מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תלונה בגין פלישה לשטח משותף בבית משותף

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

במכתב תשובה זה אף נטען על ידי הנתבע כי הוא היתקשר אל מספר הטלפון אשר הופיע במודעה אשר פורסמה באחד מהעיתונים, וכך הבין במהלך השיחה כי המבטא של של מפעילת בית הבושת מלמד על כך שמדובר באישה ממוצא אתיופי, וכי בהמשך אף בוצעה פשיטה משטרתית על בית הבושת, בעקבות תלונה אשר הוגשה למשטרת ישראל כנגד ה"מפעילים".
הנתבע מדגיש בדבריו כי טענותיו נתמכות בפסק דינה של כב' המפקחת על רישום מקרקעין בחיפה, גב' ציפורה פייגנבאום, מיום 30.4.2006 (תיק מספר 313/02) שבו נקבע כי בנו של התובע פלש לשטחים משותפים בבניין והותיר על גג הבניין המשותף פסולת ביניין, כך שלשיטתו, אין לראות בתובע איש עסקים מכובד אלא מסלף עובדות ו"גזלן מודרני", כלשונו.
עם זאת, הנתבע טוען כי יש לדחות את התובענה כנגדו בשל העדר יריבות כמי שהתייצב לדיון בפני טרבונל מעין שפוטי כנציגה של חברת "פיקסאל", אשר משמשת כנציגות הנבחרת של וועד הבית המשותף, וכמי שהתייחס בדבריו לאדם אשר שכר את הדירה מבנו של התובע אשר התובע שימש כנציגו, ומשכך כלל לא יוחסו באופן אישי אליו.
...
סוף דבר : התביעה מתקבלת באופן חלקי.
הנתבע ישלם לתובע את הסך של 8,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפירסום הרביעי נזכרו בנוסף גם טענותיה של הנתבעת בקשר עם אי גביית דמי ועד הבית מבית הקפה, וכך כתבה בהקשר זה: "[...] הינך בקשרים עם עבריין מורשע בדין מר עמוס כחלון מקפה הראה שהשתלט על החצר, ויש פסיקה של המפקחת המורה על כך שהנ"ל פלש לחצר הבית והקים קפה מול חלון ביתי. את כוועד לאחר הפסיקה אמורה למנוע ממנו [כחלון – ר' ג'] להשתמש בחצר, לא רק שלא עשית כך נהפוך הוא קבלת ממנו קפה בחינם (לדברייך) ולכן אינך יכולה לפנותו מהשטח המשותף, וכן אינך גובה ממנו תשלום ועד במשך 6 שנים בטענה שהוא משלם ביובית.
...
הסכסוך בין התובעת לנתבעת הגיע בסופו של דבר עד כדי האשמות שהטיחה הנתבעת בתובעת כאילו זו האחרונה משליכה אשפה בפתח דירתה.
בפרסום הרביעי נזכרו בנוסף גם טענותיה של הנתבעת בקשר עם אי גביית דמי ועד הבית מבית הקפה, וכך כתבה בהקשר זה: "[...] הינך בקשרים עם עבריין מורשע בדין מר עמוס כחלון מקפה הראה שהשתלט על החצר, ויש פסיקה של המפקחת המורה על כך שהנ"ל פלש לחצר הבית והקים קפה מול חלון ביתי. את כועד לאחר הפסיקה אמורה למנוע ממנו [כחלון – ר' ג'] להשתמש בחצר, לא רק שלא עשית כך נהפוך הוא קבלת ממנו קפה בחינם (לדברייך) ולכן אינך יכולה לפנותו מהשטח המשותף, וכן אינך גובה ממנו תשלום ועד במשך 6 שנים בטענה שהוא משלם ביובית.
משנמצא אפוא כי ייחוס עובדה זו לתובעת נחשב לשון הרע, ולא מתקיימות לגביו ההגנות הקבועות בחוק איסור לשון הרע, הרי שיש לקבל את התביעה בגינו.
בנסיבות אלה ומשבחנתי את מכלול השיקולים הצריכים לעניין, מצאתי להעמיד את הפיצוי על סכום כולל של 10,000 ש"ח. אשר להוצאות ושכר טרחת עורך דין: משהתובעת זכתה בעשרה אחוזים בלבד מסכומה של התביעה (שהועמדה על 100,000 ש"ח במסלול של פיצוי ללא הוכחת נזק), אין מנוס מן המסקנה כי הנתבעת נאלצה להעמיד הגנה יקרה מן הדרוש.
הנתבעת תשלם אפוא לתובעת סך כולל של 13,000 ש"ח. הסכום ישולם בתוך שלושים ימים מעת קבלתו של פסק-דין זה כאשר איחור יוסיף הפרשי הצמדה ורבית לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961, מיום החיוב האמור ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בכתב ההגנה המתוקן טענו המערערים, לבד מטענותיהם כפי שפורטו לעיל, כי בהסכם התמ"א אין אזכור לגריעת השטחים; כי פרוטוקול האספה אשר הוזכר לעיל נחתם כארבע שנים לאחר חתימת הסכם התמ"א ולאחר שהוגש כתב התביעה; כי להסכם התווספה באיחור חתימת ב"כ התובעים; וכן, נטען שוב כי התביעה מחוסרת ביסוס חוקי, בהנתן שהריסה אפשרית רק מקום בו מדובר בהריסת הבית המשותף כולו (בהבדל מחלק מדירה) וזאת, במסגרת פרויקט לפי סעיף 5א' לחוק החיזוק .
עוד מפנים המערערים לכך שבעניין טורקיה (ע"א 8661/10 יוסף נעמה נ' תמר טורקיה (19.02.2012) (להלן: "עניין טורקיה"), דובר במי שרכשה את הזכויות מבלי שידעה על דבר הפלישה ומכל מקום, בית המשפט אישר הריסה חלקית של ההריסה, הותיר פלישה בשטח של כ – 2 מ"ר ואולם, קבע מפורשות כי לנתבעת לא תוקננה זכויות קנייניות בשטח זה. בנסיבות אלו, נטען כי אין כל מקור חוקי לגריעת שטח מדירות בעלי הדירות ללא הסכמתם ומשכך, נטען כי דין פסק דינו של המפקח, אשר אישר גריעה כאמור - בטלות.
זאת ועוד, המערערים מפנים לכך שהמערער 2 העיד כי חתימתו זויפה וכי הגיש תלונה במישטרה על כך. עוד טוענים המערערים כי באשר לאחד מבעלי הדירות – יגאל זאדה – הרי שאחיו – אלישע העיד כי חתם בשמו ובמקומו.
...
כך, בעמוד 245 לפסק דינו קובע כבוד השופט טירקל: "אם ימצא בית-המשפט שנזקו של הפוגע בזכות גדול מהתועלת שיפיק בעל הזכות מהסרתה של הפגיעה, יהיה רשאי לאשר את הפגיעה וכך לשלול מן הבעלים את זכותו. משמעות הדבר היא הפקעה של זכות הקניין מכוח שיקולים הזרים למהותה. אין זה מתקבל על הדעת.
" באותו מקרה, בסופו של דבר, הורה בית המשפט על הריסת הגדר הפולשת ואולם, דחה התביעה להריסת המטבח (ששטחו עמד על 2.3 מ"ר).
סוף דבר; משנדחו כלל טענות המערערים – הערעור נדחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

