רקע:
בפניי שתי תביעות בסך 50,000 ₪ כל אחת מהן, שהגישו התובעים, בני זוג, כנגד הנתבע, תאגיד בנקאי (להלן: "הבנק"), בעילה לפי חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965, במסלול דיון מהיר.
לאחר שהצדדים לא הגיעו להסכמה על הפניית המחלוקת לגישור, הסדר דיוני בהתאם להצעה האמורה הוגש ביום 12.3.23, וניתן לו תוקף של החלטה.
תקנות 3 ו-4 לתקנות נתוני האשראי קובעות מהם נתונים ונסיבות "המעידים באופן מובהק על כך שהלקוח אינו עומד בפרעון תשלומים" לעניין סעיפים 22 ו-35 לחוק בהתאמה, וביניהם: קיומו של תיק הוצאה לפועל בסכומים שנקבעו בתקנות; נתון בדבר חוב של לקוח אצל תאגיד בנקאי, מנפיק כרטיס חיוב או מקור מידע, כשסכום החוב מעל 10,000 ₪ ונפתחו בשלו הליכים בבית-משפט, וקיומו של נתון מתאגיד בנקאי בנוגע להתראות בשל סרוב שיקים לפי סעיף 2(א1) לחוק שיקים ללא כסוי, ובילבד שטרם חלפה שנה ממועד משלוח ההתראה, הוא הנסיבה הרלוואנטית לדיון בעיניינם של התובעים.
אין מחלוקת בין הצדדים כי בבסיס דיווח זה עומד מידע שגוי שנימסר לבנק ישראל מאת הבנק, לפיו בתקופה הנדונה, עשרה שיקים שנמשכו מחשבון התובעים סורבו מחמת אי כסוי בחשבון, ובשל כך הוטלה על החשבון ההגבלה מכוח חוק שיקים ללא כסוי.
...
מן המקובץ לעיל עולה כי לא הוכח בפניי בנסיבות כי דיווח הבנק בנוגע להגבלה מכוח חוק שיקים ללא כיסוי, לגבי התובעת היה "שגוי באופן קיצוני", "שקרי", שגרם לתובעת, כטענתה, לנזק קיצוני בחומרתו, גם לא הוכח כי דיווח זה הוא שהוביל לחיווי אשראי שלילי בעניינה.
אשר על כן, התביעה נדחית.
אני קובעת כי התובעים ישלמו לנתבע הוצאות בסך 4,000 ₪, בתוך 30 ימים מיום שיתקבל בידיהם פסק-הדין, שאם לא כן, יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק, מאותו המועד ועד ליום התשלום המלא בפועל.