במהלך חודש יוני 2023, הובאה בפניי בקשתו של הנאשם לעיון בחומר חקירה (המבוססת על דברים שאמר לפרוטוקול בתיק העקרי); ולאחר שהוברר, במסגרת הדיון, כי אין חסרים ספציפיים נוספים של חומרי חקירה, הבקשה נמחקה ולמעשה לא היה דיון לגופו של עניין.
בתאריך 10.9.23, במהלך המשך שמיעת הראיות, ביקש הנאשם (באמצעות ב"כ) כי הש' פאר גינת תיפסול עצמה מלדון בעיניינו, נוכח ארוע שהתרחש באולם בית המשפט ותיקון הפרוטוקול בעיניין, וכב' הש' פאר גינת נענתה לבקשה.
ר' פסלות שופט: האתגר של מראית פני הצדק למבחן החשש הממשי למשוא פנים,(ד"ר יגאל מרזל 2017) -
"ראשית, זהו מבחן של יכולת ולא מבחן של מראית. בשורה ארוכה של פסקי דין נקבע שמבחן החשש הממשי למשוא פנים אינו מבחן של מראית פני הצדק. שנית, המבחן הוא אובייקטיבי, ולא סובייקטיבי. הוא בוחן את שאלת הפסלות בבדיקה אבסטראקטית אובייקטיבית, בשונה מבחינה קונקרטית סובייקטיבית הנסמכת על עמדת בעלי הדין, עורכי הדין או השופט עצמו. שלישית, השאלה האובייקטיבית בדבר יכולת השופט להמשיך ולשבת בדין (החשש הממשי למשוא פנים) נבחנת מנקודת המבט של השופט הסביר ולא של האדם הסביר. רביעית, שופט ייפסל רק כאשר מיתקיים עניין של אמת מידה הסתברותית - חשש ממשי למשוא פנים - ולא פחות מכך. לבסוף, הלבוש הקונקרטי שניתן בדין לשאלה אימתי על שופט למנוע את עצמו מלישב בדין, ולו כעניין מעשי, הוא כאשר דעתו ננעלה והוא אינו פתוח עוד לשכנוע".
כן נקבע כי אין די בתחושה סובייקטיבית כדי לבסס עילת פסלות, אלא יש להניח תשתית ראייתית אובייקטיבית, ממנה ניתן יהא להסיק כי דעתו של השופט ננעלה וכי לא יתאפשר לו לשפוט משפט צדק (ע"א 8743/04 משה בר נר נ' אשר רוט (16.01.2005); בג"צ 2148/94 אמנון גלברט נ' יושב ראש ועדת החקירה לבדיקת ארועי הטבח בחברון, פ"ד מח(3) 573, 585; בג"צ 1923/91 אדוארד רוזנצויג נ' בית הדין הרבני האיזורי בחיפה, פ"ד מו(2) 1, 17-20; ע"פ 184/85 שרעבי נ' מדינת ישראל, פ"ד לט (1), 446; ע"א 1013/92 הרוש נ' הרוש, פ"ד מו(2), 133; ע"א 8019/03 בזק נ' אובקיידר, תק-על 2003 (3), 28).
באשר לקיומו של חשש ממשי רק מעצם הדיון בהליך מקדמי (דוגמאת הליך מעצר), נפסק כי זה אינו יוצר עילת פסלות אוטומאטית-
"שאלה התעוררה בפסיקה והיא, אם יכול שופט שדן במעצרו של נאשם לידון גם בהליך העקרי ולשמוע ראיות בשאלת אשמתו או חפותו של הנאשם. ההלכה בעיניין קבעה כי, ככלל, אין זה ראוי – אם כי לאו דוקא פסול בהכרח – כי השופט הדן בעיניינו של הנאשם בבקשה למעצרו של הנאשם, יישב גם בדיון באשמתו של הנאשם לגופה. יחד עם זאת, בכמה החלטות הודגש, כי הלכה למעשה, אין מדובר בכלל של פסילה אוטומאטית. ההפרדה בין שני ההליכים – המעצר והדיון בתיק העקרי – אינה כה נחרצת ואין בה כדי לקבוע פסילת השופט. הנשיא שמגר ציין בהקשר זה, כי "מבחינה משפטית אין מניעה לכך ששופט, שדן קודם לכן בבקשה להוצאת פקודת מעצר לפי המשפט, ידון לאחר מכן בתיק". ההכרעה הסופית בשאלת הפסלות תפול, לפיכך, על פי מבחן החשש הממשי למשוא פנים.
במסגרת ההחלטה, בחנתי בדקדקנות אה ההליכים הקודמים בעיניינו של נאשם (לרבות דברים שציין מפיו בהליך קודם- ר' עמ' 29 ש' 7-11); את שני התסקירים שהוגשו בעיניינו; את נסיבות ביצוע העברות בתיק העקרי דנן; את עברו הפלילי של המשיב (תוך היתייחסות למשמעות של הדברים על היתנהלותו והיכולת לתת בו אמון – ר' עמ' 29 ש' 32-33 וכ' עמ' 30 ש' 3-5), את המסוכנות הכללית של המשיב לרבות זו העולה מכתב האישום הנוסף שהיה תלוי ועומד נגדו באותה העת (שבנתיים הסתיים- א"ל); חלוף הזמן מאז תחילת ההליכים (אותה הטלתי בעיקר לפתחו של הנאשם והתנהלותו- עמ' 30 ש' 22-27); ואף התייחסתי לפוטנציאל הענישה בתיק (בהתייחס לטענת ב"כ הנאשם כי יש להיתחשב בכך אל מול התמשכות מעצרו).
כאמור, במסגרת החלטתי בעיניין מעצרו של המשיב בחנתי בעיקר את היכולת לתת בו אמון שמא יפר את תנאי שיחרורו והגם שהדברים לא נאמרו במפורש; המסקנה העולה מהחלטת המעצר היא ברורה, סברתי כי לא ניתן לתת די אמון בנאשם על מנת לשחררו לחלופת גמילה, החלטה אשר מבוססת על מספר מקורות מידע.
...
בהתאמה סבורני כי קשה יהיה לנתק ההתרשמות האמורה גם בנוגע לתיק העיקרי, המבוסס כולו על שאלת המהימנות; קרי מהימנות השוטרים אל מול מהימנות הנאשם.
כן נתתי דעתי אף לחלוף הזמן המועט בין החלטתי במעצר (22.8.23) ובין המועד להעלאת טענת הפסלות (18.9.23, פחות מחודש).
נוכח האמור אני מקבל את הבקשה ופוסל עצמי מלדון בעניינו של הנאשם (בתיק עיקרי זה).