פתח דבר לפני תביעה שהגיש התובע כנגד הנתבעים אשר במרכזה דרישה למתן צו עשה להריסת תוספות בניה, לצד דרישה לתשלום פיצויים בסך 450,000 ₪ בגין פלישה נטענת של הנתבעים לשטחי הרכוש המשותף בבניין ברחוב אצ"ל 25 רמת גן, הידוע כגוש 6183 חלקה 240 (להלן: "הבניין" או "הבית המשותף").
...
משכך, תביעת לשון הרע נדחית בזאת.
כמו כן, ביחס לתביעת לשון הרע, מצאתי כי לתובע עומדת הגנת אמת פרסום, כך שגם תביעה זו נדחית והתובעים שכנגד אינם זכאים לפיצוי בגין לשון הרע.
סוף דבר התביעה העיקרית והתביעה שכנגד נדחות בזאת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

זאת לאור כוונת הנתבע ודיירים נוספים להגיש תביעה למפקחת על הבתים המשותפים בשל עוולות המבוצעות על ידי התובע בבניין וביניהן שינוי תשתיות חשמל בבניין, בניה ברכוש המשותף, פלישה לשטח משותף, בנית בריכת שחיה קבועה במרפסת דירתו, המהוה חלק מגג הבניין ומחוברת דרך קבע לתשתיות הבניין ללא היתר בניה, ותוך סיכון לדיירים.
בהקשר זה, לטענתו, ב- 18.1.2015 הגיש נגד התובע תלונה במישטרה בגין איומים והסגת גבול (נספחים ט'1-ט'4 לכתב ההגנה).
דיווח על פעולות המבוצעות ברכוש משותף בבית המשותף ללא הרשאה מהדיירים, ואשר עלולות להוות סכנה לשלום הציבור, הן עניין צבורי.
...
" בענייננו חלה חזקת תום הלב, שכן הפרסום נעשה בגדר הסביר עת הנתבע כתב בפרסום שהפרסום הוא "על דעתו" ואף הביע הסתייגות כשציין לדוברת מולו (ככל הנראה זוגתו של התובע) "תקני אותי אם אני טועה". נוסף לכך, שוכנעתי שהנתבע פנה לתובע טרם הפרסום באותם נושאים ולא נענה, וכי האמין באמיתות הפרסום, שכן ראה את התובע מבצע עבודות ריתוך והלחמה באזור המחסנים והחניות.
סוף דבר התביעה נדחית.
הוצאות המשפט, אפוא, הן בשים לב לשיקולים הנ"ל. התובע ישלם לנתבע: שכר טרחת עו"ד בסך 25,000 ש"ח. הוצאות המשפט של הנתבע בתשלומיו לצדדי ג' ובכלל זה התשלום ששילם למומחה מטעם בית המשפט, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד התשלום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו