מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תיקון כתב תביעה בבית הדין לעבודה, בשל טעות או השמטה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה תל אביב סע"ש 16402-10-19 לפני: כב' הנשיאה הדס יהלום נציג ציבור (מעסיקים) מר יעקב חמצני התובעת אפרת הרמן ע"י ב"כ: עו"ד רות צימרמן הרשקו הנתבעים 1. מרכז קהילתי בראש העין ע"ש קימרלינג בע"מ (חל"צ) 2. העמותה לפיתוח שירותיים חברתיים 3. עריית ראש העין ע"י ב"כ: עו"ד עופר שפיר פסק דין
התובעת הגישה כתב תביעה מתוקן, בו טענה לקיומם של יחסי עובד ומעסיק בינה לבין הנתבעות, החל משנת 2007 ועד לפיטוריה.
במסגרת הסכמת הצדדים, הוסכם על פלוגתות אלה: מהו הסכם העבודה החל על הצדדים ושעל פיהם יש לחשב את זכויות התובעת? האם הליך הפיטורים נעשה שלא כדין? באם כן, מהו סכום הפצוי שיש לשלם לתובעת? האם התובעת זכאית להשלמת פדיון ימי חופשה, דמי הבראה, שעות נוספות ושכר בעבור 2 חודשי העסקה בגין הודעה מוקדמת, בהתאם להסכם שהוצג בכתב התביעה? האם התובעת זכאית לתשלום פצויי פיטורים בגין תקופת עבודתה מחודש 10/2018 ועד 11/2019? בסיכומי התובעת, הודיעה כי לאחר ברור עולה כי הנתבעים הפקידו לזכות התובעת את הסכומים הנדרשים בגין פצויי פיטורים, קרן פנסיה וקרן הישתלמות.
הנתבעת טוענת כי הסכם זה הועבר לתובעת בשל טעות.
ואילו ב"כ הנתבעת נשמע אומר בפרוטוקול השימוע: "קודם כל זה רשום בכותרת, אבל משום מה זה הושמט". בעדות בפנינו נישאל המנכ"ל בסוגיה זו והשיב: ש. נכון שבהזמנה לשימוע לא כתוב פיטורים? ת. נכון.
...
לאור כל האמור, אנו מעמידים את הפיצוי בגין פיטורים שלא כדין, על סך 45,000 ₪.
סוף דבר התביעה מתקבלת.
הנתבעת תשלם לתובעת: פיצוי בגין פיטורים של כדין בסך 45,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

סכום התביעה הועמד על סך של 15,829 ₪ והוא כולל: עלות תיקון הרכב בהתאם לחוות דעת שמאי: 8,131 ₪; עלות שכ"ט שמאי: 600 ₪; ירידת ערך הרכב על פי חוות דעת שמאי כאמור: 798 ₪; אובדן שלושה ימי עבודה: 1,300 ₪; פיצוי בגין עוגמת נפש: 5,000 ₪.
הקבלן יהיה אחראי לכל נזק כאמור בגין מעשה או מחדל, טעות או השמטה של הקבלן ו/או מי מטעמו בבצוע השירותים.
התובע מתאר בכתב התביעה, וכן בדיון שנערך בפני בית המשפט, ארוע במסגרתו בעקבות הערה שהעיר לעובד, הלה הלם ברכבו וגרם לנזק בהתאם לחוות דעת שמאית שצורפה לכתב התביעה.
לעומת זאת, אם מסירת העבודה לקבלן עצמאי הנו מעשה שאדם סביר היה עושה במסיבות המקרה, כי אז לא תוטל אחריות על מזמין העבודה בשל התרשלות הקבלן עצמאי (ר' אהרון ברק "האחריות בנזיקין של המעסיק  למעשיו של קבלן עצמאי" הפרקליט כ 355, 370-369 (תשכ"ד).
ניתן להגיש בקשת רשות ערעור על פסק הדין לבית המשפט המחוזי בתל אביב בתוך 15 ימים מקבלת פסק הדין.
...
בהעדר הוכחה, אני דוחה את הסעד בדבר אובדן ימי עבודה.
סוף דבר מטעמים המפורטים לעיל, אני מקבל את ההודעה לצד ג', ומחייב את צד ג' (הקבלן) לפצות את התובע בסך של 11,029 ₪ בגין הנזקים הממוניים והלא ממוניים כמפורט לעיל, ובנוסף בסך של 500 ₪ בגין הוצאות ואגרת בית משפט.
כמו כן, לאחר שמצאתי לקבל את ההודעה לצד ג', אני מחייב את צד ג' לשלם לנתבעת (שולחת ההודעה לצד ג') הוצאות משפט בסך של 500 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בסמוך לפני מועד הדיון, עתר התובע ביום 12.1.23 לתיקון כתב התביעה באופן בו יתוסף לסכום התביעה המקורי הסך 8,200 ₪ בגין דמי מחלה שנשמט לטענת התובע מהטבלה המסכמת את רכיבי התביעה – כך שסכום התביעה הכולל יעמוד על 32,894 ₪ (סעיף 6 לבקשה).
הנתבעת הפניתה בכתב הגנתה לטעות שנפלה בכתב התביעה המקורי בעיניין ימי מחלה וחופשה וחרף האמור – התובע בחר שלא לתקן את כתב התביעה עובר לישיבת הפישור והתקיים דיון שהפך לטענת הנתבעת לדיון סרק, משעמד התובע על קבלת סכומים שלא נתבעו במסגרת תביעתו המקורית.
הכרעה תקנה 41 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב-1991 קובעת, כי "בית הדין או הרשם רשאי, בכל עת, להתיר לכל אחד מבעלי הדין או להורות לו לתקן את כתבי טענותיו". גישת בתי הדין לעבודה בהתייחס לתיקון כתבי טענות היא מקילה, קל וחומר עת מטרת תיקון כתב התביעה היא להעמיד את מכלול השאלות האמיתיות השנויות במחלוקת בין הצדדים לבירור עובדתי ומשפטי, בלא שיהא בתיקון כדי לגרום לצד שכנגד עוול אשר פיצוי כספי לא יוכל לתקנו (ראו: דב"ע (ארצי) נה/3-115 שמעון שלוסמן – צים חברת השיט הישראלית בע"מ, מיום 2.10.95).
...
לאחר שנתתי דעתי לטענות הצדדים, לכתב התביעה המקורי ולטיוטת כתב התביעה המתוקן (השנייה) שהוגשה לתיק ביום 6.2.23, מצאתי, כי דין הבקשה להתקבל.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ובשים לב לכך שמטרת ההליך היא להגיע לחקר האמת ועת טרם החל שלב הבאת הראיות ומששוכנעתי, כי ניתן לרפא את הנזק שייגרם לנתבעת באמצעות פסיקת הוצאות, מצאתי כי דין הבקשה לתיקון כתב התביעה להתקבל.
סוף דבר הבקשה לתיקון כתב התביעה – מתקבלת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

עקב פעולות הנתבע, חסמה התובעת את גישתו למערכותיה ולאחר עריכת בירור גילתה, כך לטענתה, כי הנתבע מעולם לא העביר אליה את קניינה הרוחני, אלא רק קישור אליו אשר אינו מאפשר את עריכתו או עשיית כל שימוש בו. הנתבע הגיש בקשה לסילוק על הסף של התביעה והבקשה לצוים מחמת העידר סמכות עניינית ולחילופין העברת התיק לבית הדין לעבודה, תוך שציין כי הוגשה כבר תביעה על ידו לבית הדין לעבודה בשל אי תשלום שכר מצד הנתבעת, שטענה שאין בינה לבין התובע כלל יחסי עובד-ממעביד אלא יחסים של קבלן- מזמין.
על כך השיבה כי עילת התביעה מכוח דיני עשיית עושר ולא במשפט הייתה כבר קיימת במועד הגשת כתב התביעה אולם עקב טעות ב"כ התובעת עילה זו הושמטה מכתב התביעה.
אכן, התובעת ידעה מלכתחילה על העילה ואני מתקשה לקבל את מחדלה בדמות "טעות סופר" אולם בסופו של יום אין בדבר לפגוע בזכויותיו של הנתבע גם מחמת כך שמקום בו בית הדין לעבודה יקבע כי ישנם יחסי עובד –מעביד, הרי שבית המשפט לא יידון בעילה זו. נוכח התוצאה אליה הגעתי בו נדחתה בקשת הנתבע להעברת מקום הדיון או סילוק על הסף של התביעה תוך ששמורה לו הזכות לטעון לקזוז דנן ואל מול זאת דחיית בקשתה של התובעת לתיקון כתב התביעה תוך ששמורה לה הזכות לטעון לקזוז בבית הדין לעבודה ולחילופין לתיקון כתב התביעה לאחר קביעת מעשה בית דין מצד בית הדין לעבודה בנוגע ליחסי הצדדים – כל צד יישא בהוצאותיו.
...
כן, תביעת השבה לפי חוק עשיית עושר ולא במשפט מתמקדת ברווח שצמח לנתבע ולא בנזק שנגרם לתובע ולכן גם אם הייתה התובעת מעלה כימות הוצאותיה ונזקיה כי אז אין בהן עילה מוכח דין זה. דיון והכרעה הלכה פסוקה היא כי ככלל יש להיעתר לבקשות לתיקון כבתי טענות ברוחב לב. עם זאת, היעתרות לבקשות מסוג זה אינה "אוטומטית", שכן מדובר באיזונם של שיקולים שונים, ובהם: תרומת התיקון לבירור הפלוגתות; השלב הדיוני בו מצוי ההליך; תום הלב של המבקש; שיהוי בהגשת הבקשה; וכן השפעת התיקון על המשך התנהלות הדיון בשים לב לאינטרס הציבור (ראו רע"א 4321/22 ריץ' אנד רויאל שוקי הון בע"מ נ' ביטוסי בע"מ (נבו 13.09.2022); ע"א 5316/20 רמתיים צופים אגודה הדדית בע"מ נ' מדינת ישראל (נבו 04.04.2021)).
על כן, ונוכח האמור לעיל, מקום בו ייפסק כי אין מדובר ביחסי עובד מעסיק, כי אז מעתה אני מתירה את תיקון כתב התביעה בעתיד לבוא משגם לא שוכנעתי כי התיקון הנדרש מעלה סוגיות חדשות או מרחיב יריעת המחלוקת או פוגע ביכולת הנתבע להשמיע את טיעוניו.
על כן, איני סבורה כי תיקון כתב תביעה יוביל לפגיעה בהליך ראוי והוגן, כל שכן ניתן לרפא זאת בהוצאות ריאליות, מקום בו יהיה צורך בתיקונו של כתב ההגנה (עת לפי התקנות החדשות אין הדבר גורר תיקון אוטומטי מקום בו בית המשפט נעתר לתיקון כתב תביעה אולם כבר מעתה אני מתירה תיקון בהתאם לתקנה 47 (א) לתקנות בכל הנוגע לעילת התביעה בגין עשיית עושר ולא במשפט).

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בתגובתה טוענת המשיבה, כי יש לדחות את הבקשה וזאת משום שאין מדובר בתיקון טעות או תיקון השמטה אלא בסעד שלא נתבע במסגרת העירעור ונטען בדיעבד תחת מסווה של תיקון טעות או תיקון השמטה או הבהרה; המערער לא פנה בדרישה לתשלום ריבית והצמדה בעיניין רכיב פצויי הפיטורים במסגרת כתב העירעור, אלא טען לפסיקת פצויי הלנה כפי שעשה ברכיבים אחרים בהם העלה המערער דרישה לפסיקת לתשלום ריבית הצמדה, אולם אלו לא נפסקו לזכותו; בפסק הדין נפסקו למערער סכומים ספציפיים.
בתשובתו מוסיף המערער וטוען כי שיערוך סכום אינו דורש אף טענה בכתב הטענות; בכתב התביעה נתבעו פצויי הלנה וגם הפרישי ריבית והצמדה כסעד חלופי אף שלא היה צורך בכך שכן, פסיקת הפרישי ריבית וצמדה אינה דורשת טענה מצד בעל דין; תביעה לפצויי הלנה כורכת מאליה כוללת את הסמכות לפסיקת הפרישי ריבית והצמדה שהם בשיעור נמוך יותר; סכום התביעה עמד על סך של 343,580 ש"ח והאגרה שולמה; בפסק הדין נפסק ברכיב פצויי פיטורים סכום נמוך מהסכום שנתבע ועל כן לא ברורה טענת המשיבה בעיניין; המערער לא פתח בהליכי גביה לאחר פסק הדין של בית הדין האיזורי והמתין לפסק הדין בהליך העירעור ועל כן לא ברורה טענת המשיבה לפיה העניקה למערער הטבות; בפסק הדין של בית הדין האיזורי נפסקו הפרישי ריבית והצמדה ועל כן בקשת המערער היא בגדר בקשה לתיקון פסק דין.
עם זאת, המחוקק הסמיך את הערכאה השיפוטית להורות על תיקון טעויות מסוימות שנפלו בפסק הדין באמצעות חריג לכלל, הקבוע בסעיף 81 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], תשמ"ד-1984 (להלן- חוק בתי המשפט) החל גם בבית הדין לעבודה: "(א) מצא בית משפט כי נפלה טעות בפסק דין או בהחלטה אחרת שנתן, רשאי הוא, תוך עשרים ואחד ימים מיום נתינתם, לתקנם בהחלטה מנומקת, ורשאי הוא לשמוע טענות בעלי הדין לענין זה; לענין זה, "טעות" - טעות לשון, טעות בחישוב, פליטת קולמוס, השמטה מקרית, הוספת דבר באקראי וכיוצא באלה.
...
בתגובתה טוענת המשיבה, כי יש לדחות את הבקשה וזאת משום שאין מדובר בתיקון טעות או תיקון השמטה אלא בסעד שלא נתבע במסגרת הערעור ונטען בדיעבד תחת מסווה של תיקון טעות או תיקון השמטה או הבהרה; המערער לא פנה בדרישה לתשלום ריבית והצמדה בעניין רכיב פיצויי הפיטורים במסגרת כתב הערעור, אלא טען לפסיקת פיצויי הלנה כפי שעשה ברכיבים אחרים בהם העלה המערער דרישה לפסיקת לתשלום ריבית הצמדה, אולם אלו לא נפסקו לזכותו; בפסק הדין נפסקו למערער סכומים ספציפיים.
לאחר בחינת טענות הצדדים וכלל חומר התיק, ומשמדובר בהשמטה מקרית אשר ניתן לתקנה מצאתי כי יש לקבל את הבקשה.
משכך, הבקשה מתקבלת כך שפסק הדין יתוקן בכך שהסכום שנפסק למערער כהשלמת פיצויי הפיטורים, בסך של 69,167 ש"ח, לאחר קיזוז סך של 34,700 ש"ח אשר הופקד על ידי המשיבה בקופת הגמל ברכיב הפיצויים, ככל שכספים אלו טרם נמשכו על ידי המשיבה, יישא הפרשי ריבית והצמדה כחוק.
המערער עתר בבקשתו הנוכחית כי פיצויי הפיטורים יישאו ריבית והצמדה כחוק גם מתאריך זה ואנו נעתר לכך.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו