מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תכתובת מייל כהזמנה בכתב לצורך תיווך בנדל״ן

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בצדק טוענים התובעים כי: "הנתבעת אינה מראה כל הליך מסודר של מו"מ או כל שמץ של כוונה מצד הבנק לנהלו כגון: דרישה של הבנק לקבל יותר מידע על הפרויקט, דרישה לחומר כתוב כלשהוא, תיכתובת מיילים בין הצדדים, דרישה להפגש או ניסיון לתאם פגישה" (סעיף 4 לסיכומי התשובה).
כמה ימים לאחר מכן, ביום 5.11.15, שלחה שיכון ובינוי מכתב לליברטי שבו נאמר: "בהמשך לשיחות ופגישות שהתקיימו בנושא המגדל שבנידון ולאחר שקיבלנו מכם חומרים ראשוניים, אנו נהיה מוכנים להציע לכם... סך של 25 מיליון ₪ בתוספת מע"מ...". איגר העיד כי לאחר קבלת הטיוטה הסופית מהבנק, הוא פנה למתווך הנדל"ן מר שמואל לוי, על מנת שיחפש קונה למקרקעין (עמ' 36 שורות 9-11).
אי זמונו של שום עד מטעם שיכון ובינוי ואף אי הצגת התכתובות שהם ניהלו ביניהם, פועלים לחובת הנתבעת.
בסעיף 30 להסכמים נקבע כי רק ההסכם מחייב וכי החברה: "לא תהיה קשורה בכל היתקשרות, הבטחות, פרסומים, הצהרות סידורים, מצגים, הסכמים, או התחייבויות בע"פ או בכתב, שאינן נכללות בהסכם זה... ומוצהר כי עם חתימת הסכם זה, הנם בטלים ומבוטלים". בנוסף, גם במכתב ששלח ב"כ התובעים לנתבעת בחודש פברואר 2016 בשם כמה מהתובעים, לא הוזכרה כלל הטענה בדבר ההבטחה לדירה לדוגמא.
...
סיכומו של דבר: הנתבעת הפרה את ההסכמים בשני מובנים: הראשון – היא הפרה את סעיף 15.11 להסכמים בכך שביטלה את ההסכמים למרות שהיא לא שקדה בתום לב על קבלת ליווי בנקאי ולא פעלה בשקידה סבירה לצורך כך. השני – היא הפרה את סעיף 29 להסכמים, שעה שלא הודיעה לתובעים על מכירת זכויותיה לצד ג' ולא ערבה למילוי התחייבויותיה לפי ההסכמים, ביחס לצד ג' שלו היא מכרה את זכויותיה בבניין.
מאידך, יש לקבל את תביעת התובעים בכך שהתנהלות הנתבעת גרמה להם לעוגמת נפש.
כמו כן, מאחר שהתביעה התקבלה רק בחלקה, תשלם הנתבעת לתובעים שכ"ט עו"ד מופחת בסך כולל של 25,000 ₪ בלבד בצירוף עלות חו"ד השמאי מטעם התובעים ושכר טרחתו בגין זימונו לעדות, לפי קבלות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2014 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

להמרצת הפתיחה צורפה תיכתובת דוא"ל מיום 14.3.12 (נספח ב'), במסגרתה נכתב, בין היתר: "מרשתי מוסרת כי אם לא ייחתם הסכם מכר מחר, היא תראה עצמה חופשית להיתקשר או לנהל מומ עם כל קונה אחר". בנוסף, להמרצת הפתיחה צורף עותק מכתב מיום 9.4.12, ששלח בא כוח הנתבע לב"כ פלבי, במסגרתו נכתבו מס' עניינים: (1) בסעיף 14 למכתב, נרשם: "ביום 15.3.12 הודיע עו"ד סימון למרשי כי בקשת לדחות את התשלום וחתימת ההסכם ביומיים. מרשי השיב כי הוא אינו מסכים לדחייה בחתימה וכי הוא רואה עצמו חופשי לנהל מו"מ ולהתקשר עם קונה אחר". הנתבע נחקר בעיניין זה ותשובתו הייתה: "מה שכתוב במכתב כתוב ואני מניח שמה שכתוב זה נכון" (פרוטוקול מיום 16.2.14 עמ' 40 ש' 10).
הגורם היעיל לגירסת הנתבע, שיווק הדירה נימסר בבלעדיות לבנו יואב הדרי שעובד במשרד תיווך "נדל"ן בני ציון" ויואב היה הגורם היעיל בעסקת המכר.
לשון סע' 9 לחוק המתווכים, הנה כדלקמן: (1) מתווך במקרקעין לא יהא זכאי לדמי תיווך, אלא אם כן חתם הלקוח על הזמנה בכתב לבצוע פעולות תיווך במקרקעין, שבה נכללו כל הפרטים שקבע השר, באישור וועדת הכלכלה.
...
לאור כל האמור לעיל, אני דוחה את טענת הנתבע, לפיה איתי לא ביצע פעולות תיווך בנכס.
. סיכום נוכח כל האמור לעיל, הנני מקבל את התביעה בחלקה.
אני מחייב את הנתבע לשלם לתובעים סך של 39,412 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה 13.6.12 ועד לתשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הוראות ההסכם הראשון והשני אף מורות באופן מפורש כי נאסר עליו לעשות כן, בזו הלשון: "מוסכם בזאת כי מנהל הפרויקט לא יוכל להעביר את זכויותיו והתחייבויותיו לפי הסכם זה לכל אדם אחר או גוף משפטי, אלא אם קיבל הסכמה בכתב מאת המזמין". (נספח ו', ס' 18 להסכם הראשון, עמ' 37, נספח ז', ס' 18, עמ' 38).
בהתאם לתכתובת המייל שהמציא התובע, לכל הפחות בתקופה בה נשלח המייל מאת הנתבע 2, בחודש 2/17, התובע היה כפוף לנתבע 2, כך על פי הנקוב במייל שנשלח לצד שלישי בשם יוליה פק. בהתאם לעדותו של התובע מדובר בעו"ד של מר ניסן משכיל (פרוטוקול מיום 31.10.22, עמ' 14, ש' 16) שלפי הצדדים הוא יוזם הפרויקט באתר (להלן – מר משכיל)(ר' פרוטוקול מיום24.10.22, עמ' 5, ש' 11-7, פרוטוקול מיום 31.10.22, עמ' 22, 29-27).
על אף טענת הנתבע 2, נספח 3 לתצהירו מלמד כי בית הכוכב כן עוסקת בייזום נדל"ן. לתצהיר צורפה דוגמה להסכם תיווך שנחתם על ידי בית הכוכב, בו צוין, בין היתר, כי: "המתווכת פועלת מזה שנים בעיסקאות ייזום ותיווך נדל"ן...". אם כן, ניתן ללמוד מההסכם באופן מפורש שאינו יכול להשתמע למספר פירושים כי בית הכוכב עוסקת לא רק בתיווך נדל"ן, כי אם גם בייזום נדל"ן. בנוסף, לטענת הנתבע 2 היתקיימה בינו לבין יזם יחסים עיסקיים, אך הוא מיאן להמציא לידי בית הדין ולו הסכם אחד שנחתם בינו לבין יזם, או בין הנתבעת 1 לבין יזם.
...
אשר לטענות התובע בנוגע ליכולת הפירעון של יזם, נאמר כי טענות אלו הועלו לראשונה אך בסיכומיו, ללא הוכחה, ומשכך דינן להידחות.
סוף דבר תביעת התובע להכרה ביחסי עבודה מתקבלת.
התביעה כנגד הנתבעים 2 ו-5 נדחית.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

בעיניין טיטו אדריכלים בע"מ (עא 1691/09 נועם לנדאו, יוסף סרור, יעקב כהן נ' קראסן היטס בע"מ, טיטו אדריכלים בע"מ (24.6.2010) נידרש בית המשפט המחוזי לדרישת הכתב וחובת תום הלב ובכל הנוגע לדרישת הכתב קבע בית המשפט המחוזי שניתן לראות כי יש דיעות לכאן ולכאן לגבי הדקדקנות והגמישות בדרישה בתנאי ההזמנה בהתאם לחוק ולתקנות ואין מחלוקת שמדובר בחוק קוגניטי ובדרישות קוגנטיות, ונקבע כי גם תיכתובת מייל יכולה להחשב כהזמנה בכתב לצורך תיווך בעסקת נדל"ן לפי סעיף 9 לחוק המתווכים במקרקעין עת הנתבעת טענה שם כי לא נתקיימה הדרישה של הזמנה בכתב שכן לא הוצג מיסמך כלשהוא שחתום על ידה והתובעים הציגו הודעת דוא"ל שלטענתם מהוות תחליף להזמנה בכתב.
...
סוף דבר.
אין בידי לקבל אפוא את התביעה.
במקרה דנן, אני סבורה כי הנתבע גרר את התובע להליך בחוסר תום לב עד כי לנוכח התנהלותו לא ייפלא שגם אם הקונים הגיעו דרך התובע, לא היה משלם לו דבר ומנצל את החוק לצידו והוא מנצל את העמימות העובדתית ושהמידע מצוי בשליטתו.

בהליך בש"א (בש"א) שהוגש בשנת 2009 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המבקשים אינם "צרכן קטן" הזקוק להגנה כי אם חברות שעיקר עיסוקן הנו רכישת ומכירת נדל"ן. כמו כן, הואיל וההתחייבות לתשלום דמי תיווך בוצעה ע"י הרוכשת (חב' אזורים חברה לבנייה בע"מ), יש בביצועה ראיה להתחייבויות הכלולות לגבי המבקשת ונתבעת 2.
בדברי ההסבר להצעת חוק מתווכים במקרקעין, התשנ"ב – 1992, הצ"ח 2136, התשנ"ב נאמר כי: "הצורך בקבלת חוק שיסדיר את העיסוק במקצוע התיווך במקרקעין ושיעניק את ההגנות המתאימות לרוכשים בכוח, קיים גם ברמה העקרונית וגם כצו השעה". מעיון בתכתובות הדוא"ל שמצוינות בכתב התביעה וצורפו כנספחים עולה ברורות כי לא מדובר בהזמנה בכתב לבצוע פעולת תיווך במקרקעין הואיל ולא מתקיימים כל התנאים הקבועים בסעיף 9 (א) לחוק המתווכים ובתקנה 1 לתקנות המתווכים.
...
המסקנה מהאמור לעיל הינה כי מסמך בכתב בתיווך מקרקעין הוא תנאי לתשלום דמי תיווך ובלעדיו אין למשיבים עילה לתביעה בגין דמי תיווך.
י) למעלה מן הצורך יצוין כי לא מצאתי לנכון בנסיבות המקרה דנן להעתר לבקשת החילופית של המשיבים לתקן את כתב התביעה.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, יש למחוק על הסף את התביעה נגד הנתבעים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו