאו כסף נוסף מכיסם.
אין כל צו המונע מכונס הנכסים להמשיך ולפעול, ואין כל צו המונע מהזכאי להמשיך בהליכי ההוצל"פ. הסכומים הנקובים בתיק ההוצל"פ (כפוף להגדלות עקב משך הזמן שחלף) -נותרו בעינם, והסכומים שחוייבו בהם המבקשים בתיק זה לא ייגרעו מחוב ההוצל"פ.
אני מורה לגזברות לפעול על פי האמור בפסקה 22 ח שלעיל.