בתביעה נטען כי הפגיעה במקרקעין, בעקבות התכנית, נגרמה, בין היתר, בשל:
(א) אובדן קרקע חקלאית בגין שנויי יעודה של הקרקע – לדרך מהירה ולרצועת נוף (וזאת ביחס למקרקעין שהאגודה היא בעלת הזכויות בהם, המצויים בתחום "הקו הכחול" של התכנית הפוגעת);
(ב) פגיעה במגרשי הבניה: 39 ו-38, בגין תיכנון הדרך המהירה, בצמוד ובסמוך למגרשים אלה (בהתאמה);
(ג) התקרבות הדרך למגרשים בהרחבת הבנים;
(ד) יצירת מיטרדי רעש וזיהום אויר למתגוררים במגרשים הנ"ל.
התביעה נדחתה על יסוד חוות דעת (משלימה) מטעם הועדה המקומית לתיכנון ולבניה, אשר קבעה כי התובעים אינם זכאים כלל לפצוי מכיוון שבמועד הקובע – לא היו למושב נווה דורון זכויות בשטח התכנית.
לעניין נחלה 38 – קבעה וועדת הערר כך:
"לאחר שעיינו בתכנית ובתשריטים הרלבאנטיים ושמענו בהרחבה את טענות הצדדים וקבלנו השלמות בעיניין מדידות שונות שהתבקשו לעשות, אנו מחליטים כדלקמן: מיגרש 38 (עורר[ים] מס' 8, מר ציון מסורי (הוא המבקש כאן – ח"מ)) – איננו גובל בתחום התכנית. למגרש 38 צמוד מיגרש 39 המהוה חציצה בינו לבין גבול התכנית. בעיניין מיגרש 38 נטענה טענה נוספת בדיון האחרון... ולפיה קצה המיגרש, פינתו הדרום-מערבית, רחוקה מטרים ספורים מתחום התכנית ולפיכך הוא עונה לחריג של שטח פתוח (חקלאי) בן מטרים ספורים שנקבע בפס"ד ויטנר [הכוונה היא ל-עע"מ ויטנר נ' הועדה המקומית לתיכנון ולבנייה שרונים, פ"ד ס(2), 230 (להלן: עניין ויטנר) – ח"מ]. על פי מדידות הצדדים מדובר במרחק של כ-10 מ' באלכסון לגבול התכנית... מדובר במרחק שגם כשלעצמו הנו מעל מטרים ספורים לעניין שטח פתוח צר שנקבע בפס"ד ויטנר. שנית, אין לקרוא, כאמור לעיל, לתוך פס"ד ויטנר אפשרות למבחן של גבילות נכס על פי המרחק של "שפיץ של החלקה" וקצה חלקה, לבין גבול התכנית.
כפועל יוצא מכך, נטען כי מאחר שמגרש 38 ומגרשי ההרחבה מצויים בחלקה 5, אשר חלק ממנה מצוי בתחום "הקו הכחול" של התכנית, או גובל עימו – הרי שגם הם (המגרשים) גובלים בתכנית הפוגעת.
...
לעניין נחלה 38 – קבעה וועדת הערר כך:
"לאחר שעיינו בתכנית ובתשריטים הרלבנטיים ושמענו בהרחבה את טענות הצדדים וקבלנו השלמות בעניין מדידות שונות שהתבקשו לעשות, אנו מחליטים כדלקמן: מגרש 38 (עורר[ים] מס' 8, מר ציון מסורי (הוא המבקש כאן – ח"מ)) – איננו גובל בתחום התכנית. למגרש 38 צמוד מגרש 39 המהווה חציצה בינו לבין גבול התכנית. בעניין מגרש 38 נטענה טענה נוספת בדיון האחרון... ולפיה קצה המגרש, פינתו הדרום-מערבית, רחוקה מטרים ספורים מתחום התכנית ולפיכך הוא עונה לחריג של שטח פתוח (חקלאי) בן מטרים ספורים שנקבע בפס"ד ויטנר [הכוונה היא ל-עע"מ ויטנר נ' הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה שרונים, פ"ד ס(2), 230 (להלן: עניין ויטנר) – ח"מ]. על פי מדידות הצדדים מדובר במרחק של כ-10 מ' באלכסון לגבול התכנית... מדובר במרחק שגם כשלעצמו הינו מעל מטרים ספורים לעניין שטח פתוח צר שנקבע בפס"ד ויטנר. שנית, אין לקרוא, כאמור לעיל, לתוך פס"ד ויטנר אפשרות למבחן של גבילות נכס על פי המרחק של "שפיץ של החלקה" וקצה חלקה, לבין גבול התכנית.
אדרבה: עיון בפסיקה שאליה הפנו המבקשים עצמם במסגרת טיעוניהם בערכאות הקודמות, מוביל דווקא למסקנה כי עמדתם של ועדת הערר ושל בית המשפט לעניינים מנהליים הנכבד בשאלה המוצגת בבקשה – עולה בקנה אחד עם פסיקתן של ערכאות אחרות שנדרשו לסוגיה.
יתכן וניתן, אמנם, לטעון, בנסיבות מסוימות, כי שוויה של קרקע עשוי לשקף, במקרים חריגים במיוחד, גם ערכים כלכליים המעוגנים בציפיות סבירות (ראו בהקשר זה, לאחרונה: החלטתי ב-בר"מ 2348/10 הועדה המקומית לתכנון ובניה שורקות נ' גבעת השבילים בע"מ (3.7.2014)) – ואולם, הנטל בעניין זה מוטל על התובע, ובהיעדר ראיה לסתור – חל הכלל שלפיו שוויה של הקרקע נקבע, על פי רוב, לפי התכונות והשימושים שניתן לעשות בה באופן מיידי, והפיצוי לפי סעיף 197 לחוק מחושב בהתאם לזכויות המוקנות לנפגע – בקרקע "במועד הקובע". הדבר נובע מתכליתו של הפיצוי שניתן בגין פגיעה במקרקעין לפי סעיף 197 לחוק, שהינה להעמיד את מי שזכאי לפיצוי במצב שבו הוא היה טרם כניסתה לתוקף של התכנית הפוגעת (וראו בהקשר זה גם: שלום זינגר, "על הזכות לפיצוי בגין פגיעות תכנוניות עקיפות לפי סעיף 197 לחוק התכנון והבניה", מקרקעין ג/5 (2004) 24, 41 – הגורס כי הזכות לפיצוי כאמור "קיימת בגין פגיעה בזכות קניינית. היא אינה קיימת בגין פגיעה בציפיות, שאינן מתגבשות לכדי זכות קניינית מוגנת... הזכות לפיצוי קמה מקום בו הפעילות השלטונית פגעה בזכות קיימת – לא בערכם של המקרקעין, אלא בזכות הנלווית אליהם"; ההדגשה שלי – ח"מ).
משכך, בצדק דחה בית המשפט לעניינים מנהליים הנכבד את טענתם של המבקשים במישור זה.
נוכח כל האמור לעיל – הבקשה למתן רשות ערעור נדחית.