ביום 21.7.2016 ניתנה בידי המערער חוות דעתה של ד"ר פרי לאה, נוירולוגית מומחית ובה נרשם, בין היתר: "בבדיקה נוירולוגית: בהכרה מלאה רגישות במישוש בקדמת החזה מצד ימין, באיזור צלקת באמת יד ימין אורך 15 ס"מ, רוח רגישות צד לטראלי בכף יד ימין, במרפק ימין. כח גס ירוד באקסנזיה כף יד (קיימת קרע בגיד) בלקסים אצבעות V - IV מימין. ביפאראסטזיה בדיסטריבוציה אולנארית מימין. בטסט כיפוף מרפק ימין הופיע הירדמות. בכף יד בצד אולנארי פרומנט טסט חיובי מימין. החזרים גידיים שמורים. בבדיקת EMG מתאריך 23.6.2016 – הודגמה פגיעה בעצב אולנארי מימין, סימנים של פגיעה במדיאנוס בתעלה קארפלית. ... לסיכום: מדובר בפגיעה בעצב אולנארי מימין עקב פציעה בעבודתו בתאריך 24.5.2013. נכות לפי תקנות ביטוח לאומי סעיף 31(5) א III – בתורה בינונית 20%".
ביום 13.3.2018 ניתנה במסגרת תביעת נזיקין שהגיש התובע כנגד מעסיקתו, חוות דעתו של פרופ' אלכסנדר בלנקשטיין, מומחה לכירורגיה אורתופדית, אשר בדק את המערער וסיכם את חוות דעתו: "כתוצאה מתאונה בתאריך 24.05.2013 סבל בוקובזה מיכאל מחבלה, נפל מפיגום בעת נקוי טורבינה על ידי צנור מים עם לחץ גבוה השתחרר מידו. הוא ניפצע ביד ימין וביית החזה. הוא מתלונן על כאבים והגבלות עם קושי תיפקודי בחיי היום יום כמפורט. מבחינה קלינית נמצאה הגבלת תנועות האצבעות 4,5 יד ימין וסבל מקרע של גידים מיישרים. שבר אצבע 5 הפגיעה בשריר ונזק עיצבי. הוא מתלונן על הרדמות באצבעות כף יד ימין, כאבים באיזור ובזרוע ימין עם קושי רב בתיפקוד יום יומי כמפורט. בבדיקת EMG הודגם פגיעה בעצב האולינרי ביד ימין נשארו צלקות בולטות בגוף כמפורט. (מיסמך חוות דעת נוירולוגית ד"ר פרי לאה, מתאריך 21.7.2016).
בחברת חשמל עבדתי 30 שנה הייתי מקבל (?) היום מקבל סל מזון, מקבל משכורת".
תמצית טענות הצדדים
לטענת המערער הועדה לא נימקה באופן ראוי המאפשר לעקוב אחר הלך מחשבתה מדוע אינה מקבלת את חוות דעתו של פרופ' בלנקשטיין; הועדה לא התייחסה כלל לפגיעה בשריר הפקטורליס; הועדה כלל לא התייחסה למימצאי בדיקת האולטרסאונד שהדגימה קרעים בגידים המיישרים; הועדה לא נימקה מדוע, למרות ממצאיה בדבר הגבלה בתנועות באצבעות 4 ו-5 אין לקבוע למערער נכות ומדוע אין לקבל את שיעור הנכות שקבע פרופ' בלנשקטיין בגין הגבלה זו בשיעור 10%.
...
ביום 21.7.2016 ניתנה בידי המערער חוות דעתה של ד"ר פרי לאה, נוירולוגית מומחית ובה נרשם, בין היתר: "בבדיקה נוירולוגית: בהכרה מלאה רגישות במישוש בקדמת החזה מצד ימין, באזור צלקת באמת יד ימין אורך 15 ס"מ, רוח רגישות צד לטרלי בכף יד ימין, במרפק ימין. כח גס ירוד באקסנזיה כף יד (קיימת קרע בגיד) בלקסים אצבעות V - IV מימין. ביפאראסטזיה בדיסטריבוציה אולנרית מימין. בטסט כיפוף מרפק ימין הופיע הרדמות. בכף יד בצד אולנרי פרומנט טסט חיובי מימין. החזרים גידיים שמורים. בבדיקת EMG מתאריך 23.6.2016 – הודגמה פגיעה בעצב אולנרי מימין, סימנים של פגיעה במדיאנוס בתעלה קרפלית. ... לסיכום: מדובר בפגיעה בעצב אולנרי מימין עקב פציעה בעבודתו בתאריך 24.5.2013. נכות לפי תקנות ביטוח לאומי סעיף 31(5) א III – בתורה בינונית 20%".
ביום 13.3.2018 ניתנה במסגרת תביעת נזיקין שהגיש התובע כנגד מעסיקתו, חוות דעתו של פרופ' אלכסנדר בלנקשטיין, מומחה לכירורגיה אורתופדית, אשר בדק את המערער וסיכם את חוות דעתו: "כתוצאה מתאונה בתאריך 24.05.2013 סבל בוקובזה מיכאל מחבלה, נפל מפיגום בעת ניקוי טורבינה על ידי צינור מים עם לחץ גבוה השתחרר מידו. הוא נפצע ביד ימין וביית החזה. הוא מתלונן על כאבים והגבלות עם קושי תפקודי בחיי היום יום כמפורט. מבחינה קלינית נמצאה הגבלת תנועות האצבעות 4,5 יד ימין וסבל מקרע של גידים מיישרים. שבר אצבע 5 הפגיעה בשריר ונזק עצבי. הוא מתלונן על הירדמות באצבעות כף יד ימין, כאבים באזור ובזרוע ימין עם קושי רב בתפקוד יום יומי כמפורט. בבדיקת EMG הודגם פגיעה בעצב האולנרי ביד ימין נשארו צלקות בולטות בגוף כמפורט. (מסמך חוות דעת נוירולוגית ד"ר פרי לאה, מתאריך 21.7.2016).
יובהר כי הממצאים בדבר חוסר יישור באצבעות 4 ו-5 הם זהים לממצאיו של פרופ' בלנקשטיין, והוועדה מסבירה כי המדובר במקור נוירולוגי ולא אורתופדי וכאמור המדובר בקביעה רפואית אשר אין מקום להתערב בה. אשר לטיעוני המערער בעניין תקנה 11, וחובת הוועדה לקבוע נכות מותאמת בגין פגיעה בגיד, אין בידי לקבל טיעונים אלו – אני מקבל את טיעוני ב"כ המשיב בעניין.
אמנם נכון הוא כי בהתאם להלכת זוגייר שאוזכרה על ידי המשיב (עב"ל 49891-07-18 המוסד לביטוח לאומי – ירמי זוגייר), יש ליתן פרשנות מרחיבה לאישור ההחמרה ולא להיצמד באופן דווקני ללשונו אם היא מוצאת כי לפגימה שנכתבה באישור ההחמרה יש השלכה ישירה על פגימה נוספת, אולם בקשת המערער להיבנות מציון המשפט המפורט לעיל באשר לבית החזה, ואשר אף איננו מופיע כלל בסיכום הדיון וההמלצות שבאישור ההחמרה, המתייחס כל כולו לפגיעה ביד ימין, ככזה, המהווה אישור החמרה באשר לקרע בשריר הפקטורליס, היא מרחיקת לכת ואין בידי לקבלה.
לאור כל המפורט לעיל – הערעור נדחה.