מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תכנית תוספת קומות וניוד שטחים

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

המשיב הגיש בקשה להיתר לבנית תוספת בקומת הקרקע למגורים + שימוש חורג למסחר; לתוספת קיימת בקומת הגג; הקלה בקוו בנין צדדי + ניוד שטחים מקומה לקומה + תוספת קומה.
טענת הוועדה המקומית כי היא נסמכת על שטח דירה ממוצעת על פי התכנית החלה על המיגרש אינה יכולה לשמש כקנה מידה להגבלה.
...
סיכום אני דוחה את הערעור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

הואיל והתכנית שהוכנה מטעם התובע, עומדת בסתירה להתחייבויות התובע, פירוק מטבח ושירותים בקומת המרתף והקטנת שטח המרפסת, דבר המהוה שינוי של המצב הקיים ולא הסדרתו, לא נתנו הסכמתם לתכנית המתוקנת.
על פי נספח ג1 לכתב התביעה, מהות הבקשה שהוגשה כוללת, תוספת שטח בקומת המרתף במסגרת הקלה – ניוד שטחים מעיקרי לשרות, אישור בדיעבד למרפסת ומדרגות לא מקורות, ביטול גג רעפים מהיתר קודם במסגרת הקלה ותוספת גדר אבן.
...
לסיכום: א. תביעת התובע כנגד הנתבעים – נדחית.
ד. סך הכול ישלם התובע לנתבעים 139,500 ₪.
הואיל ועל פי הנספח, מוחזק בידי עו"ד מאיר בן חיים סכום של 130,000 ₪ מהתמורה, להבטחת ביצוע התחייבות התובע, אני מורה על שחרור הסכום המופקד והשבתו לידי הנתבעים, כחלק מהסכום שנפסק לטובתם במסגרת פסק דין זה. המזכירות תשלח פסק הדין לצדדים.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תכניות אלה קובעות תוספות של שטחי בניה לצורך סגירה של קומה מפולשת, ואולם, ניוד של תוספת שטח זה לקומות אחרות בבנין ניתן רק בהיתרים להריסה ובניה מחדש, מה שאיננו המקרה כאן, בו מדובר בחיזוק ללא הריסה.
...
" קריאת סעיף זה כפשוטו וברצף, הן בנוסחו לפני התיקון והן בנוסחו לאחר התיקון, מוליכה למסקנה ברורה וחד משמעית: בפרוייקטים של חיזוק מבנים קיימים, יוּתַּר ניוד זכויות בין הקומות מכוחה של תמ"א 38, ובמקרה הספציפי של ניוד זכויות מקומת העמודים, יחושבו הזכויות המנויידות לפי 50% משטח הקומה.
אין בידי לקבל את דרך ההילוך הפרשנית של ועדת הערר, מחמת מספר טעמים.
אכן, סעיף 7.2 (1) לתקנון של תכנית 580 קובע כי תוקף התכנית הוא עד בניית תוספת של 500 יחידות דיור מכוחה של התכנית, אלא שהוועדה המקומית, שהיא הגורם המוסמך והמקצועי שהנתונים מצויים בידיעתו המלאה, הציגה נתונים מהם עלה כי טרם הושלמה בנייתן של 500 יחידות כאמור (עד כה אושרה בניה של 351 יחידות דיור ובפועל נבנו עד כה 49 יחידות), ואין כל סיבה להרהר או לערער אחר עמדתה זו. אשר על כן, העתירות מתקבלות.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2014 בעליון נפסק כדקלמן:

]השופט י' עמית: מה דינן של זכויות מותנות בתכנית מתאר מקומית לאחר אישורן, לצורך החיוב בהיטל השבחה? על כך נסב פסק דין זה. הוראות בתכנית מתאר מקומית מתנות הענקה של זכויות, כגון ניוד שטחי בניה בין קומות, הוספת שטחי בניה עקריים בגין תוספת קומות וכיוצא בזה, באישור נוסף של הועדה המקומית (להלן: הזכויות המותנות).
...
סיכום וסוף דבר עמדנו על שלושה מודלים לפתרון סוגיית הזכויות המותנות.
סיכומו של דבר, שבמישור ההלכתי-העקרוני הערעור מתקבל חלקית, במובן זה שנדחה המודל שנקבע בפסק דינו של בית המשפט המחוזי.
ואולם בסופו של יום שוכנעתי, כי בגדרי הדין הקיים ראוי להצטרף לעמדת חברי.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

במסגרת ההיתר הראשון התבקשה בניה של מבנה אחד בלבד והוועדה המקומית החליטה ביום 14.9.09 "לאשר את הבקשה להקמת מבנה תעשיה עתירת ידע על פי תכנית רע/2002/יא בגובה של 20 קומות (19 קומות מעל קומת מסחר) (כולל תוספת קומה בהקלה, ניוד שטח עקרי לקומה טכנית) ושלושה מרתפי חניה בהתאם לתנאים הבאים.... (שאינם רלוואנטיים לענייננו)". עובר לקבלת ההחלטה הנ"ל של הוועדה המקומית, ביום 28.7.2009, פורסמו הודעות לפי סעיף 149 לחוק התיכנון והבניה בהן נאמר כי הוגשה בקשה להקלה בקשר למקרקעין הכוללות: "תוספת קומה אחת בהקלה; ניוד שטח עקרי לקומה טכנית; שינוי בינוי מנחה למבנה אחד במקום שני מבנים" (להלן – ההקלות).
...
בערר (דרום) 6092/16 בעלי הזכויות במקרקעין בישוב להבים נ' ועדה מקומית לתכנון ולבניה להבים בהתייחס לנספח בינוי מנחה שהתבקשה ממנו סטייה שלגביה קבעה הועדה המקומית כי היא מהווה סטיה מהותית (הקמת 12 מבנים בגודל בינוני במקום 25 מבנים קטנים יחסית ובנין ענק בצואת האות "ר") והתעוררה מחלוקת בדבר הצורך בפרסום אמרה ועדת הערר: "נבהיר תחילה כי סעיף 149 לחוק התכנון והבנייה אינו חל ואין כל צורך בפרסום הקלה במובנה הפורמלי. סטייה מנספח בינוי מנחה אינה מהווה סטייה מתכנית וכל קביעה אחרת משמע הפיכתו לנספח מחייב, בניגוד ברור ללשון התכנית ולתכליתה (עת"מ (באר שבע) 431/07 זילבר ואח' נ. ועדת הערר מחוז דרום ואח', פורסם בנבו). עם זאת, אנו סבורים כי שינוי מהותי מנספח בינוי מנחה, אשר יש בו פגיעה פוטנציאלית בציבור הרחב או בבעלי מקרקעין סמוכים, חייב להיבחן בהליך מינהלי אשר יאפשר לועדה המקומית לבחון טענות נפגעים אפשריים, לרבות טענות כלליות ל"שינוי אופי היישוב". אין ספק כי הועדה המקומית בהחלטתה לא הזכירה את ההקלה בשינוי הבינוי.
אני דוחה את טענת הועדה המקומית לפיה יש לבחון את ההחלטה באופן מהותי "וברור שלא ניתן היה לאשר את הבקשה להיתר, כפי שהוגשה, ללא הקלה דה פאקטו" (סעיף 46) אף כי ניתן היה לנסח את ההחלטה באופן ברור יותר (סעיף 62), ולכל היותר יש להתייחס להעדר אישור מפורש בגוף ההחלטה כאל "טעות סופר" (סעיף 65).
סוף דבר אני דוחה את הערעור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו