מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תיקון בקשה לאישור תובענה כייצוגית

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לטענת המשיבות, הבקשה איננה עומדת בדרישות שנקבעו בפסיקה לצורך הענות לתיקון בקשה לאישור תובענה ייצוגיות.
...
לנוכח כל האמור, אני סבורה כי מדובר בבקשה לתיקון מרחיקת לכת: עיקר התיקונים המבוקשים אינם נדרשים לצורך בירור השאלות שבמחלוקת; באשר לעיתוי הבקשה - לא ניתן הסבר מספק למועד שבו הוגשה, הבקשה לא הוגשה בסמוך למתן פסקי הדין שהמבקשים מפנים אליהם, וספק אם היה צורך להיזקק להם לצורך העלאת הטיעונים הנוספים; הבקשה אף לא הוגשה בסמוך לאחר שהוגשו תשובות המשיבות אשר, לפי הנטען, בעקבות האמור בהן עלה הצורך בבקשה; הבקשה הוגשה רק לאחר שהוגשה תגובה לתשובות והתקיים דיון קדם משפט.
לפיכך, לא מצאתי כי מתקיימים התנאים הנדרשים על מנת להיעתר לבקשה.
הבקשה נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 18.5.2022 הגישו המבקשים, מר אורן גנור ומר שי עוזרי (להלן: המבקשים), בקשה לאישור תובענה כייצוגית נגד המשיבה, מ.א אוטומאטים בע"מ, חברה המפעילה מכונות אוטומאטיות לממכר משקאות ואוכל במקומות צבוריים (להלן: המשיבה ו-המכונות, בהתאמה), וזאת בהתאם לפרט 9(1) לתוספת השנייה לחוק תובענות ייצוגיות, התשס"ו-2006: "תביעה בעילה לפי פרקים ד', ה' או ה'1 לחוק שויון זכויות לאנשים עם מוגבלות" (להלן: בקשת האישור או בקשת האישור המתוקנת).
...
לפיכך, בהינתן עמדת המשיבה, המותירה את ההכרעה בבקשת רשות הערעור לשיקול דעת בית משפט זה (סעיף 10 לתשובתה מיום 26.12.2023), ברוח החלטתי ברע"א 141/23 ברנר נ' סאני תקשורת בע"מ (20.4.2023), ובשים לב לצורך לאפשר בירור מלא ושלם של המחלוקת בין הצדדים – אני מורה על קבלת בקשת רשות הערעור כך שבקשת האישור תתוקן כמבוקש על ידי המבקשים, תוך שתינתן למשיבה האפשרות להגיש כתב תשובה מתוקן, והכול בכפוף לחיוב המבקשים בהוצאות לטובת המשיבה.
סוף דבר: בקשת רשות הערעור מתקבלת.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בקשה לתיקון התובענה והבקשה לאישורה כייצוגית.
...
הבקשה מתקבלת בחלקה, תוך שמופעל כלל "העיפרון הכחול" לפיו מתאפשר תיקון הקשור לתובענה המקורית ונדרש בשל מידע ומסמכים חדשים שנוצרו או התגלו לאחר הגשת התובענה הייצוגית, ונדחים תיקונים עובדתיים ומשפטיים החורגים מחזית המחלוקת המקורית או שהיו ידועים עוד לפני הגשת התביעה.
לפיכך נקבע כי הבקשה מתקבלת בנוגע לסעיפים – 7 בחלקו למעט שני המשפטים העוסקים בשמירת המידע ובעובדי החברה, 8, 9, 13, סעיפים 43 – 59 המתארים את כתב התביעה, שכן מדובר בסעיפים מעורבים, אך מובהר כי אין לקבל טיעונים משפטיים חדשים לגבי טענות על שמירת המידע ונגישות העובדים (למשל 44, 45, 47, 49), 153.
הבקשה נדחית לגבי סעיפים 29 ו-30 שמעלים טענות בנוגע למבקש ללא תצהיר; וכן לגבי יתר התיקונים, כמפורט לעיל, לרבות 157-155, 98 ו-220 שעוסקים בשמירת המידע, סעיפים 168 – 173, שעניינם רישום מאגר מידע לפי חוק הגנת הפרטיות, וסעיפים 190 – 193 שעניינם הוספת טענה חוזית, שכן ניתן היה להעלות טענה זו בכל הנוגע להעברת המידע לצדדים שלישיים מבעוד מועד, וממילא רוב הטענה עוסקת בשמירת המידע.
סוף דבר הבקשה מתקבלת כאמור לעיל, אך מובהר שוב כי עצם אפשרות התיקון אינה מלמדת על משקלן העובדתי של הטענות, המתבססות כאמור על תלונות חד צדדיות בחו"ל, על יכולתו של המבקש להוכיחן, ועדיין תלויה ועומדת סוגיית התועלת לקבוצה מהחרגת המשתמשים הישראלים ויצירת מגבלות שימוש ייחודיות שיחולו עליהן לעומת משתמשים בחו"ל (סוגיה שעמדה, בין השאר, בבסיס ההמלצה לפנות לגישור).

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בכל הנוגע לתיקון בקשות לאישור תובענות ייצוגיות, נקבע בבר"מ 4303/12 אינסלר נ' המועצה האיזורית עמק חפר (22.11.12) (להלן :"ענין אינסלר") הכלל המנחה ולפיו, בקשה לתיקון בקשה לאישור תובענה כייצוגית תבחן לפי אמות המידה שהותוו בפסיקה בנוגע לבקשות לתיקון כתבי טענות בהליך אזרחי "רגיל", זאת בשים לב למאפיינים הייחודיים של ההליך הייצוגי והשלכתם על השיקולים השונים.
...
בבחינת השאלה האם התיקון המבוקש יתרום לבירור השאלות שבמחלוקת שקלתי את לשון בקשת האישור ואופי התיקון המבוקש; בעוד שבקשת האישור עוסקת כולה בנוסעים שטיסתם בוטלה ומשכך לא עשו שימוש במקטעי הטיסות שרכשו וזכאים לקבל החזר בגין מקטעים אלו, הרי שהתיקון המבוקש מתייחס לקבוצת נוסעים שנדרשו לשלם סכום נוסף ובסופו של יום עשו שימוש במקטעי הטיסה הנוספים, כאשר קושי מסויים נעוץ לטעמי בעובדה, כי בקשת האישור המתוקנת חסרה התייחסות עובדתית או משפטית לקבוצה זו. איני מקבלת את הטענה כי מדובר בתיקון טכני.
נתתי דעתי להחלטת כבוד השופט גרוסקופף בענין כהן, במסגרתה אושרה החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב הדוחה בקשת תיקון זהה בלשונה, אך סבורני כי ענין כהן אינו דומה בנסיבותיו.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, הריני נעתרת לתיקון המבוקש.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

הבקשה להוספת ראיות ולחלופין לתיקון הבקשה לאישור תובענה ייצוגית מהות הבקשה היא הוספת תלושי שכר של עובדים נוספים שהועסקו אצל המשיבה שמהם עולה שהיא לא הפרישה עבורם לקרן פנסיה, ותכתובת עם אחד מהם משנת 2017 זאת לשם הוכחת טענת המבקשים שאי תשלום הפרשות לפנסיה היה בגדר שיטה סדורה ולא טעויות נקודתיות כטענת המשיבה בתשובתה לבקשת האישור המקורית.
...
מסקנתי היא אפוא שדין הבקשה להידחות.
לאחר עיון בבקשה ושקילת מכלול טענות הצדדים עמדתי היא שדינה להידחות מפני שהיא נובעת מתלונה שהגישה המשיבה לוועדת האתיקה, כל עניינה בטענות שעולות באותו הליך ולכן הדיון בה אינו בסמכותו של בית דין זה. לעמדתי הסמכות לדון בשאלה אם ועדת האתיקה מוסמכת ליתן את הסעד המבוקש בתלונה, או להכריע בטענה שהתלונה מהווה שימוש לרעה בהליכי משפט נתונה לוועדת האתיקה שלפניה מתבררת התלונה.
הבקשה להורות למשיבה להגיש תצהיר עם פירוט שמות העובדים שעמם הגיעה המשיבה להסדר לאחר שהוגשה הבקשה לאישור תובענה ייצוגית או ליתן צו כנגד המשיבה בנוגע לתלונה לוועדת האתיקה נדחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו