ב"כ העותרים עמדה על פסק דינו של בית של בימ"ש זה (כב' השופטת ח. סלוטקי), בעת"מ 32941-12-12 איתן מוליאן נ' ועדה מקומית לתיכנון ובנייה בעריית אשקלון (11.4.2013), אשר היתייחס לתכנית הראשונה (תכנית ד/183), לתכנית השניה (1/110/03/4) ולתכנית השלישית (101/02/04), שבו נקבע, כי התכנית השלישית הנה "... תכנית כתמים...", שאינה עומדת בסתירה לתכנית קודמות ולא באה לבטלן, ועל כן "... אינה משנה ייעודים ספציפיים שנקבעו בתכנון קודם...". בפסה"ד התקבלה עמדת המשיבות באותו עניין, שלפיה "התכנית השלישית לא באה לבטל תכניות קודמות, אלא כשמה, מהוה "שינוי" לתכנית הראשונה בכך, למשל, שבניגוד לתכנית הראשונה, בה איזור המגורים לא מחולק לסוגי מגורים שונים, אלא מתייחס לאיזור מגורים באופן כללי, בתכנית החדשה איזורי המגורים בצבועים בכתמים בצבעים שונים על פי סוגי המגורים.
עוד נטען כי חלקות 401-405 מצויות בתחום תכנית איחוד וחלוקה, אשר פורסמה בילקוט הפרסומים, ונועדה לשנות את התכניות המאושרות, וממילא לא ניתן לבנות בשטחי התכנית האמורה כלל.
באשר לנפקות הפסיקה בעיניין מוליאן, המוזכרת לעיל, בעניינינו, טענה ב"כ העותרים במהלך הדיון בעתירה, כי באותו עניין דובר בייעוד מסחרי שאינו עומד, לסברתה, בסתירה לייעוד מגורים באיזור מגורים א', גם נוכח ייעוד השצ"פ שבתכנית השלישית, ואין הדבר כך ביחס לייעוד של בתי אבות או דיור מוגן, העומד לסברתה, בסתירה לייעוד הקבוע בתכנית השלישית.
...
סבורני אפוא, כי יש לדחות את הטענה, כי לא ניתן לבנות במקרקעין, בשל סימונם בתכנית השלישית.
מקובלת עלי פרשנות המשיבות, כי הייעוד "שטח פרטי לבניני צבור" שבתכנית השנייה, אשר מוגדר בדרך של הדגמה ברשימה לא סגורה, מאפשר הקמת בתי אבות, וכי גם אם לא היה הדבר כך מתחילה, הרי שהתכנית הרביעית שמטרתה, על פי המפורט בה: "תיקון לתקנון תכנית מתאר אשקלון 101/02/4 בנושא הגדרת תכליות של שטחים ציבוריים...", ואשר מתירה להקים "... בשטחים ומוסדות ציבור..." גם "מוסדות סעד לרבות בתי אבות" (ס' .
לפיכך, נדחית העתירה.