על-פי עובדות כתב האישום, ביום 03.10.2010 ניתן לאתר היתר בנייה מהוועדה המקומית לתיכנון ובניה חדרה, בגדריו נקבע במפורש, כי מותרת באתר פעילות שקום באמצעות הטמנה בשלב א' בלבד, דהיינו בתאים 1-4 על-פי התכנית.
בנוסף לאמור נטען כי בית משפט קמא טעה כאשר לא שקל את העובדה שעבירת שמירת הניקיון מצויה בקירבה לסייג לאחריות פלילית ממספר היבטים: נטען כי אין מחלוקת כי פעולות ההטמנה של הפסולת בשלב א', נעשו בהתאם להיתר זמני ובהתאם לאישור כל הגורמים המפקחים; כמו כן, פעולות הטמנת הפסולת מחוץ לשלב א', לאחר מיונה, הותרה על-ידי הגורם המפקח המוסמך בשטח שהוגדר על-ידי ערכאת העירעור כ"רשות הרבים"; בנוסף לאמור נטען כי תנאי ההיתר הזמני קובעים, כי לנאשמים ניתנה האפשרות שלא לגדר את כל הקף האתר ואין בכך כדי לשמש להם לרועץ; בזמן ביצוע העבירה לא היתה לנאשמים כל אפשרות לבצע מיון בשלב א'; וכן מאחר ומדובר בזוטי דברים.
הנאשמים הורשעו בעבירות לפי חוק רשוי עסקים וחוק שמירת הניקיון, בכך שניהלו חברה פרטית אשר הפעילה תחנת מעבר לפסולת יבשה ואתר להטמנת פסולת יבשה.
...
הערה לפני סיום:
בטרם סיום, נציין כי לא מצאנו מקום להידרש לטענת הנאשמים לפיה נפל פגם בהליך בערכאה הדיונית כאשר הוחלט על העברת התיק לכב' השופטת תדמור-זמיר.
בעניין זה יפים הדברים שנקבעו ברע"פ 3017/20 נעאמנה נ' מדינת ישראל, פסקה 10 (18.08.2020) (להלן: "עניין נעאמנה"):
"המבקש לא העלה בבית המשפט המחוזי כל טענה הנוגעת לסמכותו של בית המשפט ולא אפשר לבית המשפט המחוזי להידרש לטענה.... יתר על כן, טענה זו של חוסר סמכות המותב אף לא נטענה בבית משפט זה בבקשה המקורית לרשות ערעור שהגיש המבקש, אלא היא הועלתה לראשונה בבקשה המתוקנת מטעמו, וזאת ללא כל הסבר מניח את הדעת להתנהלות זו. משכך, יש רגליים לסברה כי המבקש 'שמר' את טענת העדר הסמכות באמתחתו ו'שלף' אותה משתוצאת ההליך בערעור לא היתה לרוחו. בנסיבות העניין, הדבר עשוי לעלות כדי חוסר תום לב בניהול הליכים משפטיים, ולפיכך טענתו זו ראויה להידחות גם מחמת מניעות, כמפורט לעיל. הדברים שנקבעו בעניין אפרידר, לפיהם 'ניסיונן של המשיבות לעתור כעת לביטול פסק הדין, לאחר שתוצאתו אינה מקובלת עליהן, עולה לכדי חוסר תום לב בניהול הליכים משפטיים, ועל כן ראויה להידחות גם מחמת טענת מניעות.... הלכה זו הופעלה גם במצבים כדוגמת זה בו עסקינן, בהם רק לאחר מתן החלטה בדן יחיד הועלתה הטענה כי היה צורך לדון בעניין במותב תלתא'....".
כן נציין בהקשר זה, כי על אף שהשאלה אם היתה מוסמכת ערכאת הערעור בערעור הראשון, ליתן את פסק דינה בדן יחיד, הועלתה על-ידי בית משפט זה בהחלטתו מיום 21.09.2020 ולא על-ידי מי מהצדדים, מצאנו להתייחס לסוגיה במספר מילים.
כך או כך, טענה זו לא הועלתה בפני בית המשפט המחוזי שנתן את פסק הדין הראשון, ובעניין זה נפנה לדברים שנקבעו בפסק הדין בעניין נעאמנה הנ"ל.
מסקנה:
סוף דבר, שני הערעורים נדחים בזאת.