ביום 24.09.2012, ניגשו המשיבים לרשות, וחתמו על חוזה חכירה, המעגן את "סיפוח" שטח המריבה לחלקתם, וזכויותיהם נרשמו, בהעדר היתנגדות, בספרי המקרקעין, בסמוך לאחר מכן (30.10.2012).
היא סקרה את המסמכים המצויים בכל אחד מתיקי הצדדים המנוהלים אצלה, עמדה על השוני בגבולות המגרשים, לפני הרישום ואחריו, תוך ניסיון להסביר את הגורמים האפשריים שיצרו אותו, וסיימה בכך, שעריכת שינוי בשלב הנוכחי, תהא אפשרית רק בהסכמת המשיבים, כיוון שלראייתה, עניין לנו בסכסוך בין שכנים.
אלו, נזכרים בהמשך לסעיף 125 שלעיל, הקובע כי "אין בכך לגרוע מהוראות סעיפים 93 עד 97 לפקודת הסדר זכויות במקרקעין [נוסח חדש], תשכ"ט-1969".
סעיפי ההחרגה בפקודת ההסדר, שעליהם נסמכים המבקשים שלפני (אף כי טיעוניהם מתמקדים בעיקר בחלופות המנויות בסעיף 93), הם כדלקמן:
"93. שוכנע בית המשפט לאחר ההסדר שרישומה של זכות בפנקס הושג במירמה, או שזכות שהייתה רשומה בפנקס קיים הושמטה מן הפנקס החדש או נרשמה בו שלא כשורה, רשאי בית המשפט, בכפוף לדין החל על היתיישנות תובענות, להורות על תיקון הפנקס, אם דרך ביטול הרישום או בדרך אחרת כפי שבית המשפט ראה לנכון; אולם בית המשפט לא יורה על תיקון הפנקס אם רכש אדם מקרקעין בתום לב ובתמורה, מבעל רשום, אחרי ההסדר.
...
מדובר בהסכמה לגיטימית ומקובלת, עליה, אין חולק, המבקשים חתומים.
מסקנה זו מתעצמת אף לנוכח התעלמותם של המבקשים, שוב ושוב, ממכתבי הרשות, במהלך ביצוע המדידות והכנת תוכניות הרישום, שאליהם, מצופה היה מהם להיות ערים וליתן דעתם, ובמידת הצורך התנגדותם, במועד הקבוע לכך.
משהמשיבים התנגדו למינוי מומחה, ומשלא עמדו המבקשים בנטל הכבד, להוכחת עילה לשינוי הרישום - אין מנוס מדחיית בקשתם.
לאור כל האמור לעיל - הבקשה לשינוי רישום הזכויות בשטח המריבה - נדחית.