מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תלמיד החליק ונחבל בהפסקה בית ספר

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

לא רק זאת, אלא שלטענת העיריה, התובע מודה בכתב התביעה כי איבד שיווי משקלו ושבשל כך מעד ונחבל ומשכך אשמה של הרשות המוניציפלית, אינו מבוסס ואינו ברור.
ילד יכול ליפול במשחק זה, כמו גם בעת "משחק תופסת" רגיל במיגרש, בהפסקה, בבית הספר, או במשחק עם חברים אחה"צ. .
יפים ומתאימים לעניין זה דבריה של כבוד השופטת בלהה טולקובסקי בפסק דין שניתן זה לאחרונה; "בקביעת חובת הזהירות המוטלת על תנועת הצופים, כמסגרת של תנועת נוער להבדיל מבית ספר, יש להביא בחשבון את ההבדלים המובנים בין המסגרות. הפעילות בתנועת נוער היא וולנטרית ומתאפיינת בעצם טבעה בחופש, עצמאות ומרחב פעולה גדול יותר מאשר במסגרת בית ספרית. תנועות הנוער ככלל מקדמות ערכים חברתיים של אהבת וידיעת הארץ, פיתוח עצמאות ומנהיגות בקרב בני נוער. מדובר במסגרת חינוכית לא פורמאלית, המנוהלת בעיקרה על ידי מדריכים צעירים – תלמידי תיכון – המבוגרים בשנים בודדות מהחניכים, בפקוח ובהשגחה של מדריכים בוגרים והורים מתנדבים. הפעילות מתאפיינת מעצם טבעה במידה רבה יותר של חופש ועצמאות ולא ניתן להשוותה למסגרת חינוכית המופעלת על ידי אנשי חינוך מקצועיים דוגמאת מורים בבית ספר. הטלת סטאנדרט זהירות זהה של פקוח והשגחה על מורים בבית הספר ועל מדריכים בתנועת נוער, כאשר המדריכים בתנועת הנוער הנם בני נוער בעצמם, חסרי השכלה והכשרה פורמאלית בתחום החינוך (להבדיל מהכשרה בקורס הדרכה במסגרת תנועת הנוער), תיגרום להרתעת יתר ולפגיעה בפעילותן של תנועות הנוער. לפיכך, מטעמים של מדיניות משפטית, אין לגזור גזירה שווה מחובת ההשגחה והפיקוח המוטלת על מורים ועל בתי ספר, ויש להיתחשב בקביעת הקף חובת הזהירות באופייה המיוחד של הפעילות בתנועת הנוער" (ת"א 27030-10-11 פלונית נ' תנועת הצופי העבריים בישראל (05.07.2015), בעמוד 16 (להלן: "פרשת פלונית")).
...
לפיכך, שוכנעתי כי התובע אינו זכאי לפיצוי בשל הפסדי שכר לעבר.
מאידך, אני סבורה כי אין להתעלם מהנכות שנקבעה לו בידו, הגם שמדובר ביד שאינה דומיננטית, אשר השלכתה עשויה להיות בעלת משקל כאשר יתבגר.
לפיכך, סכום של 100,000 ₪ יהלום ראש נזק זה. סיכום כפי שקבעתי, בהעדר אחריות , הרי שדין התביעה כנגד הנתבעות כולן להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

בכתב התביעה, התובע טוען, בין היתר, כדלקמן: כי הוא יליד 1997 (קטין במועד הגשת התביעה) ובזמנים הרלוואנטיים לתביעה היה תלמיד בי"ס תחת אחריותו של הנתבע.
הכרעה החבות התובע טוען כי במהלך הפסקה בין השיעורים בבית הספר, נדחף ע"י תלמיד אחר ב"משחק דחיפות" נפל ונחבל.
...
לפיכך לא ניתן להתייחס לטענות התובע לגבי התוספת ובנסיבות אלה דין התביעה להידחות.
לפיכך איני מקבל את טענותיו של התובע, אני קובע כי הוא לא הוכיח את תביעתו והיא נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

גרסת העד מטעם התובע – מר תמיר עיסאת: העד מאשר בתצהירו כי ביום התאונה במהלך הפסקת הבוקר, ירדו התלמידים במדריגות בית הספר תוך כדי דחיפות הדדיות, והוא דחף את התובע בלא כוונה, וכתוצאה מכך הוא נפל ונחבל.
...
ואף מבחינה זו שמקובלת עליי גרסת מר עיד שהתובע נמצא שכוב מטר וחצי או שנים מן הטריבונות, בחצר.
גם לו קיבלתי גרסת התובע ותמיר שתמיר דחף התובע בטריבונות והאחרון התגלגל למטה מהלך שתי טריבונות, היה דין התביעה לדחייה.
מסקנתי אפוא כי דין התביעה לדחייה, אולם לשלימות התמונה אתייחס (בקצרה) לשאלת גובה הנזק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

בכתב התביעה נטען כי ביום 26.6.2012 או בסמוך לכך, כאשר התובע, יליד 2003 בן כ-9 שנים באותה עת, היה בבית הספר, הוא הותקף ונדחף על ידי תלמיד אחר מבית הספר, נפל ונפגע במרפק שמאל (פס' 5).
התובע העיד כי התקיפה לא היתה פתאומית כי הוא ראה שהילד מגיע אליו מאחור ותופס אותו, ע' 6 ש' 23, אולם זו אינה העידר-פתאומיות שיגרור קביעת התרשלות צוות בית הספר, וראו והשוו מתן אגרוף, שלאחריו אמירת דברים, ולאחריהם אגרוף נוסף, אשר הוגדרו ב-דנ"א ארגמן כארוע פיתאומי; ארוע שארך כדקה שהוגדר כארוע שלא היה פיתאומי בענין איסקוב הנזכר, בפיסקה 29; ונסיבות שבהן ילד הגיע לתגרה בחצר שכבר היתה בעיצומה, היתגרה נמשכה במכות ובבעיטות ואז ניפצע הילד, ב- ת"א (שלום י-ם) 16400-04-10 נ"ש נ' מדינת ישראל משרד החינוך, פס' 5, 45, 55 (2.6.2013)).
בנוסף, על רקע ההלכה לפיה אף היעדרות מורה במשך מספר דקות תוך כדי הפסקה אינה בגדר היתנהגות עוולתית, וכאשר לא הונחתה כל תשתית עובדתית לקביעה לפיה היעדרם של מורים תורנים בחצר בדקה הראשונה של ההפסקה היה ענין חוזר ונשנה בבית הספר שבדנון, גם לא מצאתי בסיס לקביעה לפיה צוות בית הספר הפר חובת זהירות או חובה אחרת.
...
הגעתי למסקנה שדין התביעה להידחות.
התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבעים הוצאות בסך 4000 ₪ בגין חוות דעת ומחצית שכר טרחת חוות דעת מטעם בית המשפט, וכן שכר טרחת עורך דין בסך של 3000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

טענה לדוחק – דחיפות התובע בתצהירו טוען שלאחר סיומה של ההפסקה, היו הרבה מאוד תלמידים שעלו מחצר בית הספר בדרכם להכנס לכיתות, היה דוחק וצפיפות רבה במסדרון הקומה הראשונה בו הלך לכיוון הכיתה שלו, ובשל דוחק זה נדחף והחליק קדימה ופגע עם ראשו במסגרת אלומיניום חדה של לוח מודעות שהיה תלוי במסדרון, ממנה ניפצע בראשו.
...
המסקנה הסבירה הינה שלא היה לוח אלומיניום בעל פינות חדות, וכלל לא ברור ממה נפגע התובע וכיצד.
סוף דבר התובע לא הרים את נטל השכנוע והבאת הראיה להוכחת טענתו להתרשלות הנתבעות ו/או ביצוע עוולה כלשהי כלפיו.
לאור האמור לעיל, התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו